Hyvinkään kaupunki

Pysäköinnin linjaukset työn alla Hyvinkäällä

Jaa

Hyvinkäälle ollaan laatimassa laaja-alaista, eri pysäköintimuodot ja -tavat huomioivaa selvitystä. Selvityksessä hahmotellaan etenemispolku Hyvinkään pysäköinnin kehittämiselle. Työssä laaditaan nykytilaan pohjautuen Hyvinkään auto- ja polku-pyöräpysäköinnin linjaukset ja kehittämisperiaatteet.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
16.9.2020
Julkaistavissa klo 12.00

Pysäköinnin linjaukset työn alla Hyvinkäällä

Hyvinkäälle ollaan laatimassa laaja-alaista, eri pysäköintimuodot ja -tavat huomioivaa selvitystä. Selvityksessä hahmotellaan etenemispolku Hyvinkään pysäköinnin kehittämiselle. Työssä laaditaan nykytilaan pohjautuen Hyvinkään auto- ja polku-pyöräpysäköinnin linjaukset ja kehittämisperiaatteet.

Keskeisenä tehtävänä on linjata muun muassa asemakaavoituksen käyttöön uudet pysäköintinormit ja miten pysäköinnillä ja sen järjestämisellä tuetaan keskustan kehittämistavoitteita ja elinvoimaisuutta sekä mahdollistetaan täydennysrakentaminen ja kaupunkitilan kustannustehokas käyttö.

- Työssä tutkitaan pysäköinnin järjestämisen rahoittamisratkaisuja ja tarkastellaan kaupungin pysäköintiyhtiön hyötyjä ja mahdollisuuksia, kertoo liikenneinsinööri Kimmo Kiuru.

Lisäksi tarkastellaan pysäköintiä osana matkaketjuja ja määritetään liityntäpysäköinnin kehittämislinjaukset sekä mahdollisuuksia esim. vuorottaispysäköintiin liityntäpysäköinnissä.

Pyörä- ja sähköautopysäköinnin edistäminen selvityksen kohteena

Selvityksessä määritetään toimenpiteet muun muassa pyörä- ja sähköautopysäköinnin edistämiselle sekä tutkitaan pysäköinnin roolia kaupunkiliikenteen kehittämisessä kestävä kehitys huomioiden. Lopuksi määritellään jatkotoimenpiteet ohjelman edistämiseksi käytäntöön.

Työ on käynnistetty nykytila-analyysillä. Tässä yhteydessä selvitetään henkilöautojen määrää ja määrän kehitystä Hyvinkäällä. Samassa yhteydessä selvitetään nykyiset ydinkeskustan autopaikkamäärät yleisillä pysäköintialueilla ja kadunvarsilla sekä asemakaavojen autopaikkamääräykset. Lopuksi Hyvinkään tilannetta verrataan verrokkikaupunkeihin.

- Erityisesti tarkastellaan liitekarttaan merkittyä aluetta Kirjavaltatolpalta Hangosillan kautta Parantolan ja Villatehtaan alueelle, esittelee Kiuru.

Nettikysely avoinna 21.9. – 4.10.2020

Nykytila-analyysiin liittyy myös hyvinkääläisille, Hyvinkäällä asioiville / työskenteleville ja taloyhtiöiden edustajille suunnattu nettikysely, joka on auki ma 21.9.- su 4.10.2020. Myöhemmin syksyllä on tarkoitus haastatella kiinteistökehittäjiä ja rakennusliikkeiden edustajia. Pysäköinnin linjaukset tulevat poliittiseen käsittelyyn ensi vuoden keväällä.

Työn konsulttina toimii WSP Finland Oy, joka on tehnyt vastaavia selvityksiä moniin suomalaisiin kaupunkeihin. Kaupungin puolelta työssä ovat mukana kaavoitusyksikön, tonttipalveluiden ja liikennesuunnittelun edustajat.

Lisätietoja
liikenneinsinööri Kimmo Kiuru, kimmo.kiuru@hyvinkaa.fi, p. 040 754 7110

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Ekologisten rakennusmateriaalien tehdasrakennus suunnitteilla Hyvinkäälle: Kaupunki päätti 4,5 hehtaarin tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle22.9.2020 12:22:15 EESTTiedote

Hyvinkään kaupungin kehittämisjaosto on päättänyt kokouksessaan 21.9.2020 tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle Antinsaaren yritysalueelta. RETEX Panels Oy:lle on varattu noin 4,5 hehtaarin suuruinen tonttialue, jolle on tarkoitus rakentaa noin 16 000 m2 tehdasrakennus. Tehtaassa tullaan valmistamaan kierrätettävästä tekstiilijätteestä erilaisia ekologisia rakennusmateriaaleja.

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme