Helsingin yliopisto

Ratkaisuja vesihaasteisiin: Helsingin yliopisto osallistuu kansainväliseen Global Water Challenge -haasteeseen

Jaa

Helsingin yliopistosta tulee Global Water Challenge –haasteen kumppani lokakuussa 2021. Haasteen tavoitteena on houkutella pohjoismaiden ja Baltian maiden aloittelevia yrityksiä esittelemään ratkaisuja erilaisiin veteen liittyviin haasteisiin: tulviin, vesipulaan, veden saastumiseen sekä muihin veteen liittyviin ympäristökysymyksiin ympäri maailmaa. Hanke järjestää roundtable -tapahtuman Tiedekulmassa 3. marraskuuta, johon osallistuvat yhteistyökumppanit sekä Helsingin yliopiston tutkijoita.

Haasteita ratkotaan muun muassa tekoälyn, esineiden internetin, 5G:n, kyberturvallisuuden ja robotiikan avulla. Kehitetyt ratkaisut voisivat sopia myös muiden alojen teollisuuden käyttöön. Global Water Challenge -hanke on parhaillaan käynnissä Barcelonassa ja New Yorkissa.

Helsingissä hanketta koordinoi Helsingin yliopiston innovaatio- ja yrittäjyystiimi.

– Olemme mukana Global Water Challengessa useista syistä, sanoo innovaatio- ja yrittäjyystiimin Alfonso Gutierrez.

– Ensinnäkin siksi, että sen toiminta osuu suoraan yksiin yliopistomme perusarvojen kanssa. Tartumme toimeen ja teemme osamme, jotta voimme ratkaista joitain maailman keskeisiä haasteita, hyödyttää planeettaamme ja tehdä siitä kestävämmän.

Hän muistuttaa, että Suomella, joka on yksi maailman innovatiivisimmista maista, on myös tehtävänä merkittävästi toimia kestävyyden sekä maailmanlaajuisten ympäristöongelmien käsittelemiseksi ja ratkaisemiseksi.

– Toiseksi meillä on yliopistossamme laaja tietämys ja tutkimusosaaminen veteen liittyvistä aiheista, joista voi olla hyötyä organisaatioille ja yrityksille. Kolmanneksi osallistuminen innostaa yliopisto-opiskelijoita ja tutkijoita luomaan innovaatioita ja olemaan mukana spinoffeissa ja startup -yrityksissä, jotka voivat vaikuttaa maailmanlaajuisesti kestävään kehitykseen. Neljänneksi, siinä on liiketoiminnan kannalta taloudellista järkeä, Gutierrez sanoo.

Global Water Challengen viisi startup -finalistia esitetään Slush 2021 -tapahtumassa Nordean osastolla muiden maiden Challenge-kumppaneiden esitysten ohella. Global Water Challengen startup-finalisteille on tarjolla taloudellisia investointeja Global Omniumilta, uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai kumppanuuksia yrityskumppaneiden tai niiden verkostojen kanssa, sekä pääsy Suomen huipputeknologiaa hyödyntävän tutkimus- ja innovaatiotoiminnan sekä -alustojen pariin.

– Osana Global Water Challengen kaltaisia ​​toimia yliopisto voi toimia innovaatioalustana, joka avaa ovia. Se toimii kanavana luoda uusia innovaatioita ja ideoita, jotka voidaan lisensoida isommille tai spinoff- tai startup -yrityksille, sekä osaltaan ​​luoda uusia työmahdollisuuksia ja houkutella Suomeen kansainvälisiä lahjakkuuksia ja opiskelijoita, Gutierrez lisää.

Global Water Challengen järjestää espanjalainen Global Omnium, joka on yksi maailman suurimmista vesilaitoksista. Sen kumppaneita Suomessa ovat myös Nordea ja IBM. Hanke järjestää roundtable -tapahtuman Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 3. marraskuuta, johon osallistuvat kaikki yhteistyökumppanit sekä Helsingin yliopiston tutkijoita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alfonso Gutierrez, alfonso.gutierrez@helsinki.fi, +358 50 432 1815.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto hakee oikeutta järjestää terveystieteiden maisterikoulutusta – koulutus vahvistaisi sote-alaa koko Uudellamaalla13.10.2021 12:32:17 EEST | Tiedote

Helsingin yliopisto on jättänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitetun hakemuksen koulutusvastuusta terveystieteiden alalle. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy sekä keskeiset pääkaupunkiseudun sote-alan koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut Metropolia ja Laurea ovat ilmaisseet hankkeelle vahvan kannatuksensa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme