Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Pyöräkeskus avautuu jälleen maanantaina 3.huhtikuuta

Jaa
Suosittu pyöräliikenteen palvelu Pyöräkeskus avautuu maanantaina Baanan loppupäässä Ruoholahdessa. Keskuksessa kaupunkilaiset voivat huoltaa pyöräänsä itse, tarvittaessa ammattilaisten avulla ja opastuksella. Asiakaspalautteen perusteella keskus on maanantaisin auki kuuteen asti.

Pyöräkeskuksesta saa pyörän kunnossapitoon liittyviä käytännön neuvoja ja sieltä voi lainata ilmaiseksi työkaluja. Paikalla onnistuvat pyörien pikahuollot ja keskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen neuvovan ammattilaisen opastuksella. Yhteistyökumppanina on myös tänä vuonna Suomen Työsuhdepyörä Oy.

Monelle kävijälle on tärkeää, että paikalla on ammattitaitoinen ihminen, joka osaa neuvoa ja auttaa. Asiakkaat käyvät myös kysymässä mielipidettä pyörän kunnosta, tietystä osasta tai erikoistyökalusta. Heidän kanssaan arvioidaan, kannattaako pyörä viedä huoltoon vai voiko sen itse korjata, kertoo Pyöräkeskuksen Tomas Liljestrand.

Pyöräkeskus on avoinna arkisin pitkälle syksyyn: ma klo 10–18, ti-pe klo 9–17.

Kannustamme kaupunkilaisia pyöräilyn pariin

Pyöräkeskus on osa Kaupunkiliikenteen kaupunkilaisille tuottamia pyöräilypalveluita ja Helsingin kaupungin pyöräliikenteen kehittämisohjelmaa. Helsingin kaupunki on tarjonnut kaupunkilaisille pyöräkeskuspalvelua vuodesta 2012 lähtien keväästä syksyyn. Palvelun tavoitteena on tehdä pyöräilystä houkuttelevampaa sekä helpompaa ja näin auttaa pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattamisessa. Nykyisellä paikalla Baanan varressa se on toiminut vuodesta 2021.

Kaudella 2022 toteutettiin Pyöräkeskuksessa kävijämäärien seuranta ja asiakastyytyväisyyskysely. Palautekyselyn perusteella asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä Pyöräkeskuksen palveluihin. Kehitystä tai muutoksia toivottiin erityisesti keskuksen aukioloaikoihin ja kauden pituuteen.

”Asiakkaiden antama palaute palvelusta on ollut erinomaista. Viime vuoden palautteen perusteella kokeilemme tällä kaudella hieman myöhempää aukioloaikaa alkuun maanantaisin. Tulemme seuraamaan kokeilun vaikutuksia ja toimivuutta, ja kehitämme toimintaa jatkossakin käyttäjiltä saamamme palautteen pohjalta”, kertoo Kaupunkiliikenteen palveluasiantuntija Eva Lodenius.

Lisätietoja Pyöräkeskuspalvelusta sivuillamme (https://kaupunkiliikenne.fi/ /pyorakeskus) 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluasiantuntija Eva Lodenius, p. 040 7570961
eva.lodenius@kaupunkiliikenne.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme