Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja jatkuu viikonloppuna Vaasassa – muu veneliikenne suljetaan Sisäsatamassa kisalähtöjen ajaksi

Jaa

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja saapuu tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Vaasaan. RaceWKND-nimellä kulkeva tapahtuma järjestetään 29.-31.7. Sisäsatamassa. Turvallisuussyistä muu veneliikenne suljetaan kisa-alueelta kisalähtöjen ajaksi.

Kuva: Vilma Savela
Kuva: Vilma Savela

SM-sarjassa ajetaan poijuilla merkittyä 1500 metrin pituista rataa neljässä eri veneluokassa. Kisalähtöjä on sekä lauantaina että sunnuntaina ja kisat kestävät molempina päivinä noin neljä tuntia. Lähtö tapahtuu Kuntsin kulmalta ja kisaa voi seurata Sisäsatamasta.

– Muu vesiliikenne katkeaa alueella lähtöjen ajaksi 8-20 minuutiksi kerrallaan ja kisa-alueen ympärillä on turvaveneitä pysäyttämässä mahdollisia radalle yrittäviä siviiliveneilijöitä. Lähtöjen välissä muu veneliikenne päästetään kulkemaan alueen läpi, liikennejärjestelypäällikkö Jori Löfbacka kertoo.

Muu veneliikenne suljetaan turvallisuussyistä, sillä kisoissa nopeimpien kilpaveneiden huippunopeus nousee jopa 120 kilometriin tunnissa. Näytösajossa veneet kiitävät parhaimmillaan peräti 190km/h.

Kisaveneet nostetaan mereen Sisäsataman laiturilta. Tapahtumaa varten lähialueen pysäköintipaikkaa ja kevyenliikenteenväylää käytetään varikkoalueena.

Tutustu viikonlopun aikatauluihin järjestäjän sivuilla. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

 

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelypäällikkö Jori Löfbacka, puh. 040 354 3494, jori.lofbacka@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vilma Savela
Kuva: Vilma Savela
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme