HSL Helsingin seudun liikenne

Raitiolinja 10 ei liikennöi Pikku Huopalahteen ja Ruskeasuolle 15.8.2022 alkaen työmaiden vuoksi

Jaa

Korppaanmäentien perusparannuksen ja Ruskeasuon raitiovaunuvarikon rakentamisen vuoksi raitiolinja 10 ei voi liikennöidä Pikku Huopalahteen vaan se jää Kuusitielle 15.8. alkaen. Yhteyttä Pikku Huopalahteen korvaa bussilinja 10X. Ruskeasuolla käytettävissä ovat myös Mannerheimintien bussilinjat.

Kartta linjan 10 poikkeusjärjestelyistä
Kartta linjan 10 poikkeusjärjestelyistä

Johtuen Ruskeasuon raitiovarikon raideyhteyden rakentamisesta sekä samaan aikaan suoritettavasta Korppaanmäentien peruskorjauksesta, raitiolinja 10 on poikkeusreitillä maanantaista 15.8. alkaen aina elokuuhun 2023 saakka.

Raitiovaunupysäkit Kuusitieltä Korppaanmäentielle eli Tilkka, Ruskeasuo, Kytösuontie, Haapalahdenkatu ja Korppaanmäki ovat ilman raitiovaunuliikennettä poikkeuksen aikana. Vastaavasti raitiolinja 3 siirretään väliaikaisesti pois Kuusitieltä tilanpuutteen takia ja se ajaa Töölön hallille eli käyttää Kisahallin pysäkkejä. Ajamatta linjalla 3 jäävät pysäkit Kuusitie, Jalavatie ja Töölöntulli.

Mannerheimintien varrella eli osuudella Kuusitie-Ruskeasuo korvaavina yhteyksinä linjalle 10 toimivat nykyiset bussilinjat. Ruskeasuolta keskustan suuntaan kulkevat muun muassa runkolinjat 40, 200, 300 ja 400 Elielinaukiolle muiden bussilinjojen lisäksi. Vihdintien runkolinjat eli 200 ja 300 ovat käytettävissä Korppaanmäen ympäristöstä Ruskeasuon varikon ja Talontien pysäkeiltä.

Poikkeuksen aikana ajetaan myös erillistä korvaavaa linjaa 10X Meilahti - Pikku Huopalahti. Linjalle on varattu Kuusitien raitiovaunupysäkkien läheisyydestä erillinen tila. Näin vaihtoyhteydet raitiolinjan 10 ja korvaavan bussin 10X välillä ovat lyhyitä poikkeuksen aikana. Linjaa liikennöidään pienkalustolla ja se tarjoaa pääasiassa yhteyksiä Kytösuon, Haapalahdenkadun ja Korppaanmäen pysäkeille, joiden läheisyydessä ei ole valmiiksi bussiliikennettä. Lisäksi linja käyttää Tilkankadulla sijaitsevia Tilkan sairaalan ja Lääkintälotanrinteen väliaikaisia pysäkkejä.

Järjestelyn tausta

Syynä poikkeukseen ovat Ruskeasuon varikon raideyhteyden rakentaminen sekä Korppaanmäen katuremontti. Ruskeasuon uusi raitiovaunuvarikko tulee olemaan Kaupunkiliikenne Oy:n toinen päävarikko ja siten erittäin tärkeä osa raitiotieverkoston kokonaisuutta. Uusi varikko on osa kokonaisuudistusta, jossa koko Kaupunkiliikenteen varikkoverkosto uudistuu. Urakalla on myös vaikutuksia muuhun liikenteeseen Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Esimerkiksi Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.

Avainsanat

Kuvat

Kartta linjan 10 poikkeusjärjestelyistä
Kartta linjan 10 poikkeusjärjestelyistä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme