Pirkanmaan ELY-keskus

Rakennusperinnön avustushakemusten määrä tuplaantui Pirkanmaalla – päätökset kesään mennessä

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus sai yli kaksinkertaisen määrän avustushakemuksia rakennusperinnön hoitoon edelliseen hakuun verrattuna. Hakemuksia tuli 83 kappaletta. Päätökset tämän vuoden avustusten saajista tehdään kesään mennessä.

Muutama vuosi sitten rakennusperinnön hoidon avustuksella korjattiin kivinavettaa Akaassa. Kuva: Ilari Rasimus
Muutama vuosi sitten rakennusperinnön hoidon avustuksella korjattiin kivinavettaa Akaassa. Kuva: Ilari Rasimus

Tänä vuonna myönnettäviin rakennusperinnön hoidon avustuksiin tuli ennätysmäärä hakemuksia Pirkanmaalla. Hakemuksia tuli 83 kappaletta, kun edellisessä haussa hakemuksia tuli 41 kappaletta.

”Haettavista kohteista ylivoimaisesti suurin osa on asuinrakennuksia. Paljon on myös kesäasuntoja ja maatilojen ulkorakennuksia. Huomattavia kohteita ovat myös muutama yksityisomistuksessa oleva entinen pappilarakennus”, kertoo ylitarkastaja Ilari Rasimus Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Päätökset kesään mennessä

Päätökset avustusten saajista tehdään ympäristöministeriön määrärahan varmistuttua, ja lähetetään kaikille hakijoille huhti-kesäkuussa.

Haettujen avustusten keskiarvo oli noin 22 000 euroa. Suurin haettu avustussumma oli 198 000 euroa ja pienin 700 euroa.

Noin kolmasosa osa hakemusten kohteista sijaitsee Tampereella. Seuraavaksi eniten hakemuskohteita on Sastamalassa, Valkeakoskella ja Orivedellä.

”Hakijoista suurin osa on yksityishenkilöitä. Hakijoissa on myös asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä ja säätiöitä sekä yksi osakeyhtiö”, Rasimus kertoo.

Avustusta esimerkiksi katon korjaamiseen

Rakennusperinnön hoidon avustuksia myönnetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin kohteisiin.

Avustusta voi hakea esimerkiksi katon, ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden, ovien tai tulisijojen korjaustöihin tai pihapiirin kunnostamiseen.

Vuonna 2021 myönnettävien avustusten hakuaika oli 15.10. - 30.11.2020. Seuraava rakennusperinnön hoidon avustusten haku on loppuvuodesta.

Lue lisää rakennusperinnönhoidon avustuksista:
https://www.ely-keskus.fi/avustukset-rakennusperinnon-hoitoon

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilari Rasimus, ylitarkastaja, p. 0295 036 353

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Muutama vuosi sitten rakennusperinnön hoidon avustuksella korjattiin kivinavettaa Akaassa. Kuva: Ilari Rasimus
Muutama vuosi sitten rakennusperinnön hoidon avustuksella korjattiin kivinavettaa Akaassa. Kuva: Ilari Rasimus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Maskipakko myös Pirkanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteeseen1.4.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on linjannut, että maskipakko tulee myös ELY-keskuksen hankkimaan Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen 6.4.2021 alkaen. Tampereen kaupunkiseudun NYSSE-liikenteessä maskipakko on jo käytössä. Laajentamalla käytäntö nyt myös Pirkanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen seudulliseen joukkoliikenteeseen koronavirustartuntojen leviämistä maakunnassa pyritään estämään entistä tehokkaammin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme