Helsingin tapahtumasäätiö

Rakastettu joulutapahtuma Tuomaan Markkinat palaa Senaatintorille

Jaa
Tuomaan Markkinat palaa poikkeusvuosien jälkeen toivotusti Senaatintorille 1. joulukuuta alkaen. Tapahtumassa on tänä vuonna lukuisten lahjamyyjien lisäksi ennätyksellisen suuri määrä jouluherkkujen tuottajia sekä kahvila- ja ravintolatoimijoita.
Joulutorin tunnelmaa Senaatintorilla. Kuva: Kim Öhman
Joulutorin tunnelmaa Senaatintorilla. Kuva: Kim Öhman

Jo 90-luvun puolivälistä asti järjestetty Tuomaan Markkinat on Helsingin perinteikkäin ulkona järjestettävä joulutori. Tuomaan Markkinat kokoaa tänä vuonna yhteen lähes 90 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä yli 20 herkkumyyjää ja kahvila- ja ravintolatoimijaa. Tapahtuma palaa yleisön ja myyjien toiveiden mukaisesti Senaatintorille koronan ja Senaatintorin valaisinremontin aiheuttamien poikkeusvuosien jälkeen. Markkinat käynnistyvät 1. joulukuuta ja päättyvät 22. joulukuuta.

Teemoitetut lahjakujat jakavat tapahtuma-aluetta myyjien tarjonnan mukaisesti 

Markkina-alue jaetaan tänä vuonna myyjien tarjonnan mukaan lahjakujiin. Herkku- ja ruokatuotteet löytyvät nyt omalta kujaltaan sekä eri teemojen mukaan ryhmitellyt muut lahja- ja käsityötuotteet omiltaan. Järjestely selkeyttää tarjonnan hahmottamista markkinoilla vieraileville.

Markkinoiden myyjäkattaus koostuu edellisvuosien tapaan vastuullisia tuotteita tarjoavista pientuottajista ja paikallisista toimijoista. Mukana on sekä uusia että tuttuja toimijoita. Joulupöytään tarjolla on muun muassa kotimaisia kalaherkkuja, hunajaa ja sinappeja. Pukinkontiin sopivat esimerkiksi käsintehdyt makeiset, korut ja luonnonkosmetiikka sekä villasukat, myssyt ja muut lämmikkeet.

Joulun makuelämyksiä ja tekemistä koko perheelle

Markkina-alueelle rakentuvat Herkku- ja Ravintolapihat tarjoavat tunnelmalliset puitteet jouluherkuista nauttimiselle ja kiireen keskellä pysähtymiselle. Tuomaan Markkinoiden ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi kasvis- ja vegaaniruoka – annoksia voi ottaa myös mukaan. Tuttujen toimijoiden lisäksi valikoimasta löytyy myös paljon uutta, mm. Portaanperän alkoholittomat mansikkakuohut ja Vallilan Lörtsyn stadilaisella twistillä maustetut lörtsyt.

Lapsiperheitä ilahduttaa joulutorin sydämenä toimiva Tivoli Sariolan tarjoama perinteinen puuhevoskaruselli, joka on maksuton elämys tapahtumakävijöille. Markkinoiden lämminhenkinen joulusomistus ja -tunnelma luovat kokemuksellisuutta koko perheelle. Tapahtuman oheisohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Joulutunnelmaa luodaan vastuullisesti

Tuomaan Markkinoiden myyjät ja ruokatoimijat on valikoitu vastuullisia tuotanto- ja toimintatapoja korostaen. Markkinat tarjoavatkin kestävän vaihtoehdon massatuotantona valmistetuille lahja- ja koristetavaroille.

Sosiaaliseen vastuullisuuteen on tänäkin vuonna kiinnitetty huomioita myyjien valinnassa. Markkinoilta löytyy esim. Omenasieppari <3 Kåska -glögibaari, joka työllistää erityisen tuen tarpeessa olevia palkkatöihin ja pyrkii vähentämään yksinäisyyttä impaktityön kautta.

Tapahtuman ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätemäärän minimoimiseen ja lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla. 

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Senaatintorilla 1.–22.12.2022 ma–to ja su klo 11–19 sekä pe–la klo 11–20. Itsenäisyyspäivän iltana 6.12. ylioppilaiden soihtukulkue päättyy torille ja Lucian päivän iltana 13.12. kulkue lähtee torilta. Markkinoille on vapaa pääsy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaava tiedottaja Anna Mäkelä, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Vastaava tuottaja Marianne Saukkonen, marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi, puh. 040 334 7148

Kuvat

Joulutorin tunnelmaa Senaatintorilla. Kuva: Kim Öhman
Joulutorin tunnelmaa Senaatintorilla. Kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme