Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rakennushistoriallinen helmi huutokaupataan Vaasassa – paljon mahdollisuuksia asumiskäyttöön

Jaa

Vaasan kaupunki huutokauppaa Klemettilästä sijaitsevan kolmikerroksisen tiilirakennuksen ja kaksikerroksisen puurakennuksen ulkorakennuksineen, sekä luovuttaa rakennusten tontit maanvuokrasopimuksilla uudelle omistajalle. Vierekkäisillä tonteilla sijaitsevat kohteet muodostavat rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden, jollaisia tulee saataville hyvin harvoin.

– Vastaavia kartanomaisia rakennuksia ei Vaasassa juurikaan ole, joten kyseessä on todella harvinaislaatuinen kokonaisuus. Tonttien ympäristö on kaavoitettu viheralueeksi, joten rakennukset sijaitsevat hienossa ympäristössä puistojen keskellä, Vaasan Talotoimen toimitilapäällikkö Pekka Lahti kertoo.

Kohteessa on aiemmin sijainnut vanhusten palvelutalo ja se on asemakaavassa tarkoitettu asumiskäyttöön.

– Tällä hetkellä asunnot ovat pääasiassa pieniä yksiöitä, mutta asuntokokoja on mahdollista muokata. Rakennukset tarjoavat paljon mahdollisuuksia uudelle omistajalle, Lahti toteaa.

Huutokaupattavien rakennusten viralliset osoitteet ovat Tammikaivonrinne 12 ja Sepänkyläntie 14. Rakennukset sijaitsevat vierekkäin ja niillä on yhteiset kaukolämpö- ja sähköjärjestelmät, joiden takia niitä ei myydä erikseen.

Huutokauppa on käynnissä Huutokaupat.com-sivustolla, josta löytyy myös runsaasti lisätietoa kohteista ja asemakaavasta: https://huutokaupat.com/2691567

Huutokauppa päättyy 10.06.2021 klo 16:00.

Yhteyshenkilöt

Pekka Lahti
Toimitilapäällikkö
pekka.lahti@vaasa.fi
040 715 5520

Petur Eklund
Kaupungingeodeetti
petur.eklund@vaasa.fi
040 164 6930

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme