HKL

Raide-Jokerin puunkaadot Patterimäen puistossa alkavat

Jaa

Patterimäen puiston puunkaadot viivästyivät toukokuussa ELY-keskukselle jätettyjen toimenpidekieltohakemusten vuoksi. Nyt toimenpidekieltohakemukset on käsitelty ja työt alueella alkavat puunkaadoilla heinäkuun puolivälissä viikolla 29. Tunneli on koko projektin aikataulun kannalta kriittinen kohde, jonka rakentaminen tulee saada käyntiin mahdollisimman nopeasti.

Raide-Jokeri-pikaraitiotie alittaa Pajamäessä sijaitsevan Patterimäen puiston osittain tunnelissa. Kyseessä on linjan ainoa rakennettava tunneli, jonka avulla suurin osa puistosta pystytään säilyttämään. Tunnelin rakentamista valmistelevat puunkaadot oli alun perin tarkoitus aloittaa toukokuussa. 

Puunkaadot viivästyivät toukokuussa Uudenmaan ELY-keskukselle jätettyjen toimenpidekieltohakemusten vuoksi. ELY-keskus on nyt käsitellyt toimenpidekieltohakemukset ja todennut, ettei toimenpidekielloille ole perusteita. Uudenmaan ELY-keskuksen ympäristöasiantuntijat ovat tutkineet alueen luontoarvot huolella ja heidän näkemyksensä mukaan pikaraitiotien rakentamiselle Pajamäkeen ei ole esteitä.

Puunkaadot tunnelin ja ratalinjan vaatimalta alueelta Patterimäen itä- ja länsipäässä aloitetaan heinäkuun puolivälissä viikolla 29. Puiston länsipuolella puiden kaataminen on pikaraitiotien reitin lisäksi tarpeen myös pelastustiekäyttöön muutettavan virkistysreitin leventämisen vuoksi. Pelastustien vaatimat puunkaadot tehdään myöhemmin.

Patterimäen tunneli on koko Raide-Jokerin aikataulun kannalta kriittinen kohde, jonka rakentaminen tulee aloittaa mahdollisimman pian. Rakentamisen aikataulun viivästymisellä olisi vaikutusta koko projektin aikatauluun ja massatasapainoon.

”Jo yhden kuukauden viive Patterimäen tunnelin rakentamisen on projektin kokonaisaikataulun näkökulmasta kestämätön. Tunnelin louhinnat on saatava riittävän pitkälle ennen pakkaskelejä. Lisäksi jos louhintoja ei päästä aloittamaan ajoissa, ei kaivuumassoja päästä hyödyntämään muualla ratalinjalla suunnitelmien mukaan. Massojen kierrättäminen on sekä kustannustehokasta että ympäristöystävällistä, kun maita ei tarvitse kuljettaa kaukaa ja kuljettamisesta syntyvät päästöt vähenevät”, Raide-Jokerin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Saarikoski, tilaajan projektijohtaja, p. 040 336 0117, juha.saarikoski@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin rakentaminen vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen – tilapäiset liikennejärjestelyt elo–syyskuussa31.7.2019 11:03:50 EESTTiedote

Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen tulevien vuosien aikana. Työmaiden läheisyydessä toteutetaan tilapäisiä liikennejärjestelyjä, jotka muuttavat jalankulun, pyöräilyn, moottoriajoneuvoliikenteen ja joukkoliikenteen reittejä rakentamisen aikana. Järjestelyistä kerrotaan tarkemmin Raide-Jokerin verkkosivuilla ja työmaiden läheisyydessä opastein.

Lahdenväylän ylittävän raitiotiesillan rakentaminen aiheuttaa liikennejärjestelyjä runkolinja 550:lle ja moottoriajoneuvoille elokuusta alkaen25.7.2019 08:00:00 EESTTiedote

Maaherrantiellä, Lahdenväylän kohdalla Raide-Jokeri-pikaraitiotielle rakennetaan uusi silta ja vanha silta muutetaan pyöräily- ja jalankulkusillaksi. Lahdenväylän ylittävän uuden raitiotiesillan rakentaminen alkaa elokuussa. Rakentaminen aiheuttaa muutoksia runkolinja 550:n reitteihin ja liikennekatkoksia Lahdenväylälle räjäytysten ajaksi. Joukkoliikenne Lahdenväylän ylittävä silta suljetaan liikenteeltä ja runkolinja 550 siirtyy poikkeusreitille (Hernepellontie–Viikintie– Maaherrantie) 12.8. alkaen. Runkolinja voi palata Lahdenväylän sillan kautta kulkevalle reitilleen arviolta keväällä 2020. Lisätietoa HSL:n liikennetiedotteessa. Moottoriajoneuvot Lahdenväylän liikenne pysäytetään louhintoihin liittyvien räjäytysten ajaksi. Pysäytykset ajoitetaan ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja ne alkavat arviolta elokuun puolivälissä. Moottoriajoneuvojen kulku Viikinportinkadulla välillä Viikintie–Viikinportti suljetaan kokonaan elo-lokakuuksi. Jalankulku ja pyöräily Ei vaikutusta.

Huopalahden tunneli suljetaan autoliikenteeltä elokuussa 201924.7.2019 14:57:54 EESTTiedote

Huopalahden aseman alittava tunneli suljetaan autoliikenteeltä elokuusta 2019 arviolta loppuvuoteen 2021 asti. Tunnelia levennetään, jotta sinne mahtuvat tulevaisuudessa pikaraitiotie, muu julkinen liikenne sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät. Vaihdot junalaitureiden välillä onnistuvat koko rakentamisen ajan tunnelin kautta. Samoin hissit ja esteettömät reitit ovat käytössä koko ajan. Joukkoliikenne Tunnelin läpi kulkevat runkolinja 550 sekä linjat 41 ja 552 siirtyvät poikkeusreiteille HSL:n syysaikataulujen astuessa voimaan 12.8.2019. HSL tiedottaa joukkoliikenteen poikkeusreiteistä verkkosivuillaan. Vaihdot runkolinjan 550 ja junien välillä on järkevintä tehdä Oulunkylän tai Leppävaaran asemilla. Jalankulku ja pyöräily Jalankulku ja pyöräily Eliel Saarisen tien suuntaisesti on mahdollista koko ajan, mutta reitteihin tulee muutoksia ja ne voivat ajoittain olla nykyistä kapeampia. Myös vaihdot asemalaiturien välillä mahdollistetaan koko ajan, ja hissit ovat käytössä. Jalankulun ja pyör

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme