Rave Rakennus Oy

Rave Rakennus Oy:llä ennätysvuosi – viime vuoden liikevaihto 28,8 miljoonaa euroa on kaikkien aikojen paras

Jaa
Rakennusliike Rave Rakennus Oy:n liikevaihto kohosi viime vuonna koko toiminta-aikansa korkeimmalle tasolle 28,8 miljoonaan euroon.
Rave Rakennus oli toteuttamassa Ylivieskan uutta kirkkoa, joka valmistui keväällä 2021.
Kuva Jaakko Niemelä, Keyframe Oy
Rave Rakennus oli toteuttamassa Ylivieskan uutta kirkkoa, joka valmistui keväällä 2021. Kuva Jaakko Niemelä, Keyframe Oy

Ylivieskasta lähtöisin olevan Rave Rakennus Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2021 edellisvuoteen verrattuna 55 prosenttia. Liikevoitto kasvoi 112 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, vaikka sitä heikensi rakennustuotteiden voimakas hinnannousu.

Koronakriisistä yhtiö selvisi vuonna 2021 suhteellisen pienillä häiriöillä raaka-aineiden saatavuusongelmista ja kustannusten noususta huolimatta, ja vakavaraisuus kehittyi suotuisasti.

Yhtiö on strategiansa mukaisesti laajentanut toimintaansa Oulun ja Ylivieskan työssäkäyntialueilla ja aloittanut ensimmäiset työmaansa Lapin alueella.

Liikevaihdon tuntuvaa kasvua selittävät Oulun alueen vahva asuntotuotannon lisääntyminen ja vuokramallilla toteutettavat toimitilahankkeet.

Merkittävä kohde viime vuonna oli allianssimallilla toteutettu Ylivieskan kirkko, joka oli ehdolla myös arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Kirkko valmistui keväällä 2021.

Vuonna 2021 alkaneita muita huomattavia projekteja ovat muun muassa vuokramallilla toteutettavat Oulunsalon päiväkoti, Muonion paloasema ja Muurolan päiväkoti. Vuokramallissa Rave Rakennus on rakentajakumppani asiakkaalle, joka vuokraa hankkeet eteenpäin.

Asuntotuotannossa tärkeitä kohteita viime vuonna olivat 63 asuntoa ja 60 hoiva-asuntoa käsittävä asunto-osakeyhtiö Tervahovin Mylly sekä Limingantullin asunto-osakeyhtiöt Oulun Pilkku ja Oulun Passi, joissa on yhteensä sata asuntoa. Näissä asunnot myytiin loppuun ennen rakennusten valmistumista. Asuntojen kauppa on käynyt muissakin kohteissa vilkkaasti.

Toimitusjohtaja Mika Kaikkonen sanoo, että Rave Rakennus on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä rakentamisen toimijana Oulussa ja muualla Pohjois-Suomessa. Viime vuonna keskityttiin toiminnan vakiinnuttamiseen ja organisaation rakentamiseen, mikä toi vakautta.

– Liiketoiminta kasvoi vuonna 2021 kaikilla tuotesegmenteillä vahvasti ja hankekoko kasvoi aiemmasta. Asuntorakentamisen ja toimitilarakentamisen ohessa uutena avasimme vuokramallilla toteutettavan tuotannon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Mika Kaikkonen
Rave Rakennus Oy
040 510 4777

Kuvat

Rave Rakennus oli toteuttamassa Ylivieskan uutta kirkkoa, joka valmistui keväällä 2021.
Kuva Jaakko Niemelä, Keyframe Oy
Rave Rakennus oli toteuttamassa Ylivieskan uutta kirkkoa, joka valmistui keväällä 2021. Kuva Jaakko Niemelä, Keyframe Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rave Rakennus Oy
Rave Rakennus Oy
Hallitie 4
84100 YLIVIESKA

https://raverakennus.fi/

Vuonna 2002 perustettu Rave Rakennus Oy on Pohjois-Suomessa toimiva rakentaja, joka keskittyy laadukkaiden asunto- ja toimitilakohteiden tuotantoon. Yhtiön palveluksessa on 94 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.