Vaasan kaupunki - Vasa stad

Råttobservationer kan nu anmälas elektroniskt  

Dela

Vasa stad öppnar en elektronisk tjänst för anmälning av råttobservationer i Vasa och Laihela.

 Den elektroniska anmälningen tas i bruk för att kommuninvånarna lätt ska kunna anmäla sina råttobservationer till hälsoskyddet. På blanketten ombeds man att ange observationsdatum och klockslag samt antal råttor och observationer, säger hälsoingenjör Maarit Kantola.  

Det är viktigt att ange observationsplatsen på kartan. – Kartan kan riktas in på observationsplatsen genom att flytta och zooma in kartan eller genom att söka på adressen. Efter det kan positionen märkas ut på kartan genom att man klickar på den. På kartan kommer ett blått märke som anger observationsplatsen, säger lägesdatasakkunnig Martti VaaliPå blanketten kan man också ge en fritt formulerad beskrivning av situationen och tillägga en bild. 

Genom anmälningstjänsten får hälsoskyddet observationerna som lägesdata, vilket möjliggör en lätt och åskådlig granskning av anmälningarna. Den elektroniska anmälningstjänsten har förverkligats av Vasa stads lägesdataservice. 

Anmäl råttobservationer elektroniskt på adressen 

www.vaasa.fi/sv/rattor 

Miljöavdelningen har under början av det här året fått betydligt mer anmälningar om råttobservationer än under tidigare år.  För att undvika tillväxt av råttpopulationen är det viktigt att fastighetsinnehavarna ser till att det inte finns föda för råttorna vid fastigheterna.   

Kontakter

miljöavdelningen, Maarit Kantola, tfn 040 555 1184 
lägesdataservicen, Eveliina Toivola, tfn 040 192 9454 

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum