Messukeskus

Rakkaudesta kirjaan -palkinto Helsinki Litin tekijöille

Jaa

Helsingin Kirjamessuilla jaettavan Rakkaudesta kirjaan -palkinnon sai tänä vuonna Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin tuottaja Heidi Backström ja ohjelmajohtaja Philip Teir. Palkinto jaetaan vuosittain Helsingin Kirjamessuilla tunnustuksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.

Helsinki Lit on kirjallisuustapahtuma, jota Helsingin kirjallisuusfestivaali ry on järjestänyt vuosittain Savoy-teatterissa yhteistyössä kustantamojen kanssa. Helsinki Lit  esittelee laajasti käännöskirjallisuutta ja tarjoaa kuulijoille laadukkaita ja pitkiä kirjallisuuskeskusteluja, joissa kansainväliset kirjailijavieraat keskustelevat myös suomalaisten kirjailijoiden kanssa.

Helsinki Litin tuottaja Heidi Backström ja ohjelmajohtaja Philip Teir osoittivat ihailtavaa rohkeutta järjestäessään viisi vuotta sitten ensimmäistä kertaa kansainvälisen kirjallisuusfestivaalin Suomessa. Tapahtuma onnistui heti ensimmäisellä kerralla, lunasti paikkansa lukijoiden sydämissä ja paikkasi aukon Suomen kirjallisuuskentässä. Kansainvälinen kirjallisuusfestivaali on instituutio, jonka merkitys käännöskirjallisuuden kannalta on kiistaton.

Helsinki Lit on kansainvälisesti kilpailukykyinen festivaali, joka on heti alusta alkaen luontevasti ja kirkkaasti noussut muissa maissa järjestettävien vastaavien tapahtumien rinnalle. Tapahtuman tekijät onnistuivat luomaan tapahtumalle hyvän konseptin ja maineen. Hyvät järjestelyt, laadukas ohjelma ja täydet katsomot tekevät tapahtumasta kiinnostavan paikan niin kansainvälisille kirjailijavieraille kuin kirjallisuuden ystävillekin. Tapahtuman maineen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Kansainväliset vieraat suosittelevat tapahtumaa toisille ja kansainväliset kustantajat ihastuvat Helsinkiin. Helsinki Lit nostaa myös Suomen kirjallista mainetta ja lisää Helsingin kiinnostavuutta matkailukohteena.

 

Palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessuilla torstaina 24.10. klo 10.30. Palkinto jaettiin nyt 19. kerran.  Tunnustuksen lisäksi palkittu saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron rahapalkinnon. Voittajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi Suomen Kustannusyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Vainio. Raatiin kuuluivat toimittajat Suvi Ahola, Annika Hällsten ja Sanna Nikula, kirjailijat Sofi Oksanen ja Jari Tervo, toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen ja viestintäpäällikkö Reetta Ravi.

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon ovat aikaisemmin saaneet:
Vuonna 2018: kirjastopedagogi Riikka Utriainen

Vuonna 2017: kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen
Vuonna 2016: Kouluneuvos, kirjailija Kirsti Mäkinen
Vuonna 2015: Lastenkirjainstituutti
Vuonna 2014: kääntäjä Heikki Kaukoranta
Vuonna 2013: Lukukoira Börje
Vuonna 2012: Parnasso-lehden päätoimittaja Jarmo Papinniemi
Vuonna 2011: kirjallisuusbloggarit: Jessica Andersin, Salla Brunou, Penjami Lehto, Hanna Matilainen ja Hanna Pudas
Vuonna 2010: Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman
Vuonna 2009: antikvaarisen kirjakaupan K. Ervastin perustaja Kaarle Ervasti
Vuonna 2008: hämeenlinnalainen äidinkielen lehtori Hilja Mörsäri
Vuonna 2007: kuopiolainen kriitikko ja freelance-toimittaja Ritva Kolehmainen
Vuonna 2006: toimittaja ja kriitikko Ismo Loivamaa
Vuonna 2005: Voipaalan taidekeskuksen johtaja Maria Laukka
Vuonna 2004: kirjastonhoitaja Emmi Martin
Vuonna 2003: lasten ja nuorten valtakunnallinen Netlibris-kirjallisuuspiirien verkosto
Vuonna 2002: kirkkonummelainen kirjailija, sanataideohjaaja ja kirjastoaktiivi Arja Puikkonen
Vuonna 2001: Putulan kyläkirjasto

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon lisäksi Messusäätiö jakaa kirjamessujen yhteydessä Minna Canth -palkinnon ja tukee Vuoden kauneimmat kirjat -palkintoa.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 24. – 27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut #rakkaudestakirjaan
Kuvia kirjamessuilta: http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen23.9.2020 00:01:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme