Suomen Metsästäjäliitto ry

Ranskan presidentti tukee suden liitesiirtoa luontodirektiivissä

Jaa

Ranskan presidentti tukee suden liitesiirtoa luontodirektiivissä Ranskan presidentti Emmanuel Macron on todennut, että suden EU-lainsäädännön mukaista suojelustatusta tulisi muuttaa. Tämä antaa tukea pohjoismaisten metsästäjäjärjestöjen pyrkimyksille helpottaa sudenmetsästystä.

Susi kuuluu suurimmassa osassa EU:n jäsenvaltioita luontodirektiivin liitteen IV ns. tiukasti suojeltuihin lajeihin. Luontodirektiivin 12 artikla edellyttää, että jäsenvaltioiden on toteutettava tarpeelliset toimenpiteet näiden lajien tiukan suojelujärjestelmän käyttöönottamiseksi ja kiellettävä mm. kaikki näiden lajien yksilöitä koskeva tahallinen pyydystäminen ja tappaminen.Metsästäjäliiton tavoitteena on suden siirtäminen luontodirektiivin liitteestä IV liitteeseen V Baltian maiden ja poronhoitoalueemme tapaan. Tämä mahdollistaisi joustavamman kansallisen päätöksenteon sekä tehokkaamman puuttumisen ongelmia aiheuttaviin yksilöihin. 

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vaati Etelä-Ranskassa 21. heinäkuuta pitämässään puheessa valtion palkkaamien metsästäjien määrän lisäämistä, jotta siellä saavutettaisiin asetettu 174 suden kaatotavoite. Hän samalla totesi myös suden suojelustatuksen muuttamisen EU:n luontodirektiivissä olevan tarpeen.

FNSEA eli Ranskan maanviljelijöiden liitto haluaa, että hallinnolliset esteet eivät saa pysäyttää sudenmetsästystä. Artikkelin mukaan Ranskan susikanta on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja on aiheuttanut ongelmia maanviljelijöille.

Edistää myös Pohjoismaiden asiaa

Ranskan presidentin kanta nähdään pohjoismaisissa metsästäjäjärjestöissä myönteisenä, koska suden liitesiirron toteutumisessa liittolaiseksi prosessiin tarvittaisiin suuri EU-maa. Ruotsin hallitus ilmoitti äskettäin halunsa suden liitesiirtoon luontodirektiivissä.

Tulevaisuudessa Suomi ja Ruotsi voisivat mahdollisesti tehdä suden liitesiirtoasiassa yhteistyötä Ranskan hallituksen kanssa, näkee pohjoismaiden metsästäjäjärjestöjen (NJS) kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Johan Svalby.

Lisätietoja:
Ere Grenfors, puh. 050 569 8916, ere.grenfors@metsastajaliitto.fi

Ranskalainen metsästyslehti J'aime la Chasse https://www.jaimelachasse.fr/actualite-chasse/e-macron-creer-une-seconde-brigade-loup-et-changer-son-statut uutisoi presidentin puheen sisällöstä.

Uutisen alkuperäinen lähde: https://svenskjakt.se/start/nyhet/frankrikes-president-vill-andra-vargens-skyddsstatus/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Metsästäjäliitto ry
Suomen Metsästäjäliitto ry
Kinturinkuja 4
11101 Riihimäki

Suomen Metsästäjäliitto on valtakunnallinen metsästäjien etujärjestö, jonka jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa. Viime vuonna tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Metsästäjäliiton perustamisesta. Lue lisää Metsästäjäliiton verkkosivuilta.

JAHTIMEDIA.FI on Suomen Metsästäjäliiton verkkolehti, jossa julkaistaan metsästysaiheisia artikkeleita, haastatteluja sekä videoita. Aihepiirejä ovat muun muassa metsästys, luonto, metsästyskoirat, riistaruoka jametsästysammunta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Ampuma-aseonnettomuus hirvenjuoksun SM-kilpailun yhteydessä Lumijoella5.8.2022 22:31:45 EEST | Tiedote

Lumijoella Suomen Metsästäjäliiton hirvenjuoksun SM-kilpailujen yhteydessä, varsinaisen kilpailun ulkopuolella, tapahtui ampuma-aseonnettomuus perjantaina 5. elokuuta 2022. Ase laukesi vahingossa ja yksi henkilö loukkaantui. Hän on sairaalahoidossa. Viranomaiset vastaavat tapahtuneen onnettomuuden jatkotutkimuksista. Lisätietoja: toiminnanjohtaja Jaakko Silpola, puh. 050 406 4836, jaakko.silpola@metsastajaliitto.fi

Valkohäntäpeuran metsästyksessä mahdollisuus käyttää keinovaloa ja yötähtäimiä poikkeusluvalla Lounais-Suomessa3.8.2022 14:16:49 EEST | Tiedote

Metsästäjäliitto on saanut Suomen riistakeskukselta poikkeusluvan keinovalon ja aseeseen kiinnitettävien yötähtäinlaitteiden käyttöön valkohäntäpeuran metsästyksessä myös tänä vuonna. Lupa on myönnetty metsästyskaudelle 2022−2023 ja se kattaa valkohäntäpeuran tihentymäalueet Lounais-Suomen suunnalla. Lupaa ei voi käyttää ilman, että poikkeusluvan piiriin on hakeuduttu Metsästäjäliiton kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme