Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pyöräilyn ja jalankulun alikulkuyhteys Helsingin keskustaan

Jaa

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille suunniteltu alikulkuyhteys voisi toteutuessaan lyhentää pyöräilijöiden matkaa baanalta radan toiselle puolelle 600 metriä verrattuna nykyiseen reittiin Kaivokadun kautta. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin keskustaan rakennettavan alikulkuyhteyden yleissuunnitelman, josta lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Noin 22 miljoonan euron tunneli tulisi olemaan kaupungin länsi- ja itäpuolen pyöräliikenteen yhdistävä alikulkuyhteys. Suunnitelmassa se sijoittuu nykyisen Kaisaniemenpuistosta Elielinaukiolle johtavan jalankulkijoille tarkoitetun alikulkuyhteyden pohjoispuolelle.

Kaupunginvaltuusto käsittelee alikulkuyhteyden yleissuunnitelmaa seuraavassa kokouksessaan 30.1.2019. 

Kotoutumisen tueksi 1,5 miljoonaa euroa

Kaupunginhallitus myönsi maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi vuodelle 2019 yhteensä 1 500 000 euroa.

Määräraha kohdennetaan Helsingin kotouttamisohjelman 2017–2021 sekä kaupunkistrategian mukaisiin kotouttaviin toimintoihin, joiden kohderyhmänä ovat ulkomaalaistaustaiset helsinkiläiset. Rahoituksella turvataan samalla kotouttamisen kehittämisresurssit vuoden 2019 ajaksi.

Määrärahaa ohjataan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle yhteensä 750 000 euroa. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle myönnetään yhteensä 173 000 euroa, josta 130 000 euroa ulkomaalaistaustaisten helsinkiläisten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen.

Sosiaali- ja terveystoimiala voi käyttää yhteensä 345 000 euroa, josta 148 000 euroa ohjataan terveydenhoidon yhteistyöpilottiin ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden terveydenhuollon erityistarpeiden selvittämiseksi. Toimialan aluetyötä vahvistetaan 197 000 euron summalla.

Kaupunginkanslian käyttöön elinkeino-osastolle myönnettiin 232 000 euroa International House -toiminnan vakiinnuttamiseen. 

Aikaisemmin maahanmuuttajien työmarkkina-aseman parantamiseksi on myönnetty määrärahaa vuosittain. Kartoituksen perusteella on havaittu, että kotouttamisohjelmaa on tarpeen toteuttaa laajemminkin kuin vain työmarkkina-asemaan liittyvissä toimissa.

Maahanmuutto on pysyvä ilmiö Helsingissä, joten vuoden 2019 aikana selvitetään mahdollisuutta esittää kotoutumisen tuen määrärahan liittämistä talousarviossa osaksi maahanmuutto- ja työllisyysasioiden kokonaismenoja. Pysyvällä rahoituksella voidaan taata kotouttamistyön kehittämisresurssit ja osaaminen pitkällä aikavälillä.

Määrärahan köytöstä ja toimenpiteistä tehdyt suunnitelmat ovat luettavissa esityslistalta

Kaupunginhallituksen 21.1.2019 pidetyn kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälisten kiinteistösijoittajien rooli kasvaa pääkaupunkiseudun kiinteistösijoitusmarkkinoilla21.2.2019 13:26:14Tiedote

Ulkomaiset sijoittajat tekivät lähes kaksi kolmasosaa kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen kaupoista Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla vuonna 2018. Kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneet erityisesti pääkaupunkiseudusta, jossa tehtiin yli 60 % Suomen kiinteistökaupoista. Syitä kansainvälisten kiinteistösijoittajien kiinnostukseen erityisesti Suomea kohtaan ovat hienoisesti korkeampi nettotuottotaso verrokkimaihin verrattuna hyvä talouskehitys, moniin muihin Euroopan maihin verrattuna jäljessä kulkeva taloussykli, liiketoimintaympäristön vakaus, turvallisuus ja läpinäkyvyys sekä Suomen kuuluminen euroalueeseen. Asiat käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme