R-Collection

R-Collection lahjoitti kasvomaskien myynnistä 22 175 euroa Kainuun kriisikeskukselle

Jaa

Kajaanilainen vaatemerkki R-Collection tukee tärkeää mielenterveystyötä ja lahjoitti kevään ja kesän aikana myydyistä kankaisista kasvomaskeista 10% Kainuun kriisikeskukselle.

R-Collection reagoi ripeästi keväällä 2020 COVID-19 viruksen aiheuttamaan kasvomaskipulaan ja käynnisti oman kasvomaskituotannon hoitohenkilökunnalle sekä kuluttajakäyttöön. Tuotanto oli helppo käynnistää nopeasti, sillä R-Collectionin Kajaanin tehtaalla suunnitellaan, kaavoitetaan ja leikataan vaatteet sekä siellä oli valmiiksi suuria määriä puuvillakangasta.

”Aloitimme kangasmaskien tuotannon, jotta kirurgisia maskeja ja varsinaisia hengityssuojaimia säästyisi mahdollisimman paljon terveydenhuoltohenkilökunnalle”, kertoo Olli Saastamoinen, R-Collectionin kehityspäällikkö.

Kevään ja kesän aikana myydyistä kasvomaskeista lahjoitettiin 10% Kainuun kriisikeskukselle, eli yhteensä 22 175 euroa. “Kainuun kriisikeskus, Nuorimieli ja Kainuun Mielenterveysseura tarjoavat tukea haastavassa elämäntilanteessa tai kriisissä niille, joiden omat selviytymiskeinot ja voimavarat eivät yksinään riitä. On erittäin tärkeää tukea työtä mielenterveyden hyväksi”, Saastamoinen jatkaa.

Lahjoitus mahdollistaa kriisiavun myös ensi vuodelle

Kainuun kriisikeskuksen vs. kriisikeskusjohtaja Jaana Nousiainen kiittää tuesta: “R-Collectionin lahjoitus tulee todelliseen tarpeeseen. Tämä lahjoitus mahdollistaa sen, että pystymme turvaamaan ensi vuodellekin matalan kynnyksen, ennaltaehkäisevän kriisiavun kainuulaisille ihmisille. Lämpimät kiitokset R-Collection merkittävästä lahjoituksesta kainuulaisten mielenterveyden ja hyvinvoinnin hyväksi tehtävälle työlle.“

Kainuun kriisikeskus on tarjonnut maksutonta, järjestölähtöistä keskusteluapua monenlaisiin ihmiselämän kriisitilanteisiin vuodesta 2014 alkaen. Toiminta mahdollistuu Sosiaali- ja terveysministeriön avustuskeskuksen (STEA) sekä Kainuun soten vuosittaisilla avustuksilla. Valtiovarainministeriön elokuussa julkistaman budjettiehdotuksen mukaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksia leikataan peräti 127 miljoonaa euroa. Tämä herättää suurta huolta ja epävarmuutta tulevaa ajatellen. Mikäli ministeriön ehdotus menee läpi, järjestöjen avustusmäärät pienenevät merkittävästi ja toimintoja joudutaan supistamaan tai jopa lakkauttamaan.

Kestävää vaatetusta jo vuosikymmenten ajan

R-Collection on vuonna 1978 perustettu kajaanilainen perheyritys, joka valmistaa laadukkaita vapaa-ajan vaatteita. Yrityksen tunnetuin tuote, anorakki, syntyi vuonna 1982 ja tänäkin päivänä se on yksi suosituimmista tuotteista. R-Collection yhdistää ajattomia klassikoita ja sesongeittain vaihtuvia uutuuksia. Mallistojen painopiste on ajattomassa muotoilussa ja laadukkaissa materiaaleissa sekä käytännöllisyydessä ja kestävyydessä.

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:

Eeva Palola / +358 408260914/ eeva.palola@r-collection.com
Olli Saastamoinen / +358 44 586 4001 / olli.saastamoinen@r-collection.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

R-Collection
Kasarminkatu 8
87100 Kajaani

http://www.r-collection.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.