Uudenmaan ELY-keskus

Ratkaisu nuorisotyöttömyyteen? − Uudenmaan ELY-keskus ostaa yksilöllistä palvelua tuhansille nuorille

Jaa

Valmennuksen tulostavoitteena on, että nuori työllistyy nopeasti avoimille työmarkkinoille, palkkatuella tai yrittäjänä.

Hallituksen nuorille kohdentaman lisämäärärahoituksen siivittämänä Uudenmaan ELY-keskus suunnittelee uutta nuorten valmennuspalvelua. Hankinnan vuotuinen arvo on noin 4–8 miljoonaa euroa. Valmennuspalvelu tarjoaisi intensiivistä apua jopa 4 000–5 000 nuorelle Uudenmaan alueella.

Uusi ostopalvelu on ensisijaisesti tarkoitettu alle 30-vuotiaille työttömille. Valmennuksen laajuus on noin 18 henkilökohtaista valmennustuntia kuuden kuukauden aikana, mikä on palveluaikana huomattavasti enemmän kuin virkailijapalvelussa. Tarpeen mukaan valmennukseen voivat osallistua myös muut kuin työttömät nuoret. Valmennusta toteutetaan tapaamisten lisäksi etäpalveluna.

Palveluntuottajia kannustetaan intensiiviseen, tuloshakuiseen valmennustyöhön, joka sisältää työnhaun ohjauksen lisäksi yksilöllisen tarpeen mukaista uraohjausta, osaamispasseja sekä työhaastattelumahdollisuuksia. Valmennuksen tulostavoitteena on, että nuori työllistyy nopeasti avoimille työmarkkinoille, palkkatuella tai yrittäjänä. Myös koulutuksen tai työkokeilun aloittaminen lasketaan tulokseksi. Valmentaja voi jatkaa nuoren tukena myös tuloksen saavuttamisen jälkeen.

Palvelun tulospalkkiomalli perustuu Uudenmaan ELY-keskuksessa kehitettyyn verrokkiasetelmaan, joka palkitsee palveluntuottajia verrokkiryhmää paremmasta tuloksellisuudesta. Näin työllisyysmäärärahoilla maksetaan tuloksista, joita ei ilman palvelua olisi syntynyt.

Tämän uuden ostopalvelun tarjouspyyntö julkaistaan lokakuun 2020 loppupuolella osoitteessa hankintailmoitukset.fi. Uudenmaan työllisyyden kuntakokeilut sekä Uudenmaan TE-toimisto voivat tarjota palvelua asiakkailleen vuoden 2021 tammikuusta alkaen.

Yhteyshenkilöt

Olli Päärnilä, johtava asiantuntija
Uudenmaan ELY-keskus
0295 040 648
olli.paarnila(at)ely-keskus.fi

Jani Lehto, erikoissuunnittelija
Uudenmaan ELY-keskus
0295 021 199
jani.lehto(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

För att trygga vägtrafikanterna träder vinterhastigheterna i kraft i Nyland, Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland 28.10.202023.10.2020 15:46:47 EESTTiedote

Inom verksamhetsområdet för NTM-centralen i Nyland träder de sänkta hastighetsbegränsningarna under vintern och den mörka tiden i kraft den 28 oktober 2020. Hastighetsbegränsningarna sänks på största delen av motorvägarna och andra huvudvägar. På motorvägarna innebär detta att hastighetsbegränsningen sänks från 120 km/h till 100 km/h. Begränsningarna på 100 km/h på andra vägar minskas däremot till 80 km/h. När vinterhastigheterna träder i kraft inleds en övergångsperiod för de växlande hastighetsbegränsningarna på motorvägarna. Då kan hastighetsbegränsningen ännu vara 120 km/h vid ljus tid och goda väderförhållanden. Övergångsperioden gäller till slutet av november om vädret tillåter.

Tielläliikkujien turvaamiseksi talvinopeudet voimaan Uudellamaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä 28.10.202023.10.2020 15:46:38 EESTTiedote

Uudenmaan ELY:n toiminta-alueella talven ja pimeän ajan alennetut nopeusrajoitukset tulevat voimaan 28.10.2020. Valtaosalla moottoriteitä ja muita pääteitä ajonopeuksia alennetaan. Moottoriteillä tämä tarkoittaa nopeusrajoituksen alenemista 120 km/h:sta 100 kilometriin tunnissa. Muilla teillä olevat 100 km/h rajoitukset puolestaan vähennetään 80 kilometriin tunnissa. Talvinopeuksien astuessa voimaan alkaa moottoriteiden vaihtuvien nopeusrajoitusten osuuksilla siirtymäaika, jolloin valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa nopeusrajoitus voi olla vielä 120 km/h. Siirtymäaika on voimassa sään salliessa marraskuun loppuun asti.

Työttömien määrä edelleen korkealla tasolla20.10.2020 08:03:57 EESTTiedote

Syyskuun Työllisyyskatsaus on julkaistu. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli syyskuun lopussa yhteensä 110 419 työtöntä työnhakijaa, näistä ilman työsuhdetta olevia oli 86 051 ja lomautettuja 24 368. Työttömien kokonaismäärä kasvoi 42 139 (61,7 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa 12,7 %, joka on 4,7 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa enemmän. Työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa 3 624 (-3,2 %) vähemmän kuin edelliskuussa. Syyskuussa ilman työsuhdetta olevien määrä oli kuukautta aikaisempaan verrattuna 2 267 (-2,6 %) vähemmän. Lomautettujen määrä laski 1 357 (-5,3 %) verrattuna kuukautta aikaisempaan. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 11 669, mikä on 5 551 (89,5 %) enemmän kuin vuotta aiemmin. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 29 186, mikä on 6 904 (31,0 %) enemmän kuin vuoden 2019 syyskuun lopussa. Ulkomaalaisia työttö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme