Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ratikoiden pääsy Hämeentielle tänä vuonna epävarmaa

Jaa

Hämeentien urakassa on tullut viivästymistä, ja uudistuksen valmistumisen aikataulussa on epävarmuutta. Tilanne on vahvistunut sekä Destialle että Helsingin kaupungille alkusyksystä. Raitioliikenne pyritään kuitenkin avaamaan vielä tänä vuonna.

Hämeentien urakkaa toukokuussa 2020. Kuva Susa Junnola.
Hämeentien urakkaa toukokuussa 2020. Kuva Susa Junnola.

Alun perin tavoiteaikataulu urakan valmistumiselle oli loppuvuonna 2020. Haasteita ovat aiheuttaneet lukuisat tekijät, joista keskeisiä ovat vaativan ympäristön aiheuttamat hidasteet, kuten kadun alla oleva vanha kunnallistekniikka ja muut vanhat rakenteet. Talven tulemisen ajankohta ja lämpötila vaikuttavat töiden etenemiseen loppuvuoden aikana. 

Raitiotien valmistumisen eteen tehdään kaikki voitava

Sekä urakoitsija että Helsingin kaupunki tekevät osaltaan kaikkensa, jotta raitioliikenne saadaan kulkemaan Hämeentiellä vielä tämän vuoden puolella. ”Jatkamme koko henkilöstön voimin tinkimätöntä työtä ja ponnisteluja raitiotieliikenteen avaamiseksi. Urakoitsijan mahdollisuudet kiriä enempää limittämällä töitä tai lisäämällä resursseja ovat rajalliset liikenteen keskellä”, kertoo Destian työmaapäällikkö Sirpa Hämäläinen.

”Ratikoiden paluu Hämeentielle on asukkaiden kannalta kaikkein tärkein ja odotetuin asia. Me Helsingin kaupungin puolella pyrimme jouduttamaan urakkaa ja auttamaan viiveen kuromisessa kaikin käytössämme olevin keinoin”, sanoo rakennuttamispäällikkö Erkki Nurmi kaupunkiympäristön toimialalta.

Riittävän laadun takaamiseksi monet viimeistelytyöt, kuten viimeisten asfalttikerrosten rakentaminen, jätetään ensi vuodelle. Pintojen viimeistelyä ei kannata tehdä talviaikaan, sillä kylmällä säällä tehtynä niiden laatu jää huomattavasti heikommaksi kuin lämpimämmissä sääolosuhteissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki Nurmi, puh. 050 5596420
Rakennuttamispäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Mikko Möttönen, puh. 050 3905 772
Liiketoimintaryhmän johtaja, väyläpalvelut
Destia

Kuvat

Hämeentien urakkaa toukokuussa 2020. Kuva Susa Junnola.
Hämeentien urakkaa toukokuussa 2020. Kuva Susa Junnola.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 20.10.202020.10.2020 20:23:03 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 20.10.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Pasilan, Käpylän, Kumpulan, Koskelan, Toukolan ja Arabianrannan suunnitelmat ja ajankohtaiset hankkeet esillä Uutta Keski-Helsinkiä verkkotilaisuudessa 28. lokakuuta  14.10.2020 10:49:52 EESTTiedote

Pasilassa ja Käpylässä, Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissä lukuisia ajankohtaisia kaava- ja liikennehankkeita ja puistosuunnitelmia. Alueen asioista saat kerralla tietoa Uutta Keski-Helsinkiä verkkotilaisuudessa 28.10. Pasilan esitykset on koottu omaksi osuudekseen kello 17–18 välillä ja muiden alueiden kello 18–19.30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme