Nordic Waterproofing SuomiNordic Waterproofing Suomi

Pyörre-katossa on Kerabit Nature® -vesikate

Jaa

Lohjan Asuntomessujen Pyörre-talossa myös vesikate on vähähiilinen ja kierrätettävä. Ympäristöystävällisessä Kerabit Nature® -kattotuotesarjassa merkittävä osa bitumista korvataan mäntyöljyllä.

Pyörre-Kerabit, kuva 09
Pyörre-Kerabit, kuva 09

Asuntomessujen mielenkiintoisimman kohteen, arkkitehti Matti Kuittisen suunnitteleman Pyörre-talon (kohde 7) materiaaleista 37 prosenttia on joko kierrätettäviä tai uusiutuvia.

Pyörteen rakentamisessa käytetyistä materiaaleista neljä viidesosaa voidaan joko käyttää uudelleen, hyödyntää uudestaan materiaalina tai energiana. Jätteeksi tulee päätymään vain vajaa viidennes. Pyörteen laskennallinen hiilijalanjälki jääkin alle 15 kgCO2e/m2 ja hiilikädenjälki nousee lähes -12 kgCO2e/m2 saakka.

Kierrätettävä, ympäristöviisas kate

Pyörteen kierrätettävä ja vähähiilinen kattoratkaisu puhdistaa ilmaa, vähentää rakennuksen jäähdytystarvetta ja osallistuu energiantuotantoon. Vesikatteena Pyörteessä on Kerabit Nature LESSNOX®. Kerabit Nature -sarjan tuotteissa merkittävä osa pääraaka-aineesta eli bitumista korvataan mäntyöljyllä, mikä tekee niistä markkinoiden vähähiilisimmät vesikatteet. Mäntyöljyn käyttö ei vaikuta tuotteiden teknisiin ominaisuuksiin tai ulkonäköön.

LESSNOX-pinnoite hajottaa liikenteen ja teollisuuden tuottamia, ihmisille ja luonnolle haitallisia typen oksideja. Tavallista vaaleampana sirote auttaa alentamaan katon lämpötilaa ja näin vähentää jäähdytyksen tarvetta sisätiloissa. Kattopinnan matalampi lämpötila tehostaa myös Kerabit Aurinkokaton® toimintaa.

Pyörteen bitumikattoon on integroitu Kerabit Aurinkokatto®. Tavanomaisista aurinkosähköjärjestelmistä poiketen aurinkopaneelit asennetaan ilman erillisiä kannatinrakenteita, ohutkalvopaneeliratkaisuna, mikä minimoi paitsi tuulikuorma- ja myrskyvaurio-, myös läpikiinnitysten puuttuessa vuotoriskin.

Kierrätysbitumia asfaltissa

Kerabit Nature -tuotteiden valmistuksesta tuotevaihtojen yhteydessä syntyvä sekundakermi, asiakkaiden toimittamat hukkapalat sekä myöhemmin remonttikohteista puretut Kerabit Nature -kermit kierrätetään kierrätysasfaltin raaka-aineeksi. Pyörre-talon Kerabit Nature -katteen ylijäämäpalat on hyödynnetty Asuntomessukohteen 2, ProModin pihaan levitetyn kierrätysasfaltin raaka-aineena.

Suomi on asettanut tavoitteekseen olla kiertotalouden edelläkävijämaa vuoteen 2025 mennessä. Kaikesta rakennus- ja purkujätteestä 10 000 ­– 15 000 tonnia on bitumikermiä.

–Kierrätetyllä bitumikermillä voitaisiin korvata arviolta yhdestä viiteen prosenttia asfalttituotannon vuosittaisesta bitumin tarpeesta, Kerabitin tuoteryhmäpäällikkö Mikko Nikander arvioi.

Asfaltissa kierrätetty bitumikermi kiertää periaatteessa loputtomiin, sillä vanha asfalttipäällyste voidaan rouhia ja hyödyntää uuden asfalttimassan valmistuksessa sataprosenttisesti. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Mikko Nikander
tuotepäällikkö
puh. 050 564 2376 tai
mikko.nikander@kerabit.fi

Kuvat

Pyörre-Kerabit, kuva 09
Pyörre-Kerabit, kuva 09
Lataa
Pyörre-Kerabit, kuva 12
Pyörre-Kerabit, kuva 12
Lataa
Kerabit
Kerabit
Lataa
Pyörre-Kerabit, kuva 05
Pyörre-Kerabit, kuva 05
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nordic Waterproofing Suomi
Nordic Waterproofing Suomi
Rälssitie 6
01510 Vantaa

http://www.nwsuomi.fi

Nordic Waterproofing Group on yksi Euroopan johtavista rakennuksiin ja infraan kohdistuvien vedeneristystuotteiden ja –palveluiden toimittajista. Suomen markkinoilla toimimme seitsemällä brändillä, jotka edustavat alansa kärkeä: Kerabit, (katto- ja vedeneristystuotteet), AL-Katot ja KerabitPro (katto- ja vedeneritysurakointi), SPT-Painting (lattia- ja laivankansipinnoiteurakointi), SeiKat (kattoelementit), E. Voutilainen (teollisuuden pintakäsittelyt) ja LA Kattohuolto (huollot, pinnoitukset ja korjaukset). Lisätietoa saat osoitteista www.nwsuomi.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nordic Waterproofing Suomi

Nordic Waterproofing hankkii 70 % VKP Holding Oy:stä17.6.2022 15:21:59 EEST | Tiedote

Nordic Waterproofing Group on allekirjoittanut sopimuksen 70 % osakeosuuden hankkimisesta suomalaisesta VKP Holding Oy:stä ("VKP"). Kajaanissa pääkonttoriaan pitävä VKP Group toimii katto- ja vedeneristysurakoitsijana. VKP Groupissa työskentelee 75 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on yhdeksän (9) miljoonaa euroa. Hankinta laajentaa yhdessä olemassa olevien asennuspalveluidemme kanssa kattopalveluiden maantieteellistä kattavuutta Suomen markkinoilla.

Nordic Waterproofing hankkii 75 % Rakennusliike Ripatti Oy:stä14.7.2021 12:59:49 EEST | Tiedote

Nordic Waterproofing Group on hankkinut 75 % suomalaisesta Rakennusliike Ripatti Oy:stä ("Ripatti"). Nurmijärveläinen Ripatti on erikoistunut julkisivurakentamiseen sekä ohutmetallin profilointiin ja työstöön erikoisuutenaan RipRap-räystäselementti ja -turvakaide. Ripatilla työskentelee 30 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on seitsemän miljoonaa euroa. Hankinta laajentaa kattopalveluidemme tarjoamaa Suomen markkinassa.

Nordic Waterproofing hankkii 80 % suomalaisesta nestemäisiä lattiapinnoitteita urakoivasta E. Voutilainen Oy:stä20.5.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Nordic Waterproofing Group on hankkinut 80 % suomalaisesta E. Voutilainen Oy:stä ("Voutilainen"). Imatralainen yritys urakoi nestemäisiä lattiapinnoitteita pääosin Itä-Suomessa. Voutilaisella työskentelee noin 15 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on noin 1.9 miljoonaa euroa. Hankinta täydentää konserniyhtiömme SPT-Painting Oy:n palveluvalikoimaa ja vahvistaa asemaamme Suomen lattiapinnoitusmarkkinassa.

Nordic Waterproofing on allekirjoittanut sopimuksen suomalaisen puuelementtitoimittajan Seikat Oy:n hankinnasta10.3.2021 14:33:54 EET | Tiedote

Nordic Waterproofing Group on allekirjoittanut sopimuksen suomalaisen Seikat Oy:n (”Seikat”) hankinnasta. Yritys suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja asentaa kertopuisia (15 – 24-metrisiä) suurkattoelementtejä teollisuusrakennuksiin, varastohalleihin, julkisiin rakennuksiin ja liikekiinteistöihin. Seikat työllistää 21 henkilöä ja vuotuinen liikevaihto on noin neljä miljoonaa euroa. Päätoimipiste sijaitsee Seinäjoen Ylistarossa. Yrityskauppa on osa NW:n kestävän kehityksen ja puurakentamisen edistämisen strategiaa. Tulo Suomen elementtimarkkinoille on merkittävä askel jalanjälkemme ulottamiseksi Tanskan ja Norjan markkinoiden ulkopuolelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme