Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ratapihakortteleissa avautuu uusi katu – Radioportti sujuvoittaa liikennettä Veturitien ja Länsi-Pasilan välillä

Jaa

Keski-Pasilassa pohjoisten Ratapihakortteleiden alueella avataan uusi Radioportti-niminen katu liikenteelle 7. joulukuuta 2022. Uusi kokoojakatu mahdollistaa entistä sujuvamman liikkumisen erityisesti pääradan vieressä kulkevan Veturitien ja Länsi-Pasilan välillä.

Ilmakuva Radioportista 21. marraskuuta 2022, jolloin kadun viimeistelyt olivat vielä kesken. Kuva: Kreate
Ilmakuva Radioportista 21. marraskuuta 2022, jolloin kadun viimeistelyt olivat vielä kesken. Kuva: Kreate

Keski-Pasilan liikennejärjestelyt muuttuvat keskiviikkona 7.12.2022, kun Veturitien ja Radiokadun välille rakennettu uusi poikittaisyhteys Radioportti avataan liikenteelle arviolta puolenpäivän tienoilla.

”Veturitien liikennemäärät ovat vahvasti kasvussa ja kaupungin tavoitteena on varmistaa sujuva liikkuminen Veturitieltä eri puolille Pasilaa. Radioportti korvaa puretun katuyhteyden Veturitien ja Radiokadun välillä ja mahdollistaa siten sujuvamman liikkumisen Veturitien ja Länsi-Pasilan välillä niin autoilijoille kuin jalankulkijoille ja pyöräilijöille”, toteaa projektinjohtaja Juuso Luoto kaupunkiympäristön toimialalta.

Radioportissa on kaksi ajokaistaa, pohjoisreunassa väylä jalankulkijoille ja molemmissa reunoissa ajokaistojen yhteydessä väylät pyöräilijöille. Radioportin eteläpuolen jalankulkijoiden reitti pysyy toistaiseksi työmaa-alueena.

Radioportin käyttöönoton myötä Radioportin ja Pasilankadun risteyksessä otetaan käyttöön uudet liikennevalot. Radioportin ja Veturitien risteyksessä otettiin marraskuun lopussa käyttöön liikenneympyrä, ja risteyksen alueella tietyöt jatkuvat ensi kevään aikana.

”Radioportti on merkittävä poikittaisyhteys, joka myös nopeuttaa alueella liikkumista. Autoilijoiden on hyvä tässä vaiheessa huomioida, että Veturitien sillalle etelään päin tultaessa voi kuitenkin tulla hetkittäistä ruuhkaa”, Luoto huomauttaa.

Viimeistelyt jatkuvat Radioportin alapuolella

Radioportti-nimisen kadun ja samannimisen alikulkukäytävän rakentaminen alkoi syksyllä 2021 osana Kreaten urakoimaa Veturitie ja Ratapihakorttelit -hanketta.

”Radioportin rakentaminen eteni suunnitelmien mukaan, ja työskenteleminen urakka-alueen keskellä mahdollisti rakentamisen varmasti ja tehokkaasti. Viimeistelytyöt Radioportin alapuolella eli tulevalla Tulistimenkujalla jatkuvat muun muassa kiveystöillä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön Tulistimenkuja avataan syksyn 2023 aikana,” kertoo hankkeen projektipäällikkö Jyrki Perokorpi Kreatelta.

Vähäpäästöisyydellä ja ympäristöystävällisyydellä on merkittävä rooli Veturitie ja Ratapihakorttelit -hankkeessa, joka on osa Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2030 -ohjelmaa.

”Radioportin täytöissä käytimme betonimursketta, joka kierrätysmateriaalina vähentää neitseellisten rakennusmateriaalien käyttöä pienentäen samalla työmaan hiilijalanjälkeä. Lisäksi käytämme työkoneissa vain uusiutuvaa biodieseliä ja hiilivapaata sähköä sekä parannamme lähialueen ilmanlaatua käyttämällä tiukimman päästöluokkavaatimuksen työkoneita”, Perokorpi valottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaminen
Juuso Luoto
projektinjohtaja, projektirakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 9954
juuso.luoto@hel.fi

Urakoitsija
Jyrki Perokorpi
projektipäällikkö
Kreate Oy
p. 040 765 3563
jyrki.perokorpi@kreate.fi

Kuvat

Ilmakuva Radioportista 21. marraskuuta 2022, jolloin kadun viimeistelyt olivat vielä kesken. Kuva: Kreate
Ilmakuva Radioportista 21. marraskuuta 2022, jolloin kadun viimeistelyt olivat vielä kesken. Kuva: Kreate
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ulkoilmakonserttien päättymisaikalinjaus annettiin vuosille 2023–20253.2.2023 10:54:19 EET | Tiedote

Helsingin tärkeimmille tapahtuma-alueille laadittiin ensimmäistä kertaa päättymisaikalinjaukset kolmeksi vuodeksi. Linjauksen sisältöön tehtiin pieniä muutoksia edellisvuosiin verrattuna Suvilahden yöaikaisiin konserttimääriin ja yöaikaisten konserttien lupamäärien tapauskohtaiseen harkintaan liittyen. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto käsitteli konserttien päättymisaikalinjauksia kokouksessaan 2. helmikuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 2.2.20232.2.2023 20:21:11 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 2.2.2023 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 16.2.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ i

En av de mest kända miljöerna i Finland fick det strålkastarljus den förtjänar – Senatstorgets nya belysning är klar2.2.2023 10:18:18 EET | Tiedote

Senatstorget har fått den nya belysning det förtjänar som ett resultat av omfattande planering och genomförande. Den nya belysningen betonar områdets värdighet och vackra empirestämning utan att glömma moderna energieffektiva lösningar. Helsingfors stad bjuder in sina invånare att njuta av atmosfären i området i skymningen, när belysningen är som bäst.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme