Novart

Rakastu täydelliseen yhdistelmään – puu ja maanläheiset sävyt keittiössä

Jaa
Keittiön värien ikisuosikit valkoinen ja musta yhdistettyinä muihin väreihin ja materiaaleihin pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta näiden lisäksi suureen suosioon ovat nousseet luonnonmukaiset värit. Luonnonläheisyyttä keittiöltään kaipaava haluaa melkein poikkeuksetta lisätä keittiöönsä puun eri sävyjä, josta onkin syntynyt upea luonnon ja kodin kohtaaminen – täydellinen yhdistelmä. Ihastu eri väriyhdistelmiin ja hyödynnä neljää vinkkiä, kuinka puu yhdistyy kauniisti muiden värien kanssa.
Luonto-värikokoelman Meri-sävy yhdistettynä Nordic Natureen
Luonto-värikokoelman Meri-sävy yhdistettynä Nordic Natureen

Viimeisen vuoden aikana värien käyttö on kasvanut merkittävästi. Keittiöihin halutaan yhdistää nyt useampia sävyjä, luoda eloisuutta ja ainutlaatuisuutta. Luonnonmateriaalit ja maanläheiset sävyt ovat täydellinen yhdistelmä, joka ei ole trendien sanelema vaan kestää aikaa ja näyttää hyvältä.

Inspiroidu kolmesta upeasta puun ja Luonto-värikokoelman yhdistelmästä, jotka tuovat luonnon kotiin asti.

Rentoudu puun ja Luonto-värikokoelmamme Meri-Sävyn seurassa 

Sininen Meri on rauhallinen ja sen sävy vaihtelee kuin valtameren aallot valon ja huoneen muiden värien mukaan. Väri luo keittiöön rauhallisen tunnelman. Yhdistettynä lämpimän ruskeaan puuhun saat keittiöön tyylikkään ja rauhoittavan tunnelman. 

Luo tasapainoa ja tyyneyttä Luonto-värikokoelmamme Havu-sävyllä 

Havu on kestävä ja tasapainoinen väri, joka on helppo yhdistää erilaisiin materiaaleihin ja lisävarusteisiin. Se tuo mieleen puiden huojuvat latvat, tuoksut ja metsän äänet. Kun Havu kohtaa lämpimän puun, ne muodostavat lyömättömän yhdistelmän. 

Nauti viihtyisästä ja seesteisestä Luonto-värikokoelman Kaarna-sävystä 

Kaarna-värimme on metsän vaihtuvien syysvärien inspiroima lämmin, neutraali, tummanruskea väri. Kuten puun kuori, sävy muuttuu huoneen valon ja siihen sopivien materiaalien mukaan. Kuori antaa katsojalle seesteisen, viihtyisän ja hieman rustiikkisen tunnelman yhdessä lämpimän puun kanssa. 

Kuvat yhdistelmistä löytyvät tiedotteen liitteistä.

Neljä vinkkiä, kuinka yhdistät puun värien kanssa 

1. Valitse puun sävy 

Aloita valitsemalla puun sävy, joka erottuu edukseen ja antaa sävyn keittiön muille väreille. Esimerkiksi pohjoisesta luonnosta inspiraationsa saaneen Nordic Nature -malliston tammiviiluoven elävä pinta tuo ilmettä keittiöön.  

2. Tutki pohjasävyjä ja viimeistelyä 

Kun olet valinnut puun, tutki sen sävyjä. Ovatko ne lämpimiä, viileitä vai neutraaleja? Miltä puun rakenne näyttää? Tämä auttaa sinua valitsemaan muita värejä keittiöön. Voit luoda selviä kontrasteja, jotka erottuvat muusta sisustuksesta tai luoda neutraalimman ilmeen, joka sulautuu koko kodin sävyihin. 

3. Luo täydellinen yhdistelmä 

Voit myös valita, miten puu ja väri kohtaavat keittiössäsi. Klassisempi puun ja värin yhdistelmä on esimerkiksi valita tammea keittiösaarekkeeseen ja väriä seinäkaappeihin. Tai leikitellä ylä- ja alakaappien eri materiaaleilla ja väreillä. Odottamattomampi yhdistelmä on tuoda kontrastia puun ja värin liitolla vertikaalisti. Kuvien keittiössä on yhdistetty Nordic Nature -mallistoa ja Luonto-värikokoelman sävyjä.  

4. Yksityiskohdat mikroskoopin alla 

Luonnolliset yksityiskohdat saavat keittiön kukoistamaan, anna niiden olla pääosassa. Luo yllätyksellisyyttä tai rauhallista tasapainoa luonnosta peräisin olevilla kuvioilla, muodoilla ja materiaaleilla, kuten luonnonkivestä valmistetulla työtasolla tai keittiötä raamittavilla tammisilla vetimillä. 

Lisätietoja

Nina Eskelinen
Konseptipäällikkö
Novart Oy
puh. +358 40 8362689
nina.eskelinen@novart.fi

Avainsanat

Kuvat

Luonto-värikokoelman Meri-sävy yhdistettynä Nordic Natureen
Luonto-värikokoelman Meri-sävy yhdistettynä Nordic Natureen
Lataa
Luonto-värikokoelman Kaarna-sävy yhdistettynä Nordic Natureen.
Luonto-värikokoelman Kaarna-sävy yhdistettynä Nordic Natureen.
Lataa
Luonto-värikokoelman Havu-sävy yhdistettynä Nordic Natureen.
Luonto-värikokoelman Havu-sävy yhdistettynä Nordic Natureen.
Lataa
Asiakaskeittiö. Nordic Nature ja Usva-luontovärimme.
Asiakaskeittiö. Nordic Nature ja Usva-luontovärimme.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen suurin keittiökalusteiden valmistaja Novart Oy kuuluu kansainväliseen Nobia-konserniin, joka on johtava keittiökalusteiden valmistaja Euroopassa ja yksi suurimpia koko maailmassa. A la Carte- ja Petra-keittiökalusteiden lisäksi Novartin valikoimaan kuuluvat kylpyhuonekalusteet sekä kodin muut kiinteät säilytyskalusteet.

Valikoiman, tuotteet ja lisävarusteet löydät helposti verkkosivuiltamme: keittiömaailma.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novart

Asuntomessujen keittiöissä näkyy tänä vuonna luonto ja ympäristö23.5.2023 08:34:00 EEST | Tiedote

Asuntomessut tarjoavat tänäkin vuonna kiinnostavan katsauksen sisustuksen ja asumisen trendeihin. Messukotien keittiöissä näkyvät tämän hetken kuumimmat keittiö- ja kiintokalustetrendit, joissa suositaan vastuullisesti aikaa kestäviä valintoja, luonnonmateriaaleja ja luontoon sopivaa sävymaailmaa sekä käytännöllisyyttä. Tämän vuoden Asuntomessut järjestetään 7.7.–6.8. Loviisassa.

Keittiötrendit 2023 – inspiraatiota luonnosta ja särmää kontrasteista18.1.2023 09:30:00 EET | Tiedote

Vuoden 2023 keittiötrendit saavat inspiraationsa luonnosta. Keittiöissä näkyvät luonnolliset värit ja muodot sekä eri tyylisuuntien yhdistelmät. Kontrastit tuovat mielenkiintoa sisustukseen ja niitä tuodaan värien, muotojen ja erilaisten materiaalien avulla. Harkituilla yksityiskohdilla luodaan persoonallista ilmettä keittiöön. Suomen suurin keittiövalmistaja Novart listasi tämän vuoden trendit.

Näillä kodin ratkaisuilla ehkäiset hävikkiä ja parannat kodin lajittelua14.9.2022 14:30:00 EEST | Tiedote

Ruokaa menee roskiin suomalaisissa kotitalouksissa yli 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Keittiö onkin keskeisessä asemassa ympäristöä kuormittavan hävikin synnyn suhteen. Tässä tiedotteessa annamme oivaltavia vinkkejä hävikin vähentämiseen ja kierrätyksen kehittämiseen, eikä kaiken edes tarvitse tapahtua keittiössä. Keittiömaailman vinkit pitävät silmällä myös jätelain uudistusta, joka asettaa kotitalouksille portaittain uusia kierrätysvelvollisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme