Oulun yliopisto

Rakennusterveysseminaarissa 11.10. ajankohtaiset aiheet: energian säästökeinot ja sisäilmaston parantaminen meillä ja muualla

Jaa

Tervetuloa seuraamaan Rakennusterveysseminaaria ti 11.10. klo 8.30–16 Oulun yliopistolla tai etänä ja haastattelemaan asiantuntijoita.

Seminaarin aiheina ovat myös rakennusten ja peruskorjausten suunnittelu, terveyden edistäminen sekä osaamisen kehittäminen.

Tilaisuudessa energian säästökeinoista ja sisäilmaston parantamisesta kertoo Oulun yliopiston professori Ulla Haverinen-Shaugnessy. Esityksessään hän tarkentaa, kuinka paljon sisälämpötilaa voidaan laskea, ilman että kosteus kertyy rakenteisiin ja mikrobivaurion riski kasvaa. Professori myös esittelee alustavia tuloksia seurantatutkimuksesta, josta selviää, kuinka korkeissa lämpötiloissa kodeissa oleskellaan, ja paljonko lämmityksessä olisi vielä varaa säästää. Katso myös Ylen tuore haastattelu  (kohdasta 5:05). 

Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo asumisterveysasetuksen tulevaisuudesta sekä toimenpiderajoista sisälämpötilan ja ilmanvaihdon suhteen. Kerttu Valtanen puolestaan valottaa, kuinka Saksassa nyt laaditaan ohjeita kansalaisille tiivistyskorjauksiin liittyen.

Tutustu koko ohjelmaan. 

Tilaisuuden järjestävät Oulun yliopisto ja Pohjois-Suomen rakennusklusteri.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Ulla Haverinen-Shaugnessy, p. 050 406 4428 ulla.haverinen-shaughnessy@oulu.fi, tutkijasivu: https://www.oulu.fi/fi/tutkijat/ulla-haverinen-shaughnessy

Viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, p. 050 4344261, kaisu.koivumaki@oulu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uudet professorit esittäytyvät Oulun yliopistossa tiistaina 29.11.24.11.2022 09:53:03 EET | Tiedote

Miten motivaatio ja tunteiden aktiivinen säätely vaikuttavat vuorovaikutuksessa tapahtuvaan oppimiseen? Entä miten kasvien mikrobit vaikuttavat ihmisten terveyteen? Kasveissa on tuntemattomia mikrobeja, ja syödessäsi tuoreita kasviksia saat samalla lukemattomia mikrobeja elimistöösi. Oulun yliopiston kuusi uutta professoria kertovat alastaan ja tutkimusaiheistaan juhlaluennoilla Linnanmaan kampuksen Tellus Stagella tiistaina 29.11. 2022 kello 14–17.

Tutkijoiden tekemät koeammunnat varmistivat Kaarle XII kuolleen vihollisen luotiin23.11.2022 07:18:00 EET | Tiedote

Suuri Pohjan sota (1700–1721) oli Ruotsille monella tapaa raskas. Sodan pääroolissa oli kuningas Kaarle XII, joka kuoli Norjassa Fredrikshaldin (nyk. Halden) piirityksessä marraskuussa 1718. Vuosisatojen ajan on spekuloitu, että kuoleman takana olisi jatkuvaan sotimiseen kyllästyneiden ruotsalaisten toteuttama oman kuninkaan salamurha. Monet teoriat ja tutkimuskin on kuitenkin maustettu kansantarinoilla ja arvailuilla. Oulun yliopiston tutkijat ovat nyt saaneet varmistuksen Kaarle XII:n kuoleman aiheuttajasta.

Kasvatustieteen päivillä puhutaan moniäänisyydestä muuttuvassa maailmassa17.11.2022 09:56:00 EET | Tiedote

Tämän päivän ihminen elää moniäänisessä maailmassa, jossa kulttuurit, yhteisöt, perheet, suhteet ja arjen tavat toimia ovat moninaisia. Aiheesta puhutaan valtakunnallisilla Kasvatustieteen päivillä Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella 24.–25.11.2022. Keskusteluissa ja esityksissä pohditaan moniäänisyyttä, mitä se on ja miten se ilmenee kasvatuksessa ja laajemmin yhteiskunnassa.

Kimalaisten uudet jalkapallotaidot – harjoitushistoria vaikuttaa suoriutumiseen17.11.2022 06:15:00 EET | Tiedote

Viimeaikaset tutkimukset ovat osoittaneet kimalaisten olevan luultua älykkäämpiä. Ne voivat esimerkiksi ymmärtää abstrakteja käsitteitä ja oppia käyttämään työkaluja. Uudessa tutkimuksessa dosentti Olli Loukolan maailmankuulut jalkapallokimalaiset oppivat yhä monimutkaisempia sääntöjä pallonpyörityskokeessa. Harjoitushistorialla on vaikutusta niiden suoriutumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme