RPT Docu Oy

Rakennusalan trendit Q3: Rakennusaloitusten arvo nousee 15 maakunnassa ja laskee kolmessa

Jaa

RPT Docu Oy:n uusimman, vuoden 2019 kolmatta vuosineljännestä koskevan Rakennusalan trendit Q3-raportin mukaan ilmoitettujen rakentamisaloitusten arvo kasvaa 15 maakunnassa ja laskee kolmessa maakunnassa verrattuna vuoden 2018 kolmanteen neljännekseen.

Helsingin Jätkäsaaressa ja Telakkarannassa rakentamisen aloituksia on tiedossa vielä pitkään. Kuvaaja: Jaana Ahti-Virtanen
Helsingin Jätkäsaaressa ja Telakkarannassa rakentamisen aloituksia on tiedossa vielä pitkään. Kuvaaja: Jaana Ahti-Virtanen

Rakennusaloitusten arvo nousee Uudellamaalla (+27%), Kanta-Hämeessä (+34%), Päijät-Hämeessä (+259%), Pohjois-Karjalassa (+133%), Satakunnassa (+2%), Varsinais-Suomessa (+32%), Pohjois-Savossa (+20%), Etelä-Savossa (+245%), Pirkanmaalla (+9%), Keski-Suomessa (+43%), Etelä-Pohjanmaalla (+46%), Pohjanmaalla (+12%), Pohjois-Pohjanmaalla (+38%) ja Kainuussa (+1265%) ja Lapissa (+200%).

Rakennusaloitusten arvo laskee Kymenlaaksossa (-18%), Etelä-Karjalassa (-73%) ja Keski-Pohjanmaalla (-68%).

Q3-raportin mukaan ilmoitettujen uudiskohteiden aloitusten arvo nousee vuoden kolmannella neljänneksellä 36 prosenttia verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajanjaksoon. Uudisrakentamisen ilmoitettujen aloitusten määrä nouseevuoden kolmannella neljänneksellä 533:een, kun aloitusten määrä oli 432 vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä.

Korjausrakentamisen kohteissa laskua on aloitusten määrässä mutta nousua arvossa. Korjausrakentamisen aloitusten arvo on 13 prosenttia suurempi ja määrä viisi prosenttia pienempi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä kuin vuoden 2018 vastaavalla jaksolla.

Koko vuoden 2019 rakennusaloitusten arvo tulee FaktaNet Live -tietokantaan kerättyjen arvioiden mukaan olemaan noin 13 miljardia euroa, kun se vuonna 2018 oli noin 13,8 miljardia euroa.

Rakennusalan trendit Q3 -raportti perustuu tietoihin, jotka RPT Docu Oy:n tutkijat ovat saaneet rakennushankkeiden päättäjiltä viimeistään 20.6.2019. Rakennushankkeiden aloituksiin ja etenemiseen liittyviä tietoja päivitetään FaktaNet Live -tietokantaan jatkuvasti.

Koko Q3-raportin voi tilata maksutta verkkopalvelusta http://faktanetlive.fi/rakennusalan-trendit/ .

Rakennusalan trendit Q3 -raportti antaa yleiskuvan rakentamisen projektitilanteesta Suomessa sekä ennusteen tulevasta kehityksestä. Raportti on helppo tapa seurata koko maan ja eri maakuntien rakennusprojekteja. Raporttiin on listattu suurimmat alkamassa olevat yksittäiset hankkeet alueittain sekä tiedot suurimmista rakennuttajista ja vuoden 2019 keskeisistä rakennusalan toimijoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Rakennusalan trendit Q3 -raportista:

Toimitusjohtaja Sampsa Seppälä, RPT Docu Oy, puh. 050 543 1185, sampsa.seppala@rpt.fi

Kuvat

Helsingin Jätkäsaaressa ja Telakkarannassa rakentamisen aloituksia on tiedossa vielä pitkään. Kuvaaja: Jaana Ahti-Virtanen
Helsingin Jätkäsaaressa ja Telakkarannassa rakentamisen aloituksia on tiedossa vielä pitkään. Kuvaaja: Jaana Ahti-Virtanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

RPT Docu Oy
Ruukinkuja 3
02330 Espoo

http://www.rpt.fi/
 

RPT Docu Oy on osa Pohjoismaiden johtavaa rakennusalan tietopalveluyhtiötä Docu Nordicia. RPT Docu Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen vuonna 2018 oli 7,2 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Espoossa, ja sen palveluksessa on 55 henkilöä. RPT on tarjonnut tietopalveluita Suomessa vuodesta 1975.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RPT Docu Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme