RPT Byggfakta Oy

Rakennusalan trendit Q2: Rakennusaloitusten arvossa pientä kasvua vuoden toisella neljänneksellä

Jaa

RPT Docu Oy:n uusimman Rakennusalan trendit Q2 -raportin mukaan vuoden 2020 toiselle neljännekselle suunniteltujen rakennushankkeiden aloitusten arvo on 6 % suurempi kuin vastaavana aikana vuonna 2019.

Rakennushankkeet käynnistyvät poikkeusaikanakin.  Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Rakennushankkeet käynnistyvät poikkeusaikanakin. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Uudiskohteiden aloitusten arvo nousee vuoden 2020 toisella neljänneksellä 9 % verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Uudisrakentamisen ilmoitettujen aloitusten määrä (837 kappaletta) on hieman pienempi kuin vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Vuoden 2020 toisella neljänneksellä alkavissa korjausrakentamisen kohteissa laskua on aloitusten määrässä (-17%) mutta arvo pysyy lähes samalla tasolla (-3%) kuin vuoden 2019 vastaavalla jaksolla.

Q2-raporttiin saatujen tietojen mukaan rakentamisaloitusten arvo kasvaa vuoden 2020 toisella neljänneksellä 9 maakunnassa ja laskee 8 maakunnassa verrattuna vuoden 2019 toiseen neljännekseen. Kymenlaakso pysyy viime vuotisella tasolla.

Nousijoiden joukossa ovat Keski-Pohjanmaa (+360%), Kainuu (+180%), Pohjois-Pohjanmaa (+129%), Pirkanmaa (+38%), Etelä-Pohjanmaa (+35%), Uusimaa (+10%), Etelä-Savo (+8%), Lappi (+7%) ja Satakunta (+1%),

Laskijoiden ryhmässä ovat Etelä-Karjala (-80%), Pohjanmaa (-59%), Päijät-Häme (-48%), Keski-Suomi (-37%), Pohjois-Karjala (-25%), Kanta-Häme (-17%), Pohjois-Savo (-17%) ja Varsinais-Suomi (-11%).

Suurilta näyttävät muutokset suuntaan tai toiseen johtuvat usein yksittäisistä suurista hankkeista, joille ei löydy vastinetta vertailuvuonna.

Rakennusalan trendit Q2 -raportti perustuu tietoihin, jotka RPT Docu Oy:n tutkijat ovat saaneet rakennushankkeiden päättäjiltä viimeistään 13.3.2020. Rakennushankkeiden aloituksiin ja etenemiseen liittyviä tietoja päivitetään FaktaNet Live -tietokantaan jatkuvasti.

Koko Q2-raportin voi tilata maksutta verkkopalvelusta https://faktanetlive.fi/rakennusalan-trendit/

Rakennusalan trendit Q2 -raportti antaa yleiskuvan rakentamisen projektitilanteesta Suomessa sekä ennusteen tulevasta kehityksestä. Raportti on helppo tapa seurata koko maan ja eri maakuntien rakennusprojekteja. Raporttiin on listattu suurimmat alkamassa olevat yksittäiset hankkeet alueittain sekä tiedot suurimmista rakennuttajista ja vuoden 2020 keskeisistä rakennusalan toimijoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Rakennusalan trendit Q2 -raportista:

Tutkimus- ja kehitysjohtaja Hannu Rimpiläinen, RPT Docu Oy, puh. 040 557 8185, hannu.rimpilainen@rpt.fi

Kuvat

Rakennushankkeet käynnistyvät poikkeusaikanakin.  Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Rakennushankkeet käynnistyvät poikkeusaikanakin. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

RPT Byggfakta Oy
RPT Byggfakta Oy
Ruukinkuja 3
02330 Espoo

http://www.rpt.fi/

RPT Docu Oy on osa Pohjoismaiden johtavaa rakennusalan tietopalveluyhtiötä Docu Nordicia. RPT Docu Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 7,6 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Espoossa, ja sen palveluksessa on 55 henkilöä. RPT on tarjonnut rakennusalan ja teollisuuden tietopalveluita ja kustannustoimintaa Suomessa vuodesta 1975. www.rpt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RPT Byggfakta Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme