Museokortti

Raahelaisten Aki, Anni ja Joona Pulkkasen Museokortti-seikkailulla karkotetaan vampyyreita ja runoillaan Fredrikan puutarhassa

Jaa

Raahen lukion kuvataideopettaja Aki Pulkkanen sekä lapset Anni ja Joona kurkkaavat seikkailullaan museoiden kulisseihin: luvassa on Helene Schjerfbeckin syntymäpäivät, vampyyrien karkotusta sekä runoilua Fredrikan puutarhassa. Raahen museosta alkava seikkailu jatkuu Pohjanmaan museoon Vaasaan, Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle, J.L. Runebergin kotiin Porvooseen, Ateneumin taidemuseoon Helsinkiin sekä Louhisaaren kartanoon Maskuun.

Raahen lukion kuvataideopettaja Aki Pulkkanen lähtee kahden lapsensa, 13-vuotiaan Annin ja 11-vuotiaan Joonan, kanssa museoseikkailulle reissaamaan Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen.
Raahen lukion kuvataideopettaja Aki Pulkkanen lähtee kahden lapsensa, 13-vuotiaan Annin ja 11-vuotiaan Joonan, kanssa museoseikkailulle reissaamaan Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen.

Raahen lukion kuvataideopettaja ja oppi- ja tietokirjailija Aki Pulkkanen, 42, lähtee kahden lapsensa, 13-vuotiaan Annin ja 11-vuotiaan Joonan, kanssa reissaamaan Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen. Matkan käänteitä seurataan Museokortin kanavissa viikolla 28, maanantaista 8. heinäkuuta alkaen.

Matkan varrella tulee vastaan muun muassa kulttuurihistoriaa ja vampyyreita sekä runoilua Fredrika Runebergin vehreässä puutarhassa. Seikkailuseurue ottaa selvää, mistä saadaan kakku Helene Schjerfbeckin 157-vuotissyntymäpäiville ja millainen on Louhisaaren kartanolinnan Pirunkamari.

– Mielenkiintoisia kohteita on luvassa jokaiselle päivälle ja hauskintahan seikkailussa on se, kun ollaan taiteen ja kulttuurihistorian tutkimattomilla harhapoluilla. Museokortti-matkahan ei ole seikkailu, jos kaikki menee aivan suunnitelmien mukaan, museoseikkailua innoissaan odottava Aki Pulkkanen kertoo.

Historiasta ja taiteesta innostunut Aki-isä ja seikkailuihin valmiit koululaiset tuottavat matkaltaan videopäiväkirjaa, johon taltioidaan päivittäin Museokortilla avautuvat seikkailut. 

Isä ja lapset reissaavat Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen

Naamakateiksi itseään kutsuvan seikkailijakolmikon matka alkaa Raahen museosta, josta inspiraatio seikkailun nimitykseen tuli.

–Raahen museorakennuksesta on aiemminkin lähdetty maailmalle, aina merien taakse, sillä rakennus on vanha tulli- ja pakkahuone ja nykyisin täynnä merimiesten 1800-luvulla tuomia aarteita kaukaisista maista. Museossa on myös 1600-luvun kirkkoveistoksia, joista naamakatti, illistävä paholaiskuva, on reissumme pahanilkinen tunnus, Aki selventää.

Raahesta seikkailu etenee länsirannikkoa pitkin Vaasaan Pohjanmaan museoon kummitusjahtiin. Jännittävät tunnelmat jatkuvat seuraavassakin kohteessa Tampereen Museokeskus Vapriikissa, jossa vieraillaan Dracula – vampyyrit Vapriikissa -näyttelyssä.

Matka jatkuu Etelä-Suomeen, Porvooseen. Heinäkuun helteessä runoillaan J.L. Runebergin kodin upeassa puutarhassa ja tutustutaan kansallisrunoilijan kotitalon yhteydessä esillä olevaan kaloja kuvaavaan Suomu suomulta – Suomen kalalajien kauneudesta -näyttelyyn. 

Porvoosta museoseikkailijat suuntaavat vesiteitse Helsinkiin, jossa kolmikko juhlii 10. heinäkuuta Suomen kuvataiteen päivää ja Helene Schjerfbeckin 157-vuotissyntymäpäivää Ateneumin taidemuseossa.

Viimeisellä etapilla kurkataan Louhisaaren kartanolinnan Pirunkamariin Maskussa. Seikkailulla selviää, miksi marsalkka Mannerheimilla on oma leikkimökki Louhisaaressa a mitä tarinoita kätkeytyy kartanolinnan kiehtovaan Pirunkamariin. 

– Olemme reippaita museokonkareita, mutta mitenköhän isän ja lasten kulttuurikunto kestää viikon mittaisen museomaratonin? Toiveissamme on kurkistaa videoissamme museomaailman kulissien taakse ja nauttia taiteesta, museoelämyksistä ja Suomen kesästä, Aki Pulkkanen kertoo.

Katso alta #Naamakattien hakuvideo Museokortin Seikkailija-kampanjaan.

Aki Pulkkasen yhteystiedot haastattelua tai lisätietoa varten saa Museokortin kautta osoittesta viestinta@museot.fi.

Seuraa #naamakattien seikkailua sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #naamakatit #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros

Lue seikkailusta lisää >

Tutustu muihin seikkailiojihin >

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjo Vänttinen
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Puh. 044 430 0712
marjo.vanttinen@museot.fi

Susanna Seppälä
Sisällöntuottaja | Museokortti
Puh. 044 430 0716
susanna.seppala@museot.fi

Kuvat

Raahen lukion kuvataideopettaja Aki Pulkkanen lähtee kahden lapsensa, 13-vuotiaan Annin ja 11-vuotiaan Joonan, kanssa museoseikkailulle reissaamaan Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen.
Raahen lukion kuvataideopettaja Aki Pulkkanen lähtee kahden lapsensa, 13-vuotiaan Annin ja 11-vuotiaan Joonan, kanssa museoseikkailulle reissaamaan Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Vanhat rouvat kiersivät kesäisessä Helsingissä ratikkalinjojen reiteillä olevia museoita: ”Tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut ja hienot näkymät kaupunkiin”8.8.2019 09:42:11 EESTUutinen

Pääkaupunkiseudulla asuvat eläkeläiset Pirjo Salo, Riitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen lähtivät Museokortin seikkailijoina kiertämään Helsingin museoita, jotka sijaitsevat ratikkalinjojen varsilla. Museoseikkailullaan ystävykset lähettivät kasan postikorttiterveisiä, katsastivat museoiden esteettömyyden sekä arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita.

Lapin museoseikkailulla käytiin Suomen pohjoisimmassa Museokortti-kohteessa Inarissa, huuhdottiin kultaa Tankavaarassa ja ihasteltiin maisemia tunturin huipulta29.7.2019 06:03:00 EESTUutinen

Museokortin seikkailijat Heikki Sulander, Anne Sulander, Kaija Ryytty ja Ulla Viskari-Perttu lähtivät 650 kilometrin kierrokselle tutustumaan Lapin museoihin sekä luontokohteisiin Pyhä-Nattaseen, Ukonkiveen ja Napapiirin retkeilyalueeseen. Museokierros alkoi Rovaniemen taidemuseosta ja tiedekeskus Arktikumista. Kittilän Särestöniemi-museossa ja Sodankylän Museo-Galleria Alariestossa ystävykset tutustuivat lappilaistaiteilijoiden teoksiin, Inarin Siidassa saamelaiskulttuuriin ja Tankavaaran Kultamuseossa kullankaivuuseen ja sen historiaan.

Helsinkiläisherrojen kulttuuriretki vei Kotkasta Savonlinnaan: ”Luutuneet käsitykset suomalaisen miehen kulttuuriennakkoluuloista voi heittää romukoppaan!”23.7.2019 13:29:53 EESTUutinen

Kolme helsinkiläistä herraa, Pauli Kosonen, Jussi Kylliäinen ja Pauli Johansson, järjestivät Herrojen Kulttuuriretken jo seitsemättä kertaa. Tänä kesänä herrat lähtivät jokavuotiselle kulttuuriretkelleen Museokortin seikkailijoina ja suuntasivat museokierrokselle Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan ja Merikeskus Vellamoon Kotkaan, Haminan kaupunginmuseoon, P. E. Svinhufvudin kotiin Luumäelle, Lappeenrannan taidemuseoon sekä Savonlinnan Olavinlinnaan.

Instagram-seuraajat äänestivät kihlaparin museoseikkailulle Ahvenanmaalta Varkauteen – näyttely inspiroi tatuointiin ja hääpäivä lyötiin lukkoon15.7.2019 19:01:45 EESTUutinen

Museokortin kesän neljännen seikkailun museokohteet valitsi yleisö. Tuore kihlapari Demi Aulos ja Jarkko Koskinen lähtivät Instagram-seuraajia osallistavalle museoseikkailulle, joka vei Naantalin kautta Ahvenanmaalle, Sastamalaan ja Varkauteen. Katso jutun lopusta millaiset tatuoinnit pariskunta ikuisti muistoksi seikkailusta.

Jyväskyläläinen perheenäiti Minna Liminka matkailee yksin länsirannikon museoissa Oulusta Poriin: ”Minut tunnistaa keltaisesta viitasta"25.6.2019 15:21:54 EESTUutinen

Museokortin toiselle museoseikkailulle lähtee kahden teinitytön äiti Minna Liminka, joka seikkailee yksin bussilla Oulusta Poriin. Jyväskyläläisen Minnan museoseikkailulla tutustutaan muun muassa Oulun taidemuseoon, Raahen museon kohteisiin, Pietarsaaren kaupunginmuseon kohteisiin, Kuntsin modernin taiteen museoon Vaasassa sekä Satakunnan Museoon Porissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme