Rakennusliitto ry

Rakennusliitto järjestää Uudellamaalla torninostureiden tehotarkastuksen 17.-18. lokakuuta 2018

Jaa

Rakennusliitto kiinnittää tehotarkastuspäivinä huomiota torninostureiden käytön, kuljettajien ja kaupunkilaisten turvallisuuteen. Median edustajille tarjotaan mahdollisuus tutustua torninosturiin Helsingissä tehotarkastuksen ensimmäisenä päivänä. Tutustumiskohteena on torninosturi Skanskan (Huopalahdentie 18) pääurakoimalla työmaalla klo 9.00 alkaen. Osallistumiset pyydetään ilmoittamaan ennakkoon Tapio Jääskeläiselle, puh. 050 527 0449.

Uudellamaalla ja varsinkin pääkaupunkiseudulla rakennetaan nyt määrällisesti paljon uutta ja korjataan vanhaa rakennuskantaa. Kaupunkikuvassa ja taivaanrannassa näkyy paljon torninostureita nostotöissä.

Torninosturille pitää tehdä tarkastus sekä päivittäin, että viikoittain. Näillä tarkastuksilla varmistetaan torninosturin toimintakunto. Rakentamisen volyymin ollessa kova ja rakentamisen kireiden aikataulujen vuoksi torninostureilta edellytettävät päivittäinen ja viikoittainen tarkistus jäävät rakennustyömaalla monesti tekemättä. Luonnollisesti tarkastamaton tai puutteellisesti tarkistettu torninosturi voi olla työturvallisuuden kannalta vaarallinen rakennustyömaalla työskenteleville kuten myös sivullisille kaupunkilaisille.

Torninosturikuljettajat joutuvat työssään venymään hyvinkin pitkiin työpäiviin. Usealla torninosturikuljettajalla vuosittaiset ylityömäärät saattavat ylittyä. Väsyneenä torninosturin ajaminen on vaarallista, kun keskittyminen ei ole paras mahdollinen tuhansien kilojen painavien elementtien nostamiseen kaupunkimaisemassamme.

Kaupunkirakentaminen tiivistyy ja rakennettavien talojen korkeus kasvaa. Tämän vuoksi myös torninosturista pelastautuminen pitäisi suunnitella rakennustyömaalla. Ikävä kyllä pelastussuunnitelmia tehdään harvoin ja vielä harvemmin pelastautumista torninosturista harjoitellaan rakennustyömaalla. Rakennusliitto onkin pitkään edellyttänyt tikkaiden sijaan torninosturin ensisijaiseksi nousutieksi hissiä ripeän pelastautumisen takaamiseksi.

Yhteyshenkilöt

Tapio jääskeläinen
työsuojelusihteeri
puh. 050 527 0449

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme