Messukeskus

Rakkaudesta kirjaan -palkinto Helsinki Litin tekijöille

Jaa

Helsingin Kirjamessuilla jaettavan Rakkaudesta kirjaan -palkinnon sai tänä vuonna Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin tuottaja Heidi Backström ja ohjelmajohtaja Philip Teir. Palkinto jaetaan vuosittain Helsingin Kirjamessuilla tunnustuksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.

Helsinki Lit on kirjallisuustapahtuma, jota Helsingin kirjallisuusfestivaali ry on järjestänyt vuosittain Savoy-teatterissa yhteistyössä kustantamojen kanssa. Helsinki Lit  esittelee laajasti käännöskirjallisuutta ja tarjoaa kuulijoille laadukkaita ja pitkiä kirjallisuuskeskusteluja, joissa kansainväliset kirjailijavieraat keskustelevat myös suomalaisten kirjailijoiden kanssa.

Helsinki Litin tuottaja Heidi Backström ja ohjelmajohtaja Philip Teir osoittivat ihailtavaa rohkeutta järjestäessään viisi vuotta sitten ensimmäistä kertaa kansainvälisen kirjallisuusfestivaalin Suomessa. Tapahtuma onnistui heti ensimmäisellä kerralla, lunasti paikkansa lukijoiden sydämissä ja paikkasi aukon Suomen kirjallisuuskentässä. Kansainvälinen kirjallisuusfestivaali on instituutio, jonka merkitys käännöskirjallisuuden kannalta on kiistaton.

Helsinki Lit on kansainvälisesti kilpailukykyinen festivaali, joka on heti alusta alkaen luontevasti ja kirkkaasti noussut muissa maissa järjestettävien vastaavien tapahtumien rinnalle. Tapahtuman tekijät onnistuivat luomaan tapahtumalle hyvän konseptin ja maineen. Hyvät järjestelyt, laadukas ohjelma ja täydet katsomot tekevät tapahtumasta kiinnostavan paikan niin kansainvälisille kirjailijavieraille kuin kirjallisuuden ystävillekin. Tapahtuman maineen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Kansainväliset vieraat suosittelevat tapahtumaa toisille ja kansainväliset kustantajat ihastuvat Helsinkiin. Helsinki Lit nostaa myös Suomen kirjallista mainetta ja lisää Helsingin kiinnostavuutta matkailukohteena.

 

Palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessuilla torstaina 24.10. klo 10.30. Palkinto jaettiin nyt 19. kerran.  Tunnustuksen lisäksi palkittu saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron rahapalkinnon. Voittajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi Suomen Kustannusyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Vainio. Raatiin kuuluivat toimittajat Suvi Ahola, Annika Hällsten ja Sanna Nikula, kirjailijat Sofi Oksanen ja Jari Tervo, toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen ja viestintäpäällikkö Reetta Ravi.

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon ovat aikaisemmin saaneet:
Vuonna 2018: kirjastopedagogi Riikka Utriainen

Vuonna 2017: kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen
Vuonna 2016: Kouluneuvos, kirjailija Kirsti Mäkinen
Vuonna 2015: Lastenkirjainstituutti
Vuonna 2014: kääntäjä Heikki Kaukoranta
Vuonna 2013: Lukukoira Börje
Vuonna 2012: Parnasso-lehden päätoimittaja Jarmo Papinniemi
Vuonna 2011: kirjallisuusbloggarit: Jessica Andersin, Salla Brunou, Penjami Lehto, Hanna Matilainen ja Hanna Pudas
Vuonna 2010: Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman
Vuonna 2009: antikvaarisen kirjakaupan K. Ervastin perustaja Kaarle Ervasti
Vuonna 2008: hämeenlinnalainen äidinkielen lehtori Hilja Mörsäri
Vuonna 2007: kuopiolainen kriitikko ja freelance-toimittaja Ritva Kolehmainen
Vuonna 2006: toimittaja ja kriitikko Ismo Loivamaa
Vuonna 2005: Voipaalan taidekeskuksen johtaja Maria Laukka
Vuonna 2004: kirjastonhoitaja Emmi Martin
Vuonna 2003: lasten ja nuorten valtakunnallinen Netlibris-kirjallisuuspiirien verkosto
Vuonna 2002: kirkkonummelainen kirjailija, sanataideohjaaja ja kirjastoaktiivi Arja Puikkonen
Vuonna 2001: Putulan kyläkirjasto

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon lisäksi Messusäätiö jakaa kirjamessujen yhteydessä Minna Canth -palkinnon ja tukee Vuoden kauneimmat kirjat -palkintoa.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 24. – 27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut #rakkaudestakirjaan
Kuvia kirjamessuilta: http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet22.1.2020 13:48:01 EETTiedote

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme