Quattro Mikenti Group

QMG ostaa Suomen johtavan sairaaloiden talotekniikkaosaajan Calto-konsernin

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE 28.5.2019 – Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group ostaa turkulaisen Calto-konsernin, joka on Suomen johtava sairaaloiden talotekniikkaosaaja. Kaupalla QMG saa uutta huippuosaamista ja vahvan aseman Varsinais-Suomen talotekniikkamarkkinoilla, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Calto Oy ja sen tytäryhtiöt Calto Service Oy ja Calto Tampere Oy liittyvät yrityskaupalla QMG Partnersiin, joka on Quattro Mikenti Groupin palveluliiketoimintayhtiö. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia työntekijöiden asemaan tai asiakassopimuksiin. Calton pääomistaja Johan Löfgren jatkaa yrityksen toimitusjohtajana ja vähemmistöomistajana. Hän tulee muiden Calton omistajien tapaan myös QMG:n osakkaaksi.

– Calton pitkät asiakassuhteet ja useat palvelusopimukset kertovat, että yhtiöön luotetaan. Yrityskauppa vahvistaa asemaamme sairaaloiden sekä teollisuuden puhdastilojen talotekniikkaurakoitsijana sekä korjaamisessa ja huollossa, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

– QMG:n palveluliiketoiminta kasvaa kaupan myötä jo yli 50 miljoonaan euroon. Olemme tarjonneet LVI-, sähkö- ja IV-huolto- ja korjauspalveluita tähän saakka pääkaupunkiseudulla, ja nyt Calto laajentaa palveluissa aluettamme Turkuun ja Tampereelle, QMG Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne toteaa.

Maan johtavaa kokemusta sairaaloiden talotekniikassa

Calton pääomistaja Johan Löfgren on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hän kiinnostui vaativista rakennuksista jo kouluvuosinaan isänsä LVI-yrityksessä Turussa.

– Perustimme Calton vuonna 2007 ja suuntasimme sen sairaala- ja puhdastilasektorille. Siellä työ on vaativaa ja asiakkaan toiminta on otettava huomioon tavallistakin tarkemmin. Palvelun on oltava täsmällistä ja laadukasta. Yrityksen nimi tuleekin latinan sanoista Citius Altius Longa Tempus Optimum eli ”nopeammin korkemmalle pidemmälle – optimaalisessa ajassa”, Johan Löfgren paljastaa.

– Liittyminen QMG-konserniin tarkoittaa, että voimme tarjota laajempaa palveluvalikoimaa sekä kasvaa uusille alueille Suomessa. Nyt saamme siihen alan johtavan yrityksen taustatuen. Henkilöstölle tämä on sekä oppimismahdollisuus että paikka testata omia rajojaan vaativissa projektissa. Minua itseäni vaativa ja kehittyvä talotekniikka jaksaa kiehtoa. Olen erittäin tyytyväinen, että sairaalahankkeissa talotekniikka on tänä päivänä tärkeä osa kokonaisratkaisua, ja tilaajat arvostavat sitä korkealle, Johan Löfgren arvioi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, Quattro Mikenti Group Oy, puh. 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Matti Ranne, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, puh. 0400 317 110, matti.ranne@qmg.fi

Johan Löfgren, toimitusjohtaja, Calto Oy, puh. 040 502 0267, johan.lofgren@calto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

Quattro Mikenti Group Oy

Quattro Mikenti Group on Suomen suurimpia talotekniikka-alan toimijoita ja se tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä. Konserniin kuuluu 30 talotekniikkaan erikoistunutta tytäryritystä, joiden palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa kaksikymmentäseitsemän. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 167 miljoonaa euroa.  www.qmg.fi

Calto-konserni

Calto Oy, Calto Service Oy ja Calto Tampere Oy muodostavat Calto-konsernin. Se erityisosaamista ovat sairaaloiden ja teollisuuden puhtaiden tilojen talotekniikka. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 11 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 60.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme