Rakennusliiton Suokas:Yleissitovuuden romutusesitys pysäyttäisi Suomen

Jaa

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokkaan mukaan Suomi pysähtyisi, jos Sipilän hallitus yrittäisi työehtosopimusten yleissitovuuden romuttamista. Muuten hallituksen suunnitelmat ovat Suokkaan mielestä näpertelyä, joilla ei ole vaikutusta mihinkään, kaikkein vähiten Suomen kilpailukykyyn. Suokas kirjoittaa asiasta Rakennusliiton verkkosivulla blogissaan.

-Ay-johtajien pitäisi virkansa puolesta kauhistella hallituksen katalia aikomuksia. En katso sitä tällä hetkellä soveliaaksi. Julkisuuteen vuodatetut hallituksen suunnitelmat ovat näpertelyä, joilla ei ole vaikutusta mihinkään, kaikkein vähiten Suomen kilpailukykyyn. Jos jotain todella palkansaajille vahingollista esitetään, kuten työehtosopimusten yleissitovuuden romuttamista, pysäytämme Suomen. Näin työmarkkinajuna kulkee eikä siitä ole tarve sen enempää metelöidä.

-Murheemme ovat hyvin pieniä maailman tapahtumien rinnalla. Sodat ajavat miljoonia ihmisiä pois kotoaan. Joka päivä tuhannet ihmiset riskeeraavat oman ja lastensa hengen kumiveneissä välimerellä. Elossa rantautuvia odottaa viikkojen ja kuukausien henkiinjäämistaistelu, taivasalla, teltassa tai varastorakennusten lattioilla.

-Suomalaiset eivät ole aiheuttaneet maailman konflikteja, mutta emme voi väistää vastuutamme kanssaihmisistä. Olemme kauhistelleet, kun reilu 70 vuotta sitten Euroopan valtiot kieltäytyivät vastaanottamasta juutalaisia pakolaisia. Välinpitämättömyydellä ja ennakkoluuloilla heidät passitettiin Hitlerin kaasukammioihin. Teemmekö itse nyt saman syyrialaisille?

-Suomen poliittiset päättäjät ovat vaikean paikan edessä. Pakolaisia tunkee Eurooppaan ovista ja ikkunoista. Ongelmasta ei ole mitään kunniallista pakotietä, eikä edes kunniatonta, vaikka niitäkin yritetään hakea. Meidän on tehtävä osamme Euroopan unionin jäsenenä ja sivistysvaltiona. Se maksaa, mitään ei saa helmillä.

-Silti yhden asian esittäisin hallitukselle jo tässä vaiheessa. Luopukaa pienituloisimpiin eläkeläisiin kohdistuvista leikkauksista. Moni ikäihminen sinnittelee toimeentulon rajamailla ja säästää kaikesta mahdollisesta oman terveytensäkin kustannuksella. On häpeällistä, jos nämä pitkän päivätyön tehneet kansalaiset ajetaan täysin kestämättömään tilanteeseen.

Kyösti Suokas

varapuheenjohtaja

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliitto tukee postilaisia1.11.2019 11:55:56 EETTiedote

Postin työntekijöiden työehtoja yritetään heikentää räikeällä tavalla. Tilanteesta johtuen Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut käynnistävänsä Postissa laajat lakkotoimet 11. marraskuuta. Postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, jollei työehtosopimusneuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun. Tänään koolla oleva Rakennusliiton hallitus ilmaisee tukensa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n taistelulle. Liiton hallitus päätti valmiudesta mahdollisiin tukitoimiin vastauksena PAU:n tukipyyntöön.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Kimmo Palonen, Matti Harjuniemi jatkaa puheenjohtajana27.5.2019 09:47:25 EESTTiedote

Rakennusliitto asetti suuntaviitat toiminnalleen seuraavaksi neljäksi vuodeksi sekä valitsi liiton hallinnon ja johdon liiton 24. liittokokouksessa 24.-26.5.2019. Henkilövalinnat tehtiin sunnuntaina. Liiton puheenjohtajana jatkaa Matti Harjuniemi, 60. Harjuniemellä ei ollut vastaehdokasta. Liiton varapuheenjohtajaksi valittiin neuvottelupäällikkö Kimmo Palonen, 50. Hän voitti äänestyksessä oppilaitostiedottaja Niko Seppäsen äänin 152 – 32.

Rakentajat kokoontuvat liittokokoukseen Helsinkiin - Työtä ja turvaa!21.5.2019 13:47:19 EESTKutsu

Rakennusliitto asettaa suuntaviitat toiminnalleen seuraavaksi neljäksi vuodeksi sekä valitsee liiton hallinnon ja johdon liiton 24. liittokokouksessa Helsingissä perjantaista alkaen. Kokous alkaa avajaisistunnolla Marina Congress Centerissä Helsingissä perjantaina 24.5. kello 12. SAK:n tervehdyksen kokoukselle tuo varapuheenjohtaja Matti Huutola. Kansainväliset tervehdykset esittävät rakentajien maailmanliiton BWI:n pääsihteeri Ambet Yuson ja rakentajien Euroopan federaation EFBWW:n pääsihteeri Sam Hägglund.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme