Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pyöräilystä tulossa entistä turvallisempaa Hakaniemessä

Jaa

Pyöräily Hakaniemessä on helpottumassa tulevana syksynä. Siltasaarenkadulle Hämeentien ja Pitkänsillan välille rakennetaan uusi pyöräliikenteen väylä keskustaan päin. Keskustasta Hämeentien suuntaan pyöräreitti kulkee jatkossa John Stenbergin rannan ja Hakaniemen torikadun kautta. Työt alkavat liikennejärjestelyillä maanantaina 5. heinäkuuta, ja niiden arvioidaan valmistuvan syyskuun puolivälissä.

Tulevat pyöräliikenteen yhteydet Hakaniemessä.
Tulevat pyöräliikenteen yhteydet Hakaniemessä.

Pyöräliikenteen väylä Siltasaarenkadulla on osittain pyörätietä, osittain pyöräkaistaa. Pitkänsillan kupeessa pyöräily siirtyy ajoradalle. Uusi pyöräväylä takaa sujuvan ja turvallisen yhteyden Hämeentieltä keskustan suuntaan. Nykytilanteessa pyöräliikenteen reitti kulkee Pitkänsillarannan kautta tai Siltasaarenkadun bussikaistaa.

Uuden järjestelyn myötä Pitkänsillan pyöräliikenne muutetaan yksisuuntaiseksi. Yksisuuntainen pyörätie pohjoisen suuntaan jatkuu John Stenbergin rannan puoliväliin asti. Keskustan suuntaan saapuva pyöräliikenne ohjataan John Stenbergin rannan puolivälissä ajoradalle.

Hakaniemenrannan ja Hakaniemen torikadun risteyksessä pyöräliikenteen ylitysmahdollisuuksia parannetaan tilapäisjärjestelyillä ennen Kruunuvuoren raitiotien rakentamista. Pyöräilylle rakennetaan asfalttiluiska ja kadun keskelle odotustila.  

Uudet järjestelyt toteutetaan kevyin toimenpitein, sillä tulevaisuudessa Siltasaarenkadun järjestelyt muuttuvat Hakaniemenrannan uusien katusuunnitelmien mukaiseksi. Kaupunki tutkii mahdollisuuksia toteuttaa pyörätieyhteys Siltasaarenkadulle myös pohjoisen suuntaan. Tähän liittyvä katusuunnittelu alkaa syksyllä. Kruunusillat-hankkeeseen liittyvän raitiotien rakentaminen käynnistyy Hakaniemenrannassa arviolta vuosina 2024-25.

Tuleva pyöräliikenteen reitti Hämeentielle

Nykyinen pyöräliikenteen reitti Hämeentielle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pyöräliikenteen ratkaisut
Teppo Pasanen,
puh. 040 3342263
teppo.pasanen@hel.fi

Siltasaarenkadun pyörätien rakentaminen
Antti-Juhani Lehtinen
puh. 040 4865410
anttijuhani.lehtinen@hel.fi

Hakaniemenrannan ja John Stenbergin rannan tilapäisjärjestelyiden toteuttaminen
Tomi Laine
puh. 040 1977680
tomi.m.laine@hel.fi

Kuvat

Tulevat pyöräliikenteen yhteydet Hakaniemessä.
Tulevat pyöräliikenteen yhteydet Hakaniemessä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme