Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pyörä mukaan paikallisbussiin ja hintamuutoksia Vähäkyrö-liikenteeseen

Jaa

Vaasan paikallisbusseihin saa ottaa pyörän mukaan. Lisäksi opiskelijat, lapset ja nuoret matkaavat Vaasan ja Vähänkyrön välillä aiempaa edullisemmin 1.4.2020 alkaen.

30 päivän kausilipun hintaa Vaasa-Vähäkyrö välillä lasketaan opiskelijoilla, lapsilla ja nuorilla. Samoin Waltti-kortilla maksetut kertamatkat ovat aiempaa halvemmat opiskelijoilla. Uudistuksen astuvat voimaan 1.4.2020 alkaen. 

Vaasa-Vähäkyrö (vyöhykkeet A–C) muutetut hinnat 1.4. alkaen: 

Waltti-kausilippu 30 pv 

  • Opiskelija 54  (aiemmin 65 €) 
  • Lapsi / Nuori (718 -vuotiaat) 43  (aiemmin 65 €) 

Waltti-arvokortti  

  • Opiskelija 4,00€ (aiemmin 4,20 €)  

Polkupyörä mukaan bussiin 1.4. alkaen 

Paikallisliikenteen busseilla saa matkustaa polkupyörän kanssa. Pyörästä veloitetaan oman ikäryhmän mukainen hinta. Esimerkiksi aikuinen maksaa kahden aikuisen lipun hinnan pyörän kanssa matkustaessaan. 

Taittopyörä taitettuna kädessä kantaen sekä pikkulasten potkupyörä luetaan matkatavaroiksi, eikä niistä peritään maksua. 

Pyörän kanssa kulkeminen busseissa on sallittu hiljaisina aikoina klo 9.30–13.30 ja klo 17.00 jälkeen sekä viikonloppuisin Kuljettaja voi toki tilanteen mukaan arvioida, voiko pyörää ottaa kyytiin, jos bussin keskiosa on jo täynnä, joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund kommentoi.   

Polkupyörän omistaja on itse vastuussa pyörästä eikä polkupyörä saa aiheuttaa muille matkustajille vaaraa. 

Yhteyshenkilöt

Anastassia Backlund 
puh. 040 578 8499 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme