Kuutoskaupunkien avoin data

Rakenna oma menestystarinasi – tule kuulemaan suomen dataliiketoiminnan huippuosaajia

Jaa

Dataliiketoiminnan tulevaisuus -seminaari kokoaa alan johtavat suomalaiset huippuosaajat samalle lavalle. Oman tietotaitonsa, kokemuksensa ja näkemyksensä kuulijoille jakavat sekä kaupunkien edustajat että datan hyödyntäjät – he, jotka ovat rakentaneet tai rikastaneet liiketoimintaansa avointa dataa hyödyntäen.

Data on liike-elämän öljy, tulevaisuuden arvokkain ja monipuolisin raaka-aine: se voi olla yhtä hyvin yrityksen ydin kuin palveluiden parantaja. Dataliiketoiminnan tulevaisuus –seminaari 30.11.2017 on kaikille avoin ja maksuton, huippuosaajien tähdittämä seminaari.

- Nyt ollaan todella merkityksellisen asian äärellä, kiteyttää johtamisen asiantuntija ja yrityskehittäjä Anu-Maria Laitinen monipuolisen ohjelman painoarvon.

Yhdessä maksettu on yhteistä omaisuutta

Dataliiketoiminnan tulevaisuus -seminaari on Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeen päätöstilaisuus. Se on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin 6Aika-strategiaa, jossa Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku, Tampere ja Oulu kehittävät yhdessä avoimia ja älykkäitä palveluita. Verovaroilla tuotetun datan ja rajapintojen avaaminen ja työmallien yhtenäistäminen ovat olleet merkittävä osa kokonaisuutta.

- Kaupungeilla on valtava rooli datatalouden mahdollistajina, viestintäneuvos Taru Rastas liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo.

Kärkihankkeessa kuutoskaupungit harmonisoivat Linked Events -tapahtumarajapinnan sekä palaute-, päätös-, ja resurssienvarausrajapinnat. Työ mahdollistaa julkisen puolen, kolmannen sektorin ja yritysmaailman yhteiselon ja digitaalisen ekosysteemin ja ketjuttuneen liiketoiminnan. Mallin, josta kaikki hyötyvät.

Menestystarina on myös asennekysymys

Taru Rastas on Dataliiketoiminnan tulevaisuus -seminaarin Keynote puhuja. Hän puhuu datan liiketoiminnallisen hyödyntämisen vauhdittamisesta. Se on asia, jonka parissa työskennellään myös hallitustasolla. Tavoitteena on tehdä Suomesta dataan pohjautuvien ratkaisujen edelläkävijä.

- Esimerkiksi uusi liikennepalvelulaki ja siten datan ja rajapintojen avautuminen mahdollistavat aivan uudenlaisten matkaketjujen ja liikkumispalvelujen kehittymisen.

Whim-matkasovellus on ottanut kaiken irti Rastaan mainitsemista mahdollisuuksista – se on voittanut lukuisia kansainvälisiäkin palkintoja. Sovelluksen kehittänyt MaaS Global jakaa seminaariyleisölle matkalla menestykseen keräämiään arvokkaita oppeja.

- Sen lisäksi paikalla on joukko muita, todella mielenkiintoisia yrityselämän puhujia ja kaupunkien edustajia. Lavalla ovat Suomen johtavat digitaalisen liiketoiminnan teorian ja käytännön osaajat, Laitinen sanoo.

Taru Rastas kehuu myös seminaarin asenteellista antia – menestyvä liiketoiminta kun on useimmiten avointa.

- Tilaisuuden esiintyjät ovat omalla toiminnallaan todellinen insipiraation lähde, sillä dataliiketoiminta vaatii rohkeutta ajatella uudella tavalla, Rastas päättää ja kannustaa kaikkia aiheesta kiinnostuneita hyödyntämään ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Toimi nopeasti – viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.11.2017.

******************************************************************************************************

Mitä? Dataliiketoiminnan tulevaisuus on 6Aika-strategian Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeen päätöstilaisuus.

Koska? 30.11.2017. klo 8.30-13.

Missä? Haaga-Helian auditorio, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki.

Muuta? Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Osallistujille tarjoillaan myös aamiainen ja lounas.

Viimeinen ilmoittaumispäivä on torstaina 23.11.2017.
Tutustu koko ohjelmaan ja ilmoittaudu!

Yhteyshenkilöt

Milla Litmanen
Projektikoordinaattori, avoin data
Business Tampere
milla.litmanen@businesstampere.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuutoskaupunkien avoin dataKuutoskaupunkien "Avoin data ja rajapinnat" -kärkihankkeessa Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu avaavat tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi. Tavoitteena on tehdä datan avaamisesta luonteva osa kaupunkien toimintaa ja mahdollistaa näin innovatiivisten palveluiden kehittäminen datan päälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuutoskaupunkien avoin data

Uraauurtava avoimen datan hanke herättää huomiota ulkomailla27.11.2017 15:11:02 EET | Tiedote

Kaupunkien hallussa oleva data on verovaroin tuotettu raaka-aine, jota jalostamalla saadaan parempia palveluita ja tehokkaampaa päätöksentekoa. Työtä datan käytettävyyden parantamiseksi on tehty 3,5 vuotta kestäneessä 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, josta on otettu mallia myös ulkomailla. Hankkeen oppeja jaetaan Helsingissä 30.11. järjestettävässä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -tapahtumassa.

Sata tapaa hyödyntää avointa dataa - kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa23.11.2017 12:16:42 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit toteuttavat 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään yhteistyössä kaupungeista parempia ja älykkäämpiä. Nämä kaupungit ovat jo vuosia yhteistyössä avanneet julkisia tietovarantoja kenen tahansa hyödynnettäväksi mahdollistaen muun muassa uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen. Osana tätä työtä on tehty kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme