Puustelli Group Oy

Puustelli toimittaa yli 400 keittiötä Tukholmaan

Jaa

Puustelli toimittaa keittiökalusteet yli 400 kerrostaloasuntoon Haga Norraan. Kalustetoimitukset ensimmäisiin kohteisiin alkavat tammikuussa ja ajoittuvat näin ajanjaksolle 2021 - 2022. Poikkeuksellinen kohde, Haga Norra, sijaitsee Solnassa, vain lyhyen matkan päässä Tukholman keskustasta. Kaupunginosan suunnittelun lähtökohtana on ollut sosiaalinen, asukasystävällinen sekä hyvinvointia laajasti luova miljöö, joka tekee elämisestä joustavampaa palveluineen ja harrastusmahdollisuuksineen. Alueen on ideoinut ja kehittänyt Fabege AB, joka on yksi Ruotsin suurimmista liikekiinteistöjen omistajayrityksistä.

Puustellin hiilineutraali keittiö
Puustellin hiilineutraali keittiö

Haga Norran rakennuksissa on huomioitu energiatehokkuus, toimivuus sekä rakenteiden koko elinkaaren aikana muodostuva hiilijalanjälki, joka kompensoidaan asteittain. Haga Norran energiatehokkaille rakennuksille on myönnetty Green Building -sertifikaatti.

”Rakennuttaja BRABO Stockholm AB valitsi kohteeseen Puustellin hiilineutraalit kalusteet, joiden runkorakenteena on ekologinen Puustelli-biokomposiittikehä. Kehät muodostavat kalustejärjestelmän, jonka formaldehydipitoisuus on 0%. Biokomposiitti kestää vettä 100-prosenttisesti ja on täysin uudelleen käytettävä sekä kierrätettävä. Kehässä kiteytyy yhdistelmä innovaatioita, muotoilua, kestävyyttä ja ympäristöä,” kertoo Henrik Kristiansson Puustelli Täbyn projektimyynnistä. Kalustejärjestelmällä on eurooppapatentti.

Haga Norran alueella tavoitteena on hiilineutraali rakentaminen. Kaikki asuntotuotannon aiheuttamat päästöt rakennusmateriaalien tuotannosta energiankulutukseen ja liikenteeseen kompensoidaan. ”Puustellin arvomaailma sopii tässäkin suhteessa Haga Norran asuntoihin. Myös Puustelli kompensoi valmistamiensa kalusteiden hiilijalanjäljen pitkällä aikavälillä Natural Steps -ohjelmansa mukaisesti. Yritys on sitoutunut siihen, että kalustetehdas on hiilineutraali viimeistään vuoteen 2035 mennessä”, toteaa Jussi Aine, Puustelli Group Oy:n toimitusjohtaja.

Yhteyshenkilöt

Puustelli Group Oy
Pirjo Leva
p. +358 10 277 6218
pirjo.leva@puustelli.com

Kuvat

Puustellin hiilineutraali keittiö
Puustellin hiilineutraali keittiö
Lataa
Puustellin kehärakenne
Puustellin kehärakenne
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Puustelli Group Oy
Puustelli Group Oy
Teollisuuskatu 46
29200 Harjavalta

http://www.puustelli.fi

Suomalainen perheyhtiö Puustelli Group Oy kuuluu satavuotiaaseen Harjavalta-konserniin, johon kuuluvat myös Kastelli Group Oy ja Lapti Group Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 491 milj. euroa, konserni työllistää noin 1100 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puustelli Group Oy

Puustellista nyt hiilineutraalit kalusteet7.10.2020 07:45:00 EESTTiedote

Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla vähennetään Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä kalustevalmistuksen yhteydessä sekä kompensoidaan pitkällä tähtäimellä tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta. Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita, joiden ympäristövaikutukset sekä päästöt on minimoituna ja uuden ohjelman mukaisesti kompensoituna.

Puustellis badrumsinventarier tillverkas i vattenbeständig biokomposit19.3.2020 10:05:20 EETTiedote

Puustelli har utvecklat ett unikt möbelsystem för att eliminera fuktproblem med badrumsinventarier. Möblerna har en ramstruktur som framställs genom formsprutning av biokomposit. Biokomposit är en kombination av polypropen och cellulosafiber som är ett material som är vattenbeständigt, giftfritt, ekologiskt, modifierbart och hållbart. Produktutvecklingen är resultatet av en finländsk innovation och tillverkningen sker till hundra procent i Finland. Möbelsystemet lämpar sig för köksinventarier och har varit i produktion sedan 2013 i Puustellis Miinus-kök. År 2018 beviljades Puustellis uppfinning ett europapatent.

Puustellin kylpyhuonekalusteisiin vedenkestävä biokomposiitti19.3.2020 10:05:19 EETTiedote

Puustelli on kehittänyt kylpyhuonekalusteiden kosteusongelmien poistamiseksi ainutlaatuisen kalustejärjestelmän. Kalusterungoissa on kehärakenne, joka valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä biokomposiitista. Biokomposiitti on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, joka on vedenkestävä, myrkytön, ekologinen, muuntautuva ja kestävä materiaali. Suomalaisen innovaation tuotekehitys ja valmistus on sataprosenttisesti Suomessa. Keittiökalusteisiin soveltuva kalustejärjestelmä on ollut tuotannossa jo vuodesta 2013 lähtien Puustellin Miinus-keittiöissä. Vuonna 2018 Puustellin keksinnölle myönnettiin eurooppapatentti.

Water-resistant biocomposite for Puustelli bathroom fittings19.3.2020 10:05:18 EETPress release

Puustelli has innovated a unique furniture system to eliminate moisture problems in bathroom fittings. The furniture frames feature a structure made of biocomposite by injection moulding. The biocomposite is a mixture of polypropylene and chemical pulp fibre, and is a water-resistant, non-toxic, ecological, modifiable and lasting material. This Finnish product innovation has been developed and is made 100% in Finland. The furniture system, which is suitable for kitchen furniture, has been in production in Puustelli Miinus kitchens since back in 2013. Puustelli was granted a European patent for its invention in 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme