Rakennusliitto ry

Rajat syytä pitää suljettuna toistaiseksi

Jaa

Terveysturvallisuuden tulee olla tärkein määräävä tekijä, kun valtioneuvoston suunnitelmaa koronarajoitusten purkamiseksi toteutetaan. Liian varhainen työmatkaliikenteen avaaminen vaarantaisi jälleen rakennustyötä tekevien terveyden ja hengen.

  • Rakennustyömaiden äärimmäisen paha koronatilanne on rajoitusten ansiosta saatu painettua paremmalle tasolle. Työmailla paljastuu kuitenkin säännöllisesti jopa useiden kymmenien tartuntojen ketjuja. Tilanne on siis edelleen vakava eikä missään tapauksessa mahdollista rajojen avaamista työmatkaliikenteelle, sanoo Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen. 

Pelkkien terveysturvallisuustoimenpiteiden varaan heittäytyminen olisi toiveajattelua, jolla vaarannettaisiin ihmishenkiä. Muun muassa Viron laivoilta purkautuu Helsingin satamaan yli 2000 matkustajaa kerrallaan. Heidän testaamisensa maahan saapuessa on käytännössä mahdotonta.  

Omaehtoinen karanteeni on rakennusalalla osoittautunut olemattomaksi suojatoimeksi, minkä myös viranomaiset ovat myöntäneet. Mediatiedon mukaan negatiivisen koronatestituloksen voi Tallinnassa hankkia pimeiltä markkinoilta ostamalla. Ennen virallisen ja kansainvälisesti auktorisoidun testi- ja rokotustodistusten lanseeraamista, niillä ei ole uskottavuutta. 

Työmatkaliikenteen sulku ei ole aiheuttanut työvoimapulaa Suomen rakennustyömailla. Työttömiä kotimaisia rakentajia on edelleen yli 10 000. 

 

Lisätietoa: varapuheenjohtaja Kimmo Palonen, 050 466 4918 Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Mäkinen
viestintäpäällikkö
puh. 040 352 1161
janne.makinen@rakennusliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 70 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Ivalon koulukeskuksen työmaalla väärinkäytöksiä ulkomaalaisen työvoiman suhteen – Joka neljäs lappilainen rakentaja työttömänä3.6.2021 14:28:29 EEST | Tiedote

Ivalon koulukeskuksen työmaalla on ilmennyt väärinkäytöksiä ulkomaalaisen työvoiman suhteen Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tarkastuksessa. Kaikkia työmaan ulkomaalaisia työntekijöitä ei ole vaatimusten mukaisesti ilmoitettu TE-toimistolle. Osa työmaan aliurakoitsijoista ei ole pyynnöistä huolimatta toimittanut tarkastajille työaikakirjanpitoa, palkkalaskelmia tai selvitystä noudatettavista työehdoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme