Attendo

Raja-aidat kaatava bileilta avaa kesäkauden Hämeenlinnassa

Jaa

Hämeenlinnassa järjestetään 19. huhtikuuta klo 18 – 23 bileilta Bar & Night Club Crémessä. Yökerho on varattu kehitysvammaisten aikuisten käyttöön, vaikka paikalle odotetaan ja toivotaan kaikkia täysi-ikäisiä aikuisia. Uudentyyppisen K18-teemabileen tavoitteena on kaataa näkymättömiä raja-aitoja.

Hämeenlinnassa järjestetään 19. huhtikuuta klo 18 – 23 bileilta Bar & Night Club Crémessä. Yökerho on varattu kehitysvammaisten aikuisten käyttöön, vaikka paikalle odotetaan ja toivotaan kaikkia täysi-ikäisiä aikuisia. Uudentyyppisen K18-teemabileen tavoitteena on kaataa näkymättömiä raja-aitoja. Idean taustalla ja toteuttajina ovat Piia Hänninen ja Riitta Storbjörk Attendosta.

Yökerhossa toteutuu oikeassa ympäristössä aikuisten illanvietto. Kehitysvammaisella aikuisella perinteiseen baariin tai diskoon lähtemisen kynnys yksin on suuri, joten Hämeenlinnan teemaillassa järjestelyt on tehty sellaisiksi, että kehitysvammaisen aikuisen on helppo tulla ja viihtyä ja muilla illanviettäjillä on mahdollisuus tutustua ja nähdä ihminen vammansa takaa. 

Bilettäjille illassa rytmejä loihtii DJ Henrik Stockholm. Ideasta tehtiin kyytien ja tilan takia ennakkokysely ja iltaan ilmoittautui ennalta saman tien 30 kehitysvammaista aikuista ja heidän lisäksi ohjaajia, joten ilta on mahdollista toteuttaa. Kaikki täysi-ikäiset tulijat ovat tervetulleita paikalle torstaina 19.4. ilman ennakkoilmoittautumista. Tuolloin on kuitenkin huolehdittava mahdollinen ohjaaja tarvittaessa mukaan. Kaikkiaan juhlatilaan mahtuu reilut 200 osallistujaa.

Iltaan on 15 euron pääsylippu kulujen kattamiseksi, mutta kehitysvammaisten aikuisten osallistumista tuetaan heille räätälöidyillä maksuttomilla kyydeillä. 20 henkilön minibussi kiertää Hämeenlinnan alueella klo 17 - 24 ja käy hakemassa illanviettoon haluavat kotoa ja tuo takaisin. Kyytitarpeista on ilmoitettava ennalta Piia Hänniselle.  

- On tärkeää, että ihmiset eivät lokeroidu omiin kuvioihinsa ja omiin tiloihinsa erilaisuutensa vuoksi, vaan erilaisten ihmisten välinen kanssakäyminen tapahtuisi normaalielämän eri tilanteissa ja tiloissa, sanoo ostopalvelupäällikkö Tuulikki Forssen Hämeenlinnan kaupungilta.

- Bileiltaan ilmoittautui väkeä Riihimäeltä asti. Tällainen aikuisten oikea ilta on kovasti odotettu. Kaveriseuran lisäksi on monella kehitysvammaisella aikuisella parisuhteen kaipuu suuri. Mahdollisuudet tavata potentiaalisia kumppaneita ovat heikot etenkin jos ei ole mukana harrastusporukoissa. Bileilta luo mahdollisuuksia tavata kerralla paljon uusia ihmisiä, sanoo Piia Hänninen Attendosta.  

Yökerho toimii teemaillassa anniskeluineen normaaliin tapaan.

Tervetuloa ainutlaatuiseen illanviettoon Sinä täysi-ikäinen!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Piia Hänninen
palvelukodin päällikkö, Attendo Loiste
p. 044 7466 364
piia.hanninen@attendo.fi

Riitta Storbjörk
palvelukodin päällikkö, Attendo Laaniitty
p. 044 732 8777
riitta.storbjork@attendo.fi

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää noin 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme