Skanska Oy

Rakentamisen muovit green deal -sopimus edistää kalvomuovien erilliskeräystä ja kiertotaloutta työmailla

Jaa
Skanska on sitoutunut vapaaehtoiseen Rakentamisen muovit green deal -sopimukseen, jonka tarkoituksena on edistää rakentamisessa käytettyjen muovien kiertotaloutta.
Rakentamisen muovit green deal -sopimus tukee Skanskan ilmastotavoitteen lisäksi myös työmaiden kierrätystavoitteen saavuttamista.
Rakentamisen muovit green deal -sopimus tukee Skanskan ilmastotavoitteen lisäksi myös työmaiden kierrätystavoitteen saavuttamista.

Sopimuksen julkistivat joulukuussa 2020 ympäristöministeriö, Rakennusteollisuus RT ry, Muoviteollisuus ry, Suomen Kuntaliitto ry, rakennus- ja sisustustarvikekaupan liitto RASI ry, Sähköteknisen Kaupan liitto ry (STK), Teknisen Kaupan liitto ry (TKL), Kemianteollisuus ry ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP.

Osapuolien määritelmän mukaan sitoumuksen ensimmäisessä vaiheessa tavoitellaan rakentamisen toimitusketjussa ja rakentamisessa käytettyjen kalvomuovien erilliskeräyksen lisäystä ja parannetaan kierrätyksen valmistelua. Kalvomuovien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä on tarkoituksena tehostaa, ja lisätä kierrätysmateriaaleista valmistettujen muovien käyttöä rakentamisen toimitusketjussa sekä rakentamisessa. Tavoitteena on myös kalvomuovien käytön optimointi ja vähentäminen, ja kierrätettyjen kalvomuovien käytön lisääminen kalvomuovien tuotannossa.

Sopimuksen myötä Skanska sitoutuu edistämään tavoitteita.

”Työmaillamme kalvomuoveja kertyy erityisesti rakennusmateriaalien pakkauksista, ja jatkossa ne erilliskerätään. Seuraamme keräyksen kokonaismäärää työmaillamme, ja sitä kautta osallistumme kansallisen tilanteen kartoitukseen. Samalla keskustelemme yhteistyökumppaneidemme kanssa mahdollisista keinoista kierrätyskalvomuovien käytön tehostamiseen”, kertoo ympäristöasiantuntija Reetta Leivo Skanskasta.

Skanskan tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2045 mennessä kaikilla liiketoiminta-alueilla kattaen oman toiminnan päästöjen lisäksi myös arvoketjussa syntyvät päästöt.

”Tämä sitoumus tukee ilmastotavoitettamme hyvin. Kalvomuovit ovat täysin kierrätettävissä uudeksi tuotteeksi, joten kiertotalousmahdollisuudet ovat erinomaiset. Ilmastotavoitteen lisäksi erilliskeräyksellä edistämme myös työmaidemme 70 % kierrätystavoitteen saavuttamista”, Leivo jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Skanskan Oy, ympäristöasiantuntija Reetta Leivo, puh. 050 532 6177, reetta.leivo[a]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Rakentamisen muovit green deal -sopimus tukee Skanskan ilmastotavoitteen lisäksi myös työmaiden kierrätystavoitteen saavuttamista.
Rakentamisen muovit green deal -sopimus tukee Skanskan ilmastotavoitteen lisäksi myös työmaiden kierrätystavoitteen saavuttamista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skanska Oy
Skanska Oy
PL 114
00101 Helsinki

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme