Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pyhäsalmi–Haapajärvi–Nivala–Ylivieska-välille lisää linja-autovuoroja kesäkuusta 2022 alkaen

Jaa

Jokilaaksojen linja-autoliikenne lisääntyy 6.6.2022 alkaen, kun Nivalan ja Ylivieskan välillä ryhdytään liikennöimään työmatkaliikenteeseen sopivia vuoroja myös koulujen loma-aikoina. Lisäksi osa uusista vuoroista ajetaan Pyhäsalmen ja Ylivieskan välillä. Uudet vuorot parantavat myös vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

Uusien vuorojen myötä Nivalan ja Ylivieskan välillä voi kulkea linja-autolla töissä ympäri vuoden yleisimpinä työssäkäyntiaikoina.
Uusien vuorojen myötä Nivalan ja Ylivieskan välillä voi kulkea linja-autolla töissä ympäri vuoden yleisimpinä työssäkäyntiaikoina.

Uudet vuorot liikennöidään koulujen kaikkina loma-aikoina maanantaista perjantaihin. Ylivieskasta lähtee vuoroja Nivalaan klo 7.25, 15.35 ja 17.00 sekä Nivalan ja Haapajärven kautta Pyhäsalmelle klo 10.40. Nivalasta taas lähtee vuoroja Ylivieskaan klo 6.50, 8.05 ja 16.15 sekä Pyhäsalmelta Haapajärven ja Nivalan kautta Ylivieskaan klo 12.55.

Tähän asti Nivalan ja Ylivieskan välillä on ollut työmatkaliikenteeseen sopivia vuoroja vain koulupäivisin, mutta koulujen loma-aikoina vuoroja ei ole juuri liikennöity. Uusien vuorojen myötä Nivalan ja Ylivieskan välillä voi kulkea linja-autolla töissä kumpaankin suuntaan ympäri vuoden yleisimpinä työssäkäyntiaikoina. Työmatkaliikenteen helpottamiseksi Ylivieskasta klo 7.25 ja Nivalasta klo 16.15 lähtevät vuorot ajetaan Nivalan teollisuuskylään asti. Vuorot pysähtyvät valtatien 27 varren pysäkeillä välillä Nivalan linja-autoasema–Kurunpuhdon pysäköimisalue.

Työmatkaliikenteen lisäksi uudet vuorot palvelevat myös asiointia ja liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen. Useimmilla vuoroilla onkin vaihtoyhteyksiä Ylivieskasta lähteviin juniin tai Ylivieskaan saapuvista junista.

Säännöllisiä matkustajia varten uusissa vuoroissa otetaan käyttöön edullinen Jokilaaksojen sarjalippu, joka kelpaa toistaiseksi myös kaikissa koulupäivinä ajettavissa linja-autovuoroissa Pyhäsalmi–Haapajärvi–Nivala–Ylivieska-välillä. Sarjalipun hinnoittelu perustuu matkan pituuteen. Lisäksi uusissa vuoroissa käyvät kertaliput eri alennusryhmineen sekä toisen asteen opiskelijoiden Kela-liput. Matkakortille ladattavan sarjalipun voi hankkia Matkahuollon toimipisteistä tai matkakorttikaupasta osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi/pohjois-suomi kohdasta Jokilaaksojen liput. Verkosta ei kuitenkaan voi hankkia Kela-lippuja. Vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen sekä Reitit ja liput -mobiilisovellukseen, Google Mapsiin sekä liikenteenharjoittajan verkkosivuille. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Uudet vuorot on hankkinut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja vuoroja liikennöi Liikenne Huovari Oy. Liikennöintisopimus on voimassa 4.6.2023 asti, ja sopimusta on mahdollista jatkaa optiolla enintään kaksi vuotta alkuperäisen sopimuskauden jälkeen. Vuorojen hankinta perustuu ELY-keskuksen teettämään, vuonna 2021 valmistuneeseen Jokilaaksojen joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelmaan. Suunnitelmassa on otettu tavoitteeksi järjestää ympärivuotinen työmatkaliikenne Nivalan ja Ylivieskan välillä kumpaankin suuntaan runsaan pendelöinnin vuoksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh.0295 038 252

Kuvat

Uusien vuorojen myötä Nivalan ja Ylivieskan välillä voi kulkea linja-autolla töissä ympäri vuoden yleisimpinä työssäkäyntiaikoina.
Uusien vuorojen myötä Nivalan ja Ylivieskan välillä voi kulkea linja-autolla töissä ympäri vuoden yleisimpinä työssäkäyntiaikoina.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Maanrakennustöitä Tyrnävällä ja Lumijoella kesäkaudella 202218.5.2022 14:38:19 EEST | Tiedote

Tietyöt aiheuttavat Tyrnävällä ja Lumijoella haittaa touko-lokakuun välisenä aikana. Tyrnävällä parannetaan maantietä 827 (Vanhatie) välillä Kunnankuja - Meijeritie. Rakentamiseen sisältyy ajoradan sekä jalankulku- ja pyöräilyväylien parantaminen, linja-autopysäkkien siirtäminen, kuivatuksen ja valaistuksen parantaminen sekä pintarakenteiden ja istutusten uusiminen. Lumijoella rakennetaan maantien 18622 (Ukuranperäntie) viereen kevyenliikenteen väylää noin kilometrin verran, parannetaan kuivatusta ja valaistusta sekä uusitaan päällyste Ukuranperäntielle noin 400 metrin matkalla.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa toimijoita selvittämään Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajon vaikutuksia ja tarvittavia tukitoimia (Pohjois-Pohjanmaa)13.5.2022 11:15:45 EEST | Tiedote

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen alasajolla on merkittäviä suoria ja välillisiä vaikutuksia Pyhäjoen ja lähialueen elinkeinoille ja työllisyydelle. Vaikutukset heijastuvat myös laajemmalle alueelle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa alueen viranomaisia ja Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään tarvittavien tukitoimien laajuutta. Työryhmien tavoitteena on löytää keinoja elinkeinoille ja työvoimalle aiheutuvien vaikutusten lieventämiseksi. Toimintamalli perustuu työ- ja elinkeinoministeriön äkillisten rakennemuutosten hallinnan konseptiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme