Puustelli Group Oy

Puustellin Miinus-keittiöt valittiin uraauurtavaan rakennusprojektiin Ruotsissa

Jaa

Arkkitehtitoimisto Hauschild + Siegel on valinnut uraauurtavaan asuntoprojektiinsa Ruotsin Malmössä keittiötoimittajaksi Puustellin. 55 vuokra-asuntoa ja 31 hotellihuonetta käsittävään rakennukseen toimitetaan Harjavallasta yli 80 Puustelli Miinus -keittiötä. Rakennusprojektin päätavoitteena on rakentaa asuntoja, joissa vähennetään hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta.

Ympäristöystävällinen ja tyylikäs Puustelli Miinus -keittiö valittiin merkittävään rakennushankkeeseen Malmössä.
Ympäristöystävällinen ja tyylikäs Puustelli Miinus -keittiö valittiin merkittävään rakennushankkeeseen Malmössä.

Puustelli Miinus -keittiö sopii projektiin täydellisesti. Keittiön valintaan vaikuttivat sekä ympäristöasiat että Miinus-keittiön ulkonäkö. ”Kaikki muut vaihtoehtoiset keittiöt näyttivät keskenään samanlaisilta. Puustelli Miinus on designiltaan erilainen, mielestämme se oli myös tärkeä valintakriteeri”, sanoo Cord Siegel, Hauschild + Siegelin päävastuullinen arkkitehti ja rakennuttaja.

Puustellin Ruotsin myyntijohtaja Mika Ojanne on tyytyväinen, että Miinus-keittiö valittiin juuri arkkitehtitoimisto Hauschild + Siegelin uraauurtavaan projektiin. Hauschild + Siegel on myös projektin rakennuttaja ja valmistuvien asuntojen omistaja. ”Arkkitehdeille tärkeimpiä valintakriteerejä ovat materiaalit ja design, mutta rakennuttajat ja omistajat näkevät myös muita asioita – turvallisuuden, kestävyyden ja asennukseen liittyvät seikat. Toivottavasti tämä on alku vihreän keittiön vallankumoukselle Ruotsissa”, toteaa Mika Ojanne.

MIINUS-KEITTIÖT VALMISTETAAN HARJAVALLASSA
Puustelli Miinus -keittiöt valmistetaan Puustellin tehtaalla Harjavallassa. Tehdas työllistää noin 280 henkilöä. Tehtaan ammattitaito ja osaaminen korostuvat erityisesti Miinus-keittiöiden valmistuksessa, joka sisältää paljon käsityötä vaativia puutuotteita. 

”Nyt saatu tilaus on suurin yksittäinen kohde tähän mennessä, ja se vahvistaa uskoa siihen, että Miinus-keittiö tulee täysin poikkeavana tuotteena saavuttamaan merkittävän aseman keittiömarkkinoilla. On hienoa havaita, että tehtaamme osaamista arvostetaan myös tulevaisuuden kohteissa”, kertoo Tarmo Vesimäki, Puustelli Group Oy:n tehtaanjohtaja.

MIINUS-KEITTIÖ ON TÄYSIN ERILAINEN
Ekologisuus, toimivuus, kestävyys, muunneltavuus ja ajattomuus ovat Puustelli Miinuksen suurimmat plussat. Uraauurtava innovaatio on vedenkestävä ja kierrätettävä biokomposiitista valmistettu runkokehikko, joka on syrjäyttänyt muut rungoissa perinteisesti käytettävät materiaalit kuten MDF- ja lastulevyn.

Miinus-keittiöissä pyritään saavuttamaan kaikki, mitä nykypäivän keittiö tarvitsee kuitenkin käyttämällä mahdollisimman vähän luonnonvaroja, materiaalia ja komponentteja.

Lisätietoja:
Tony Lönnqvist, projektipäällikkö 
Puustelli Group Oy
p. +358 10 277 6275
tony.lonnqvist@puustelli.com
www.puustellimiinus.com


Puustelli Group Oy on osa 96-vuotiasta Harjavalta-konsernia, johon kuuluu myös Kastelli-talot. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 268 miljoonaa euroa. Puustelli-keittiöt ja Kastelli-talot ovat olleet jo vuosia alansa markkinajohtajia Suomessa. Viime vuosina Puustelli Group Oy on kansainvälistynyt vahvasti: Puustelli-myymälöitä on jo Ruotsissa, Venäjällä, Virossa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Avainsanat

Kuvat

Ympäristöystävällinen ja tyylikäs Puustelli Miinus -keittiö valittiin merkittävään rakennushankkeeseen Malmössä.
Ympäristöystävällinen ja tyylikäs Puustelli Miinus -keittiö valittiin merkittävään rakennushankkeeseen Malmössä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Puustelli Group Oy
Puustelli Group Oy
Teollisuuskatu 46
29200 Harjavalta

http://www.puustelli.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puustelli Group Oy

Puustellista nyt hiilineutraalit kalusteet7.10.2020 07:45:00 EESTTiedote

Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla vähennetään Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä kalustevalmistuksen yhteydessä sekä kompensoidaan pitkällä tähtäimellä tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta. Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita, joiden ympäristövaikutukset sekä päästöt on minimoituna ja uuden ohjelman mukaisesti kompensoituna.

Puustellis badrumsinventarier tillverkas i vattenbeständig biokomposit19.3.2020 10:05:20 EETTiedote

Puustelli har utvecklat ett unikt möbelsystem för att eliminera fuktproblem med badrumsinventarier. Möblerna har en ramstruktur som framställs genom formsprutning av biokomposit. Biokomposit är en kombination av polypropen och cellulosafiber som är ett material som är vattenbeständigt, giftfritt, ekologiskt, modifierbart och hållbart. Produktutvecklingen är resultatet av en finländsk innovation och tillverkningen sker till hundra procent i Finland. Möbelsystemet lämpar sig för köksinventarier och har varit i produktion sedan 2013 i Puustellis Miinus-kök. År 2018 beviljades Puustellis uppfinning ett europapatent.

Puustellin kylpyhuonekalusteisiin vedenkestävä biokomposiitti19.3.2020 10:05:19 EETTiedote

Puustelli on kehittänyt kylpyhuonekalusteiden kosteusongelmien poistamiseksi ainutlaatuisen kalustejärjestelmän. Kalusterungoissa on kehärakenne, joka valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä biokomposiitista. Biokomposiitti on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, joka on vedenkestävä, myrkytön, ekologinen, muuntautuva ja kestävä materiaali. Suomalaisen innovaation tuotekehitys ja valmistus on sataprosenttisesti Suomessa. Keittiökalusteisiin soveltuva kalustejärjestelmä on ollut tuotannossa jo vuodesta 2013 lähtien Puustellin Miinus-keittiöissä. Vuonna 2018 Puustellin keksinnölle myönnettiin eurooppapatentti.

Water-resistant biocomposite for Puustelli bathroom fittings19.3.2020 10:05:18 EETPress release

Puustelli has innovated a unique furniture system to eliminate moisture problems in bathroom fittings. The furniture frames feature a structure made of biocomposite by injection moulding. The biocomposite is a mixture of polypropylene and chemical pulp fibre, and is a water-resistant, non-toxic, ecological, modifiable and lasting material. This Finnish product innovation has been developed and is made 100% in Finland. The furniture system, which is suitable for kitchen furniture, has been in production in Puustelli Miinus kitchens since back in 2013. Puustelli was granted a European patent for its invention in 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme