Finanssiala ry

Rahamokat, opit ja kokemukset – Tonnin tubetuskilpailu nuorille

Jaa

Mokat, opit ja opetukset rahasta – niistä kertomalla voi voittaa tuhat euroa nuorille suunnatussa #Tubetatonni-kilpailussa. Tarkoitus on saada nuoret pohtimaan rahankäyttöään ja jakamaan kokemuksiaan muille. Finanssialan kumppaneineen toista kertaa järjestämän #Tubetatonni-kisan kilpailutöitä tehdään myös Nuorten Akatemian järjestämillä koulukiertueilla.

Kaikille yli 15-vuotiaille avoin tubetuskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Hyvien kokemusten jälkeen kilpailun järjestämistä päätettiin jatkaa. Kilpailua järjestämässä ovat Finanssiala ry:n lisäksi FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonta sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Kilpailua järjestävän Finanssiala ry:n Jussi Karhusen mukaan Youtube on tällä hetkellä luontainen kanava tavoittaa nuoria. ”Vaikkei nuori itse osallistuisi kilpailuun, saattaa omakohtaista pohdintaa tulla, jos oma kaveri tai muu nuorelle tärkeä mielipidejohtaja kertoo rahankäyttökokemuksistaan”, Karhunen sanoo. ”Kilpailuun osallistuakseen ei tarvitse olla ekonomisti tai makrotalouden fakiiri, vaan arkipäiväiset pohdinnat riittävät” Karhunen rohkaisee.

Videoita tehdään myös koulukiertueilla

Tänä vuonna #Tubetatonni-kisan videoita tehdään myös peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa Nuorten Akatemian järjestämillä koulukiertueilla tammi-helmikuun taitteessa. Porissa ja pääkaupunkiseudulla pidettäviä hieman alta 20 työpajaa ohjaa kolme nuorta, joilla on itsellään kokemusta tubettamisesta.

”Päätavoitteena kaikessa toiminnassamme on tukea nuorten osallisuutta. Nuorten talousosaaminen on ollut viime vuosina todella suosittu kouluvierailuaihe. #Tubetatonni -koulukiertue tarjoaa nuorille erilaisen ja mielekkään oppituntikokemuksen, kun opettajan sijaan luokan eteen astuu nuori tubettajaohjaaja. Kaikki työpajamme toteutetaan nuorelta nuorelle -periaatteella”, kertoo Nuorten Akatemian markkinointikoordinaattori Katerina Eskelinen.

Koulut voivat tilata työpajoja osaksi opetustaan. Pääkaupunkiseudulla pidettäviä työpajoja on vielä muutama vapaana kouluille varattavaksi.

Ammattivloggaajan vinkeillä voittoon?

Ammatikseen tubettava Tume on mukana kampanjassa omalle seuraajakunnalleen Finanssiala ry:n kanssa yhteistyössä tehdyllä videolla. Siinä Tume pohtii muun muassa kavereilta velkojen karhuamisen vaikeutta ja noloja tilanteita kassalla kun summa nousee arvaamattomiin lukemiin. Tiukkaa pohdintaa tulee myös siitä, ostaako ruokaa vai uudet kengät.

”Nykyään käytän rahaa enemmän kuin ennen. En kuitenkaan sanoisi itseäni tuhlaajapojaksi, säästän myös paljon. Tavoitteena olisi lähiaikoina muuttaa omilleen, joten rahankäyttö tulee viimeistään silloin painottumaan vuokraan, ruokailuun ja muihin arkisiin asioihin”, Tume pohtii omia tapojaan käyttää rahaa.

Ammatikseen vloggaavalla Tumella on Youtubessa lähes 170 000 seuraajaa. Yhdellä videolla hän tavoittaa kymmeniä tuhansia nuoria.

Tume neuvoo #Tubetatonni-kilpailuun osallistuvia nuoria pitämään videon ytimekkäänä. ”Vaikka puhutkin vain kameralle, kuvittele puhuttelevasi toista ihmistä! Videota kannattaa myös suunnitella. Käsikirjoituksen avulla on helppo kulkea loogisessa järjestyksessä”, Tume sanoo.

Kilpailuun voi osallistua lataamalla Youtubeen enintään kahden minuutin pituisen videon omasta arkisesta rahankäytöstään ja lähettämällä siitä tiedon järjestäjille. Kilpailu on auki 18.2. saakka. Lisätietoja kilpailusta saa osoitteesta www.tubetatonni.fi. Kilpailun parhaat palkitaan valtakunnallisen lukiolaisten Talousguru-kilpailun finaalin yhteydessä 2.3.

Tumen vlogi: Puhutaan rahaa
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Karhunen, Finanssiala ry, 020 793 4240
Katerina Eskelinen, Nuorten Akatemia, 050 3446 867
Tumen haastattelupyynnöt: Emmi Lehtomaa, 050 337 3623

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Puolueeton lääketieteellinen asiantuntijalausunto tarpeen korvausriidoissa25.9.2018 06:00Tiedote

Korkein oikeus (KKO) ja oikeusministeri Antti Häkkänen ovat viime aikoina nostaneet esiin tärkeän asian sosiaalivakuutusta koskevien etuudenhakijoiden oikeusturvasta. Etuuksia ja korvauksia koskevissa riitatapauksissa on kiistan käsittelyä varten vaikeaa saada ulkopuolisen puolueettoman tahon antamia lääketieteellisiä asiantuntijalausuntoja. Vakuutus- ja työeläkeyhtiöitä edustava Finanssiala ry (FA) kannattaa ministerin ja KKO:n tavoitetta, että asia saadaan pikaisesti kuntoon. FA:n mukaan asiantuntijalausuntojen laadinnassa on otettava huomioon kaikkien etuuskiistoja käsittelevien tuomioistuinten ja muutoksenhakuelinten tarpeet.

Lobbaus on osa demokratiaa – lobbarirekisteri on tarpeen21.9.2018 13:24Tiedote

Finanssiala ry (FA) on samaa mieltä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen kanssa siitä, että Suomeen tulee perustaa kattava lobbarirekisteri. Lobbaus kuuluu olennaisena osana avoimeen ja moniarvoiseen demokratiaan. Siksi siitä on syytä tehdä avointa ja läpinäkyvää. Vehviläinen vastaanotti perjantaina 21.9. Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden laatiman raportin, jossa tarkasteltiin lobbarirekisterin kansainvälisiä esimerkkejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme