Finanssiala ry

Rahamokat, opit ja kokemukset – Tonnin tubetuskilpailu nuorille

Jaa

Mokat, opit ja opetukset rahasta – niistä kertomalla voi voittaa tuhat euroa nuorille suunnatussa #Tubetatonni-kilpailussa. Tarkoitus on saada nuoret pohtimaan rahankäyttöään ja jakamaan kokemuksiaan muille. Finanssialan kumppaneineen toista kertaa järjestämän #Tubetatonni-kisan kilpailutöitä tehdään myös Nuorten Akatemian järjestämillä koulukiertueilla.

Kaikille yli 15-vuotiaille avoin tubetuskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Hyvien kokemusten jälkeen kilpailun järjestämistä päätettiin jatkaa. Kilpailua järjestämässä ovat Finanssiala ry:n lisäksi FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonta sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Kilpailua järjestävän Finanssiala ry:n Jussi Karhusen mukaan Youtube on tällä hetkellä luontainen kanava tavoittaa nuoria. ”Vaikkei nuori itse osallistuisi kilpailuun, saattaa omakohtaista pohdintaa tulla, jos oma kaveri tai muu nuorelle tärkeä mielipidejohtaja kertoo rahankäyttökokemuksistaan”, Karhunen sanoo. ”Kilpailuun osallistuakseen ei tarvitse olla ekonomisti tai makrotalouden fakiiri, vaan arkipäiväiset pohdinnat riittävät” Karhunen rohkaisee.

Videoita tehdään myös koulukiertueilla

Tänä vuonna #Tubetatonni-kisan videoita tehdään myös peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa Nuorten Akatemian järjestämillä koulukiertueilla tammi-helmikuun taitteessa. Porissa ja pääkaupunkiseudulla pidettäviä hieman alta 20 työpajaa ohjaa kolme nuorta, joilla on itsellään kokemusta tubettamisesta.

”Päätavoitteena kaikessa toiminnassamme on tukea nuorten osallisuutta. Nuorten talousosaaminen on ollut viime vuosina todella suosittu kouluvierailuaihe. #Tubetatonni -koulukiertue tarjoaa nuorille erilaisen ja mielekkään oppituntikokemuksen, kun opettajan sijaan luokan eteen astuu nuori tubettajaohjaaja. Kaikki työpajamme toteutetaan nuorelta nuorelle -periaatteella”, kertoo Nuorten Akatemian markkinointikoordinaattori Katerina Eskelinen.

Koulut voivat tilata työpajoja osaksi opetustaan. Pääkaupunkiseudulla pidettäviä työpajoja on vielä muutama vapaana kouluille varattavaksi.

Ammattivloggaajan vinkeillä voittoon?

Ammatikseen tubettava Tume on mukana kampanjassa omalle seuraajakunnalleen Finanssiala ry:n kanssa yhteistyössä tehdyllä videolla. Siinä Tume pohtii muun muassa kavereilta velkojen karhuamisen vaikeutta ja noloja tilanteita kassalla kun summa nousee arvaamattomiin lukemiin. Tiukkaa pohdintaa tulee myös siitä, ostaako ruokaa vai uudet kengät.

”Nykyään käytän rahaa enemmän kuin ennen. En kuitenkaan sanoisi itseäni tuhlaajapojaksi, säästän myös paljon. Tavoitteena olisi lähiaikoina muuttaa omilleen, joten rahankäyttö tulee viimeistään silloin painottumaan vuokraan, ruokailuun ja muihin arkisiin asioihin”, Tume pohtii omia tapojaan käyttää rahaa.

Ammatikseen vloggaavalla Tumella on Youtubessa lähes 170 000 seuraajaa. Yhdellä videolla hän tavoittaa kymmeniä tuhansia nuoria.

Tume neuvoo #Tubetatonni-kilpailuun osallistuvia nuoria pitämään videon ytimekkäänä. ”Vaikka puhutkin vain kameralle, kuvittele puhuttelevasi toista ihmistä! Videota kannattaa myös suunnitella. Käsikirjoituksen avulla on helppo kulkea loogisessa järjestyksessä”, Tume sanoo.

Kilpailuun voi osallistua lataamalla Youtubeen enintään kahden minuutin pituisen videon omasta arkisesta rahankäytöstään ja lähettämällä siitä tiedon järjestäjille. Kilpailu on auki 18.2. saakka. Lisätietoja kilpailusta saa osoitteesta www.tubetatonni.fi. Kilpailun parhaat palkitaan valtakunnallisen lukiolaisten Talousguru-kilpailun finaalin yhteydessä 2.3.

Tumen vlogi: Puhutaan rahaa
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Karhunen, Finanssiala ry, 020 793 4240
Katerina Eskelinen, Nuorten Akatemia, 050 3446 867
Tumen haastattelupyynnöt: Emmi Lehtomaa, 050 337 3623

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä18.7.2018 16:02Tiedote

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät. Viime vuonna vakuutustutkijoiden työn tuloksena epäselviä vahinkoilmoituksia paljastui arviolta 30 miljoonan euron edestä. Osa näistä oli petoksia, osassa vaadittua korvausta alennettiin tai se evättiin kokonaan. Mikäli nämä epäselvät vahingot olisi korvattu, koko summa olisi tullut rehellisten vakuutuksenottajien maksettavaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme