Raide-Jokeri

Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä liikennejärjestelymuutoksia touko–kesäkuussa 2021

Jaa

Raide-Jokerin rakennustöiden edetessä tehdään liikennejärjestelymuutoksia touko–kesäkuun 2021 aikana. Merkittävimpiä muutoksia ovat Keilarannan ja Kuusisaarentien risteyksen sulku Keilaniemessä ja Viilarintien sulku Tulppatien ja Kauppamyllyntien välillä Roihupellossa. Otarannan, Valimotien ja Myllärintien risteykset sekä Norrtäljentie avataan liikenteelle. Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä tehdään liikennejärjestelymuutoksia rakennustöiden edetessä. Kuva: Sami Perttilä.
Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä tehdään liikennejärjestelymuutoksia rakennustöiden edetessä. Kuva: Sami Perttilä.

Raide-Jokerin rakennustöistä on tehty jo hieman yli 50 prosenttia, ja rataa on valmiina 10 kilometriä 25 kilometristä. Kesän aikana rakentaminen jatkuu vilkkaana. Touko–kesäkuun 2021 aikana työmaiden läheisyydessä tehdään seuraavia isompia liikennejärjestelymuutoksia.

Keilaniemi–Otaniemi

  • Moottoriajoneuvojen kulku Kuusisaarentieltä Keilarantaan suljetaan 10. toukokuuta alkaen heinäkuun loppuun asti. Keilarantaan kuljetaan Keilaportin kautta. Myös bussilinja 555 kulkee Keilaportin kautta.
  • Otarannan ja Otaniementien risteys avataan liikenteelle toukokuun alussa.

Pitäjänmäki–Maunula

  • Pitäjänmäentien, Valimotien ja Kutomotien risteys avataan liikenteelle kesäkuun alussa.
  • Haagan liikenneympyrässä ajokaistojen linjaukset muuttuvat kulkemaan osittain ympyrän keskiosan kautta 6. toukokuuta alkaen. Viikosta 19 alkaen Vihdintien rinnakkaiskadulta vasemmalle Eliel Saarisen tielle kääntyminen on kielletty, ja rinnakkaiskadulta Vihdintielle ajetaan Kauppalantien kautta. Vastaavasti Eliel Saarisen tieltä vasemmalle Vihdintien rinnakkaiskadulle ei saa kääntyä, vaan sinne ajetaan liikenneympyrän kautta.

Oulunkylä–Viikinmäki

  • Mestarintien ja Käskynhaltijantien risteys suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 7.6. alkaen kesäkuun loppuun asti. Sen jälkeen kääntyminen vasemmalle Mestarintieltä Käskynhaltijantielle ja idästä tultaessa Käskynhaltijantieltä Mestarintielle poistuu lopullisesti katusuunnitelmien mukaisesti.
  • Norrtäljentie avataan kaikelle liikenteelle 1.6.2021 mennessä.

Viikki–Itäkeskus

  • Myllärintien ja Viilarintien risteys avataan toukokuun puolivälissä viikolla 20.
  • Viilarintie suljetaan kaikelta liikenteeltä Tulppatien ja Kauppamyllyntien välisellä osuudella 3.5.–15.8.2021. Sulun aikana kadun pintarakenteet tehdään valmiiksi ja rakennetaan rataliittymä raitiovaunuvarikolle. Korvaavat reitit kulkevat Holkkitien kautta. Kaasutankkausasemalle pääsee kulkemaan Kauppamyllyntien risteyksestä.

Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla osoitteessa www.raidejokeri.info.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä tehdään liikennejärjestelymuutoksia rakennustöiden edetessä. Kuva: Sami Perttilä.
Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä tehdään liikennejärjestelymuutoksia rakennustöiden edetessä. Kuva: Sami Perttilä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Vuoden GeoTeko-palkinto Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle5.11.2021 07:25:00 EET | Tiedote

Vuoden 2021 GeoTeko-palkinto myönnettiin Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle. Valinnan perusteina mainittiin tehopaalutuksen suunnittelun edustavan yhteistoiminnallisuutta parhaimmillaan. Tehopaalutuksen työmenetelmä suunniteltiin Viikin kampusalueen toimijoiden ehdoilla herkkien tutkimuslaitteiden toiminta huomioiden. Kuuden työvuoron aikana paalutettiin yhtäjaksoisesti 12–22 tuntia kerrallaan.

Espoossa pikaraitiotien raiteet valmiina Keilaniemestä Vermoon1.10.2021 09:29:12 EEST | Tiedote

Raide-Jokeri-projektin Espoon osuuden raiteet ovat valmiina päätepysäkkiä lukuun ottamatta. Yhtenäistä kaksoisraidetta on nyt Keilaniemestä Leppävaaran kautta Helsingin rajalle saakka. Valtaosa Raide-Jokerin Espoon osuuden töistä valmistuu vuoden 2021 aikana. Kaikista Raide-Jokerin rakennustöistä on syyskuun 2021 lopussa valmiina 71,5 prosenttia, ja kaksoisraidetta on asennettu 19,7 kilometriä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme