Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pysähtyminen on läsnäoloa – Taidehallin näyttelyssä voi hiljentyä

Jaa

Taiteilija Paula Blåfieldin ja muusikko Marianne Maansin yhteisnäyttelyn teokset ja sanoma niiden taustalla kehottaa pysähtymään tähän hetkeen. Näyttelyssä voi rauhoittua äänimaailman sekä keramiikkaveistosten ja maalausten äärelle 29.4.–29.5.2022 Vaasan taidehallissa.

Paula Blåfield.  Salainen, 2022. Kuva: Paula Blåfield.
Paula Blåfield. Salainen, 2022. Kuva: Paula Blåfield.

Vaasan taidehallissa nähtävä kokonaisuus on vaasalaistaiteilija Paula Blåfieldin ja muusikko Marianne Maansin yhteinen näyttely, joka esittelee Blåfieldin abstrakteja keramiikkaveistoksia ja maalauksia sekä Maansin ääniteoksen. Äänimaailma luo tilaan rauhallisen tunnelman, joka käy vuoropuhelua taideteosten kanssa. Teokset on ripustettu matalalle, että niitä on mahdollista koskettaa.

Uskalla pysähtyä on teema näyttelylle, ja se kehottaa olemaan enemmän läsnä tässä hetkessä ja uskallusta kohdata itsensä sellaisena kuin on. Näyttelyssä nähdään lisäksi sanataidetta, joka ilmentää taiteilijoiden ajatuksia teemasta.

– Teema on jatkuvasti ajankohtainen sekä jokaisen elämässä, että laajemmin globaalilla tasolla. Läsnäolon ja pysähtymisen kautta koetun tunteen hyväksymällä voi päästä eteenpäin kohti uutta ja voimaannuttavaa. Pysähtyminen tuo tilaa uusille valinnoille, muuttumiselle, muuntumiselle ja kehitykselle, pohtivat Blåfield ja Maans.

Koska näyttely kehottaa pysähtymään, voi siellä vetäytyä hetkeksi omaan lepopaikkaan, joita on sijoiteltu näyttelytilaan.

Kierroksia taiteilijoiden johdolla

Veistoksista, maalauksista ja ääniteoksesta koostuvan näyttelyn tärkeänä osana ovat eri-ikäisille järjestettävät ryhmäkierrokset. Blåfield ja Maans johdattavat eri ryhmiä tilauksesta 2.–4.5.2022. Kierroksen aikana tutustutaan teoksiin, hiljennytään kuuntelemaan ja keskustellaan koetusta. Kierrokset kestävät n. 30-40 minuuttia ja ne on suunnattu erilaisille ryhmille. Ryhmäkierrokset varataan joko puhelimitse 0400 838893 tai paulablafield@gmail.com.

Blåfield ja Maans ovat myös paikalla 5.5. klo 13-15 Vaasan taidehallissa. Näyttelyssä on myös kirjalliset ohjeet niille, jotka haluavat itsenäisesti kokea teoksen silloin, kun taiteilijat eivät ole paikalla. Yleisö voi myös jättää palautetta näyttelykokemuksestaan.

Blåfield ja Maans ovat aikaisemminkin tehneet yhdessä lasten- ja nuorten kokemustaidetapahtumia Näyttämö Pegasoksen puitteissa (2001-2016), tapahtumia ikäihmisille sekä ääni- ja kuvainstallaatioita (Vaasan taidehalli 2011, Porvoon kulttuuritalo, Grand 2012, Black Wall Gallery Vaasa 2016).

Vaasan taidehallin näyttely on Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden koordinoima.

Tiedotuskuvat: https://kuvapankki.vaasa.fi/s/kocx9rGmwd2Bj6Bs/fo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. kulttuuripäällikkö Leena Nyqvist, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 0400 668 197, leena.nyqvist@vaasa.fi

Kuvat

Paula Blåfield.  Salainen, 2022. Kuva: Paula Blåfield.
Paula Blåfield. Salainen, 2022. Kuva: Paula Blåfield.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme