Pirkanmaan ELY-keskus

Rakennusperinnön avustushakemushakemuksia tuli ennätysmäärä Pirkanmaalla – päätökset kesään mennessä

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus sai 106 avustushakemusta rakennusperinnön hoitoon. Hakemusten määrä kasvoi yli neljänneksellä viime vuodesta. Hakemusten määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Päätökset avustusten saajista tehdään kesään mennessä.

Vanhojen rakennusten kunnostukseen voi hakea avustusta ELY-keskuksista. Kuva: ELY-keskus
Vanhojen rakennusten kunnostukseen voi hakea avustusta ELY-keskuksista. Kuva: ELY-keskus

Ennätysmäärä hakijoita hakee avustusta rakennusperinnön hoitoon Pirkanmaalla tänä vuonna. Pirkanmaan ELY-keskus sai 106 hakemusta, kun edellisessä haussa hakemuksia tuli 83 kappaletta.

- On ilahduttavaa, että ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia kunnostamaan ja pitämään huolta vanhoista rakennuksistaan, kommentoi ylitarkastaja Ilari Rasimus Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Päätökset kesäkuun loppuun mennessä

Tänä vuonna ympäristöministeriön määräraha rakennusperinnönhoidon avustuksiin Pirkanmaalle on 221 000 euroa. Päätökset avustusten saajista tehdään kevään ja kesän aikana ja lähetetään kaikille hakijoille kesäkuun loppuun mennessä.

Haettujen avustusten keskiarvo oli noin 25 000 euroa. Suurin haettu avustussumma oli 300 000 euroa ja pienin 2000 euroa.

- Avustusta haettiin muun muassa kattojen ja julkisivujen kunnostamiseen Pirkanmaalla. Eniten hakukohteita sijaitsi Tampereella, Sastamalassa ja Valkeakoskella, kertoo ylitarkastaja Pekka Kinanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Avustusta esimerkiksi ikkunoiden korjaamiseen

Rakennusperinnön hoidon avustuksia myönnetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin kohteisiin.

Avustusta voi hakea esimerkiksi katon, ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden tai ovien kunnostamiseen.

Vuonna 2022 myönnettävien avustusten hakuaika oli 18.10. - 30.11.2021. Seuraava rakennusperinnön hoidon avustusten haku on loppuvuodesta.

Lue lisää rakennusperinnönhoidon avustuksista:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Kinanen, ylitarkastaja, p. 0295 036 342
Ilari Rasimus, ylitarkastaja, p. 0295 036 353

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Vanhojen rakennusten kunnostukseen voi hakea avustusta ELY-keskuksista. Kuva: ELY-keskus
Vanhojen rakennusten kunnostukseen voi hakea avustusta ELY-keskuksista. Kuva: ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme