Puutarhurien tietoiskuja ihmeellisestä ikilehdestä Kaisaniemessä pe 8. ja la 9.11.

Ikilehti on yksi maailman eriskummallisimmista ja pitkäikäisimmistä kasveista. Sillä on elämänsä aikana ainoastaan kaksi lehteä, jotka kasvavat jatkuvasti tyveltä, rispaantuvat suikaleiksi ja lakastuvat kärjistään. Yksilöiden elinikä voi ylittää reilusti tuhat vuotta. Laji on elänyt sukulaisineen maapallolla jo dinosaurusten aikaan. Nykyään lajia tavataan vain Namibin aavikolla.
Vuosikymmen työtä taustalla
Kaisaniemen ikilehdet ovat nyt 2,5 vuotta vanhoja ja ne ovat osa Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen kasvitieteellistä kokoelmaa. Näiden taimien eteen on puutarhalla työskennelty pitkään. Elinvoimaisten siementen löytämiseksi ja itämiseksi tehtiin lukuisia yrityksiä. Viimein, toukokuussa 2017, ensimmäiset siemenet itivät! Nyt ne ovat saaneet uuden kodin kasvihuoneiden aavikkohuoneesta.
Tervetuloa kuulemaan puutarhurien tietoiskuja ikilehdistä perjantaina 8.11. klo 13 ja 14 sekä isänpäivän aattona lauantaina 9.11. klo 12.30, 13.00 ja 13.30. Lisäksi puutarhuri on tavattavissa ja vastaamassa vierailijoiden kysymyksiin lauantaina klo 11–14.
Lisätiedot:
Ylipuutarhuri Pertti Pehkonen, pertti.pehkonen@helsinki.fi, p. 050 3185404
Puutarhuri Merja Pulkkinen, merja.l.pulkkinen@helsinki.fi, p. 050 5762728
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta.
Laajat kokoelmat koostuvat eläin-, kasvi-, sieni-, kivi- ja fossiilinäytteistä. Elävät kasvikokoelmat sijaitsevat kahdessa kasvitieteellisessä puutarhassa ja ajoituslaboratorio Kumpulan tiedekampuksella.
Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa Helsingissä: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Missä ovat pääkaupunkiseudun monimuotoisimmat ja saavutettavimmat viheralueet?9.5.2025 06:50:00 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat, että viheralueet, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, eivät aina ole samoja kuin ne, jotka ovat tärkeitä saavutettavuuden kannalta. Uudet menetelmät auttavat tunnistamaan viheralueiden merkittävyyden eri näkökulmista.
Preeria laajeni ja kutistui – uusi tutkimus paljastaa muinaisen ilmastonmuutoksen syyt8.5.2025 07:57:06 EEST | Tiedote
Pohjois-Amerikan pitkä kuivuuskausi heti jääkauden jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään. Uusi tutkimus osoittaa, että ankaran ilmaston aiheutti maapallon kiertoradan muutos.
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
KUTSU 7.-9.5.2025: Kansainväliseen vammaistutkimuksen konferenssiin 700 osallistujaa6.5.2025 10:37:32 EEST | Kutsu
Nordic Network on Disability Research (NNDR), Helsingin yliopisto, Suomen vammaistutkimuksen seura sekä Kehitysvammaliitto järjestävät kansainvälisen vammaistutkimuksen konferenssin 7.–9. toukokuuta Helsingin yliopistossa (Fabianinkatu 33 ja yliopistonkatu 3).
Ovatko maataloudessa käytettävät kasvinsuojeluaineet uhka myös ympäröivälle luonnolle?5.5.2025 12:29:02 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että kasvinsuojeluaineilla voi olla negatiivisia vaikutuksia maatalousympäristöissä eläviin lajeihin, jotka eivät ole aineiden varsinaisia kohteita. Vaikutukset kuitenkin vaihtelivat suuresti riippuen testatusta kasvinsuojeluaineesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme