RPT Byggfakta Oy

Rakennusalan trendit Q4: Rakennusaloitusten arvo kasvaa yhdeksässä ja pienenee yhdeksässä maakunnassa

Jaa

RPT Docu Oy:n uusimman, vuoden 2019 viimeistä vuosineljännestä koskevan Rakennusalan trendit Q4-raportin mukaan ilmoitettujen rakentamisaloitusten arvo kasvaa 9 maakunnassa ja laskee 9 maakunnassa verrattuna vuoden 2018 neljänteen neljännekseen.

Triplan lisäksi Helsingin Keski-Pasilaan nousee useita uusia asuinrakennuksia. 

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Triplan lisäksi Helsingin Keski-Pasilaan nousee useita uusia asuinrakennuksia. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Nousijoiden joukossa ovat Kanta-Häme (+148%), Satakunta (+143%), Etelä-Savo (+66%), Etelä-Pohjanmaa (+58%), Keski-Pohjanmaa (+58%), Varsinais-Suomi (+48%), Uusimaa (+19%), Pohjois-Pohjanmaa (+19%) ja Pirkanmaa (+15%).

Laskijoiden ryhmässä ovat Päijät-Häme (-78%), Kymenlaakso (-59%), Pohjanmaa (-55%), Pohjois-Savo (-51%), Lappi (-49%), Pohjois-Karjala (-42%), Kainuu (-26%), Etelä-Karjala (-22%), Keski-Suomi (-3%).

Suurilta näyttävät muutokset suuntaan tai toiseen johtuvat usein yksittäisistä suurista hankkeista, joille ei löydy vastinetta vertailuvuonna.

Q4-raportin mukaan ilmoitettujen uudiskohteiden aloitusten arvo nousee vuoden neljännellä neljänneksellä 17 % verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajanjaksoon. Uudisrakentamisen ilmoitettujen aloitusten määrä (336) on sama kuin vuoden 2018 neljännellä neljänneksellä.

Korjausrakentamisen kohteissa laskua on aloitusten määrässä mutta nousua arvossa. Korjausrakentamisen aloitusten arvo on 32 % suurempi ja määrä 23 % pienempi tämän vuoden neljännellä neljänneksellä kuin vuoden 2018 vastaavalla jaksolla.

Koko vuoden 2019 rakennusaloitusten arvo tulee FaktaNet Live -tietokantaan kerättyjen arvioiden mukaan olemaan noin 14,3 miljardia euroa, mikä olisi samaa luokkaa kuin vuonna 2018 aloitettujen rakennushankkeiden arvo.

Rakennusalan trendit Q4 -raportti perustuu tietoihin, jotka RPT Docu Oy:n tutkijat ovat saaneet rakennushankkeiden päättäjiltä viimeistään 17.9.2019. Rakennushankkeiden aloituksiin ja etenemiseen liittyviä tietoja päivitetään FaktaNet Live -tietokantaan jatkuvasti.

Koko Q4-raportin voi tilata maksutta verkkopalvelusta http://faktanetlive.fi/rakennusalan-trendit/.

Rakennusalan trendit Q4 -raportti antaa yleiskuvan rakentamisen projektitilanteesta Suomessa sekä ennusteen tulevasta kehityksestä. Raportti on helppo tapa seurata koko maan ja eri maakuntien rakennusprojekteja. Raporttiin on listattu suurimmat alkamassa olevat yksittäiset hankkeet alueittain sekä tiedot suurimmista rakennuttajista ja vuoden 2019 keskeisistä rakennusalan toimijoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Rakennusalan trendit Q4 -raportista:

Toimitusjohtaja Sampsa Seppälä, RPT Docu Oy, puh. 050 543 1185, sampsa.seppala@rpt.fi

Kuvat

Triplan lisäksi Helsingin Keski-Pasilaan nousee useita uusia asuinrakennuksia. 

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Triplan lisäksi Helsingin Keski-Pasilaan nousee useita uusia asuinrakennuksia. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

RPT Byggfakta Oy
RPT Byggfakta Oy
Ruukinkuja 3
02330 Espoo

http://www.rpt.fi/

RPT Docu Oy on osa Pohjoismaiden johtavaa rakennusalan tietopalveluyhtiötä Docu Nordicia. RPT Docu Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen vuonna 2018 oli 7,2 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Espoossa, ja sen palveluksessa on 55 henkilöä. RPT on tarjonnut tietopalveluita Suomessa vuodesta 1975. www.rpt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RPT Byggfakta Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme