Puustelli Group Oy

Puustellille Miinus-kalusteiden Eurooppapatentti

Jaa

Puustelli Group Oy:lle on myönnetty Eurooppapatentti Miinus-kalustejärjestelmän keksinnöistä. Kalusteosissa ja erityisesti kaapin rungon rakenteissa on useita patentoituja yksityiskohtia. Keksintö on globaalisti kalustealan merkittävin innovaatio vuosikymmeniin.

Kalusteiden perinteiset, yleisesti käytössä olevat runkomateriaalit MDF- ja lastulevy on korvattu kierrätettävällä biokomposiitilla. Raaka-aineena on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, jota valmistetaan Suomessa. Patentoidun rakenteen rungon sivut valmistetaan ruiskuvalamalla.

Keksinnön mukaisesti voidaan valmistaa erityyppisiä ja -kokoisia runko-osia, mutta jokainen vaatii oman muottinsa. Valuosien väriä voidaan muuttaa joustavasti. Ruiskuvalumenetelmän ja materiaalivalinnan ansiosta komponenttien mittatarkkuus ja lujuus sekä kosteudenkestävyys ovat erinomaisia ja raaka-ainehukka on pieni.

Biokomposiittikehän sisäilma- ja kestävyystestitulokset erinomaisia

Materiaalista ei vapaudu huoneilmaan myrkyllisiä päästöjä. Sen muotopysyvyys, lujuus sekä väri säilyvät erittäin vaativissakin olosuhteissa.

- formaldehydipitoisuus 0%
- antistaattinen materiaali
- liotus vedessä useiden kuukausien ajan / ei muutoksia
- rasitustesti toteutettu 350 kg painoilla kuukausien ajan / ei muodonmuutoksia
- lämpötilavaihtelut / -25o ja + 90o / ei muutoksia
- värinpitävyys testien aikana / ei muutoksia
- ruuvien pitävyys ja uudelleen kiinnitettävyys erinomainen

Biokomposiittirunkojen muunneltavuus poikkeuksellista

Kehikon ruiskuvalun yhteydessä reiät on tehty valmiiksi runkojen yhdistämistä sekä saranoiden, mekanismien ja laatikostoliukujen kiinnitystä varten. Materiaali ei väsy ja rakenteiden muunneltavuus on erinomainen.

Esimerkiksi hyllykaapin runko voidaan muuttaa laatikostoksi ja päinvastoin, eikä tämä vaadi rungon irrottamista kokonaisuudesta. Muutosten yhteydessä ruuvien kiinnittäminen on helppoa, kun reiät ovat valmiina. Minkä tahansa osan kiinnipysyvyys on Miinus-rungossa monikymmenkertainen verrattuna perinteiseen lastulevyyn. Ja toisin kuin lastulevyrunko, Miinus-runko kestää lukuisia kertoja irrottamisia, siirtoja ja uudelleen kiinnittämisiä.

Materiaaleista

Miinus-keittiöstä on kaikki tarpeeton materiaali poistettu, miinustettu. Keittiön paino (massa) on noin 50% vertailukeittiötä pienempi. Sitä on kevyempi käsitellä, asentaa ja kuljettaa. Siksi myös kuljetusten aiheuttama hiilijalanjälki on lähes puolet pienempi tyypilliseen keittiöön verrattuna.

Kierrätettävyyden, hiilijalanjälkilaskelmien ja useiden tutkimustulosten perusteella ekologisessa keittiössä ei voida käyttää tutuiksi tulleita MDF- tai lastulevyjä, eikä melamiini- tai laminaattipintoja. Kokonainen Miinus-keittiö alittaa parhaan sisäilmaluokan raja-arvot jopa puolella, materiaali- ja pintakäsittelyjen valinnoista riippuen

Miinus-keittiön alkusysäys

- Alkusysäys kehitystyölle syntyi yrityksen halusta toimia konkreettisesti ympäristön hyväksi. Tavoitteenamme oli vähentää keittiövalmistuksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä sekä ympäristökuormitusta koko keittiön elinkaaren ajalta. Asian tärkeyttä lisäsi ekologisten vaihtoehtojen kysynnän kasvu, johon patentoitu Miinus on nyt tutkitusti vastaus, toteaa Puustelli Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Aine.

Kehitystyö kesti vuosia

Valmista tutkimustietoa kehitystyöhön ei ollut saatavilla, sillä näin laajaa tavoitetutkimusta ei materiaaleista oltu aiemmin tehty missään muualla. Kehitystyö kesti vuosia, sillä kaikki ratkaisut piti testata ennen kuin biokomposiitista ruiskuvalettu Miinus-runkoratkaisu oli täysin käyttövalmis ja asetetut tavoitteet saavutettu. Puustellin kehitystiimiin tarvittiin matkan varrella lukuisia eri teknologioihin erikoistuneita tutkijoita ja usean tahon tietotaitoa, testejä, prototyyppejä ja 3D-mallinnuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirjo Leva, johdon sihteeri
+358 10 277 6218
pirjo.leva@puustelli.com

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Puustelli Group Oy
Puustelli Group Oy
Teollisuuskatu 46
29200 Harjavalta

http://www.puustelli.fi

Puustelli Group Oy kuuluu Harjavalta Group -konserniin, joka on suomalainen perheyhtiö. Konserniin kuuluu myös Kastelli Group Oy ja Lapti Group Oy. Konsernissa työskentelee vakituisesti noin 1100 henkilöä ja vuoden 2017 liikevaihto oli noin 386 miljoonaa euroa.

Ekologinen Miinus-keittiö on ollut Puustelli-tuotannossa vuodesta 2013 lähtien ja sitä myydään Suomen lisäksi Ruotsissa, Englannissa ja USA:ssa. Projektimyynnin osuus on merkittävä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puustelli Group Oy

Puustellista nyt hiilineutraalit kalusteet7.10.2020 07:45:00 EESTTiedote

Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla vähennetään Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä kalustevalmistuksen yhteydessä sekä kompensoidaan pitkällä tähtäimellä tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta. Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita, joiden ympäristövaikutukset sekä päästöt on minimoituna ja uuden ohjelman mukaisesti kompensoituna.

Puustellis badrumsinventarier tillverkas i vattenbeständig biokomposit19.3.2020 10:05:20 EETTiedote

Puustelli har utvecklat ett unikt möbelsystem för att eliminera fuktproblem med badrumsinventarier. Möblerna har en ramstruktur som framställs genom formsprutning av biokomposit. Biokomposit är en kombination av polypropen och cellulosafiber som är ett material som är vattenbeständigt, giftfritt, ekologiskt, modifierbart och hållbart. Produktutvecklingen är resultatet av en finländsk innovation och tillverkningen sker till hundra procent i Finland. Möbelsystemet lämpar sig för köksinventarier och har varit i produktion sedan 2013 i Puustellis Miinus-kök. År 2018 beviljades Puustellis uppfinning ett europapatent.

Puustellin kylpyhuonekalusteisiin vedenkestävä biokomposiitti19.3.2020 10:05:19 EETTiedote

Puustelli on kehittänyt kylpyhuonekalusteiden kosteusongelmien poistamiseksi ainutlaatuisen kalustejärjestelmän. Kalusterungoissa on kehärakenne, joka valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä biokomposiitista. Biokomposiitti on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, joka on vedenkestävä, myrkytön, ekologinen, muuntautuva ja kestävä materiaali. Suomalaisen innovaation tuotekehitys ja valmistus on sataprosenttisesti Suomessa. Keittiökalusteisiin soveltuva kalustejärjestelmä on ollut tuotannossa jo vuodesta 2013 lähtien Puustellin Miinus-keittiöissä. Vuonna 2018 Puustellin keksinnölle myönnettiin eurooppapatentti.

Water-resistant biocomposite for Puustelli bathroom fittings19.3.2020 10:05:18 EETPress release

Puustelli has innovated a unique furniture system to eliminate moisture problems in bathroom fittings. The furniture frames feature a structure made of biocomposite by injection moulding. The biocomposite is a mixture of polypropylene and chemical pulp fibre, and is a water-resistant, non-toxic, ecological, modifiable and lasting material. This Finnish product innovation has been developed and is made 100% in Finland. The furniture system, which is suitable for kitchen furniture, has been in production in Puustelli Miinus kitchens since back in 2013. Puustelli was granted a European patent for its invention in 2018.

Puustellin Miinus-keittiöt valittiin uraauurtavaan rakennusprojektiin Ruotsissa28.10.2016 11:18:00 EESTTiedote

Arkkitehtitoimisto Hauschild + Siegel on valinnut uraauurtavaan asuntoprojektiinsa Ruotsin Malmössä keittiötoimittajaksi Puustellin. 55 vuokra-asuntoa ja 31 hotellihuonetta käsittävään rakennukseen toimitetaan Harjavallasta yli 80 Puustelli Miinus -keittiötä. Rakennusprojektin päätavoitteena on rakentaa asuntoja, joissa vähennetään hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme