Quattro Mikenti Group

QMG ostaa KT Paloturvapalvelut ja vahvistaa turvallisuuspalveluitaan

Jaa
Talotekniikkakonserni QMG ostaa tuusulalaisen KT Paloturvapalvelut, joka tarjoaa paloturvapalveluita pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa sekä projekteissa ja sopimusasiakkaille valtakunnallisesti.
Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on korjausvelkaa, vahvistavat Pekka Pöykkö (vas.), Pertti Kekkonen ja Joona Timonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on korjausvelkaa, vahvistavat Pekka Pöykkö (vas.), Pertti Kekkonen ja Joona Timonen. Kuvaaja: Studio Lindell

KT Paloturvapalvelut tarjoaa kunnille, ammattimaisille kiinteistönomistajille, kauppakeskuksille ja asuinkiinteistöille sekä teollisuudelle rakenteellisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Valikoimassa ovat muun muassa palokatkot, savunpoisto, turva- ja merkkivalot, pikapalopostit, palovaroitinjärjestelmät, sammutinhuolto sekä väestönsuojien huolto ja asiantuntijapalvelut. Yhtiön palveluksessa on 30 ammattilaista ja vuoden 2022 sen liikevaihto yltää 2,46 miljoonaan euroon.

KT Paloturvapalvelut liittyy QMG Partners -verkostoon, jossa toimii 11 yritystä pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Yrittäjät Joona Timonen ja Pertti Kekkonen sekä koko henkilöstö jatkavat tehtävissään. Timonen ja Kekkonen liittyvät myös QMG:n emoyhtiön Nimlaksen osakasohjelmaan.

– Turvallisuuspalveluiden merkitys sekä ihmisten että rakennusten turvallisuudelle kasvaa. Joonan ja Pertin vahva joukkue täydentää hienosti QMG:ta ja QMG Partnersia ja tuo meille lisää palveluita paloturvallisuuden kunnossapitoon. Yhtiön osaaminen ja asiakaspalvelu ovat laajasti tunnustettuja, ja se näkyy hyvissä kasvuluvuissa, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo.

QMG Partnersiin kuuluu Uudellamaalla entuudestaan Palokatkot Vänskä, joka keskittyy enemmän uudiskiinteistöjen ja teollisuuden palokatkoratkaisuihin.

Väestönsuojissa kunnossapito, ohjeistus ja vastuuhenkilöiden valmiustaso ratkaisevat

Toimitusjohtaja Joona Timonen on toiminut kiinteistöturvallisuusalalla 16 vuotta ja tekninen johtaja Pertti Kekkonen 35 vuotta. He perustivat KT Paloturvapalvelut vuonna 2017.

– Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on paljon korjausvelkaa. Kuten esimerkiksi sisäministeriön työn alla oleva selvitys osoittaa, vain kolmannes Suomen kiinteistöistä on väestönsuojien osalta ajan tasalla. Säännöllinen huolto, tarkastukset ja kunnossapito jäävät liian helposti tekemättä. Niistä kertyy suuri lasku, kun ne joudutaan huoltamattomuuden vuoksi joko kokonaan uudistamaan tai saneeraamaan – puhumattakaan riskeistä, joita puutteista aiheutuu, Joona Timonen kertoo.

KT Paloturvapalvelut tarkastaa, huoltaa ja uudistaa vuosittain satojen kiinteistöjen väestönsuojia. Viime vuonna yhtiö solmi puitesopimuksen Helsingin kaupungin noin 800 väestönsuojasta.

– Kiinteistönomistajan tulee huolehtia, että kunnossapito tehdään säännöllisesti, ohjeet ja dokumentointi väestönsuojista ovat ajan tasalla sekä väestönsuojeluorganisaation vastuuhenkilöt on nimetty ja he ovat tietoisia tehtävistään ja väestönsuojansa huoltotarpeista. Tarkastuksissa varmistamme väestönsuojan ilmanvaihtolaitteiden, ovien ja luukkujen toiminnan sekä rakenteiden teknisen kunnon, huollamme ylipaineventtiilit ja ylipainemittarin, teemme tiiveyskokeet, toimitamme uusia varusteita vanhentuneiden tilalle sekä annamme opastusta, Pertti Kekkonen toteaa.

– Valveutuneisuutta turvallisuusasioista on lisättävä. Laiminlyödyt huollot ovat rakennusten korjausvelkaa siinä missä tekemättömät remontit, Joona Timonen täydentää.

KT Paloturvapalveluiden yrittäjät näkevät liittymisen QMG:hen vahvistavan resursseja kasvuun jatkossakin.

– Olemme kasvaneet vauhdilla viime vuonna ja tarvitsemme lisää osaajia taloon. Paloturvatyöstä kun ei voi automatisoida paljoakaan, vaan pätevän asiantuntijan on aina mentävä paikalle. QMG Partnersin verkosto tarjoaa meille hyviä yhteistyömahdollisuuksia, Timonen ja Kekkonen sanovat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, pekka.poykko@qmg.fi, 050 432 4822

Joona Timonen, toimitusjohtaja, KT Paloturvapalvelut Oy, joona.timonen@paloturvapalvelut.fi, 010 274 2181

Kuvat

Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on korjausvelkaa, vahvistavat Pekka Pöykkö (vas.), Pertti Kekkonen ja Joona Timonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on korjausvelkaa, vahvistavat Pekka Pöykkö (vas.), Pertti Kekkonen ja Joona Timonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Lataa
Toimitusjohtaja Joona Timonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Toimitusjohtaja Joona Timonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Lataa
Tekninen johtaja Pertti Kekkonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Tekninen johtaja Pertti Kekkonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Lataa
KT Paloturvapalveluiden Joona Timonen ja Pertti Kekkonen. Kuvaaja: Studio Lindell
KT Paloturvapalveluiden Joona Timonen ja Pertti Kekkonen. Kuvaaja: Studio Lindell
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

KT Paloturvapalvelut

KT Paloturvapalveluiden toiminnan painopiste on pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Sen lisäksi yhtiö palvelee projekti- ja sopimusasiakkaita valtakunnallisesti.

KT Paloturvapalvelut tarjoaa kiinteistöjen rakenteellisia paloturvallisuusratkaisuja. Valikoimassa ovat palokatkot, savunpoisto, turva- ja merkkivalot, pikapalopostit, palovaroitinjärjestelmät, sammutinhuolto sekä väestönsuojien huolto ja asiantuntijapalvelut, joihin kuuluu paikannuskaavioiden, piirustusten ja pelastussuunnitelmien laatimista, koulutusta, kiinteistöjen turvallisuusauditointeja ja -kierroksia sekä poistumis- sekä alkusammutusharjoituksia. Yhtiön suunnittelu-, huolto- ja asennuskohteita ovat asuinkiinteistöt, julkiset rakennukset, liikekiinteistöt, kauppakeskukset, erilaiset toimitilat sekä asennuspalveluiden osalta myös teollisuuden rakennukset.

Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto yltää 2,46 miljoonaan euroon ja sillä on palveluksessaan 30 henkilöä. KT Paloturvapalvelut valittiin vuoden 2022 uusmaalaiseksi kaupan ja palvelualan yritykseksi. www.paloturvapalvelut.fi

QMG Partners

QMG Partnersiin kuuluvat AET-Automaatio, Hausmatic, Ilmastointi-Mikenti, KT Paloturvapalvelut, Palokatkot Vänskä, Kylmäkolmonen, LVI-Trio, JRA-Sähkö, JT-Sähkötekniikka, SW-Sähkö ja Vesijohtoliike J. Laitinen. Vuoden 2022 aikana QMG Partners -verkosto on laajentunut liiketoiminta- ja yrityskaupoilla sekä lähes 10 miljoonan euron operatiivisella kasvulla. QMG Partners -verkoston liikevaihto ylitti 70 miljoonaa euroa vuoden 2022 aikana. Verkosto työllistää noin 370 talotekniikkahuollon ja -palveluiden osaajaa.

QMG-konserniin kuuluu yhteensä yli 35 yritystä, jotka tarjoavat talotekniikkaurakointia ja -projekteja sekä huoltoa ja palveluita. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 201 miljoonaa euroa ja sen henkilöstöön kuuluu yli 1200 alan ammattilaista. QMG:n pääomistaja on KLAR Partners. www.qmg.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme