Quattro Mikenti Group

QMG kasvattaa turvatekniikka- ja sähköurakointipalveluitaan ostamalla Kuusitunturi Lahden

Jaa

QMG on Suomen johtavia talotekniikan LVISJA-palveluiden tarjoajia ja Kuusitunturi Lahden osto vahvistaa QMG:n asemaa myös turvatekniikkapalveluissa. Yrityskauppa nostaa konsernin henkilöstömäärän jo tuhanteen.

Mikko Sahikallio, Juha Kosonen ja Kimmo Liukkonen
Mikko Sahikallio, Juha Kosonen ja Kimmo Liukkonen

Talotekniikkakonserni QMG (Quattro Mikenti Group Oy) ostaa Kuusitunturi-konsernin Lahden-yhtiön, joka työllistää 62 sähköurakoinnin ja turvatekniikan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 7,8 miljoonaa euroa, josta noin 2 miljoonaa oli turvatekniikkaa ja sähköhuollon töitä. Yrityskauppa ei aiheuta muutoksia henkilöstöön tai asiakassopimuksiin. Kuusitunturi Lahti jatkaa toimintaansa QMG-konsernin tytäryhtiönä ja osana sen Väli-Suomen organisaatiota. Juha Kosonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja QMG:n pienosakkaana.

Toiminta jatkuu samalla nimellä ja johdolla

– Kuusitunturi Lahti täydentää erinomaisesti palveluitamme Päijät-Hämeessä ja Väli-Suomessa. Se jatkaa itsenäisenä paikallisena yhtiönä ja vanhalla nimellään. Uutta on ison konsernin tuki. Yhteistyö muiden tytäryhtiöiden kanssa on mahdollista aina, kun se on liiketaloudellisesti järkevää. Mitä nimeen tulee, niin yhtiöllä on vahva maine tällä alueella ja asiakkaat luottavat Juha Kososen vetämään tiimiin, joten emme näe nyt syytä vaihtaa nimeä. Yritysilme muuttuu QMG:n linjaan, kertovat QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen ja Väli-Suomen yhtiöitä johtava Mikko Sahikallio.

Kuusitunturi-konsernin muut yhtiöt toimivat Imatralla, Lappeenrannassa ja Joutsenossa. Niihin kaupalla ei ole vaikutusta.

– Kuusitunturi-konserni keskittyy Kaakkois-Suomen markkinaan. Löysimme huolellisen keskustelun kanssa hyvän omistajan Lahden-yhtiölle. Uskon, että QMG tarjoaa Lahden työntekijöille hyviä näkymiä urakehitysmielessä, kertoo Tommi Kuusitunturi, joka johtaa perheyhtiötä.

Turvatekniikan kysyntä kasvussa – QMG seuraa aktiivisesti markkinaa

QMG osti maaliskuussa oululaisen turvatekniikkayritys Capconin. Myös sillä on vahva sähköalan kytkentä, sillä se toimii QMG:ssa Paikallis-Sähkön tytäryhtiönä.

– Strategiamme on kasvaa yritysostoilla, ja nyt seuraamme tiiviisti myös turvatekniikka-alaa. Haemme paikallisesti vahvoja ja kannattavia yrityksiä, Kimmo Liukkonen toteaa.

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, QMG-konserni, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Mikko Sahikallio, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja, 050 477 0707, mikko.sahikallio@qmg.fi

Tommi Kuusitunturi, toimitusjohtaja, Kuusitunturi Oy, 0400 746 024, tommi.kuusitunturi@kuusitunturi.fi

Juha Kosonen, toimitusjohtaja, Kuusitunturi Lahti Oy, 0400 926 548, juha.kosonen@kuusitunturi.fi

Avainsanat

Kuvat

Mikko Sahikallio, Juha Kosonen ja Kimmo Liukkonen
Mikko Sahikallio, Juha Kosonen ja Kimmo Liukkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

QMG (Quattro Mikenti Group Oy) lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Yritysryhmään kuuluu kolmetoista tytäryritystä sekä alakonserni QMG Partners kahdellatoista tytäryhtiöllään. Toimipaikkoja on valtakunnallisesti kaksikymmentäseitsemän. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli noin 198 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on noin 950 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. www.qmg.fi

Kuusitunturi Oy lyhyesti

Sähköliike Kuusitunturi Oy on vuonna 1994 perustettu sähköalan yritys, jonka toiminta-ajatus on toimittaa korkealaatuisia sähköalan tuotteita ja palveluja niin yksityisasiakkaille kuin yrityksille. Konsernin urakoinnista vastaa Imatralla ja Lappeenrannassa Kuusitunturi Oy, Lahdessa Kuusitunturi Lahti Oy ja Joutsenossa Kuusitunturi Sähkösaatto Oy. Yhtiöiden vuoden 2019 liikevaihto oli noin 12 miljoonaa euroa. Yritykset työllistävät yhteensä noin 110 henkilöä. www.kuusitunturi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme