Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ravilaakso avataan toimijoiden käyttöön jo rakennusvaiheessa

Jaa

Kevään 2021 aikana osa Ravilaakson eli Vaasan entisen raviradan alueesta avataan kaupunkilaisten ja kolmannen sektorin toimijoiden väliaikaiskäyttöön. Toimijat voivat ilmoittautua mukaan 14.8.–13.9.2020 välisenä aikana.

– Ravilaakson rakentaminen on pitkä prosessi. Haluamme saada kaupunkilaiset ja toimijat tutustumaan Ravilaakson alueeseen ja kehittämään sitä jo varhaisessa vaiheessa, kaavoitusarkkitehti Oliver Schulte-Tigges kertoo.

Lukuisat esimerkit niin Suomesta kuin maailmalta tukevat vastaavaa toimintatapaa osana kaupunkikehittämistä ja kokeilukulttuuria.

– Haluamme, että alueesta muotoutuu yhteisöllinen, monipuolinen sekä kiinnostava asuin- ja ajanviettopaikka. Varhainen avaaminen tekee alueesta ympäristöllisesti, esteettisesti ja toiminnallisesti viihtyisämmän. Tällä tulee olemaan merkittävä osa koko Ravilaakson kehittämistyössä ja identiteetin syntymisessä, Schulte-Tigges kuvailee.

Alueita kolmannen sektorin väliaikaiskäyttöön

Kaupunki antaa Ravilaaksosta alueita kolmannen sektorin toimijoiden väliaikaiseen käyttöön. Toimijoille haku on kaksivaiheinen:

  1. Avoin ilmoittautumismenettely 14.8.–13.9.2020
  2. Toimijat ideoivat yhdessä alueen käyttöä 16.9.-13.11.2020

Tämän jälkeen kaupunki neuvottelee ja tekee sopimukset sopivien toimijoiden kanssa. Toimijat vastaavat toiminnan toteutuksesta ja oman alueensa kunnossapidosta.

Väliaikaiskäyttöön tulevien mahdollisten rakennelmien toteutuksessa hyödynnetään olemassa olevaa pohjaa eikä tarkoituksena ole rakentaa pysyviä rakennelmia. Väliaikaiset, siirreltävät rakenteet ovat sallittuja, mikäli toimija pystyy itse niistä vastaamaan. Kaupunki ei osallistu rakennelmien toteutukseen, alueen maisemointiin tai hoitoon.

– Alueelle on tarkoitus syntyä matalan kynnyksen toimintaa, jossa eri toimijat voivat löytää toisensa, tehdä yhteistyötä sekä muodostaa uudenlaisia verkostoja, Schulte-Tigges sanoo.

Väliaikaiskäyttöön osoitetuilla alueilla varsinainen rakentaminen alkaa arviolta vuosina 2026-2035.

Uusi kaupunginosa

Ravilaaksoon rakentuu uusi kaupunginosa, johon syntyy 1600–1800 uutta asuntoa noin 2000–2500 asukkaalle. Alueelle tulee myös monipuoliset mahdollisuudet erilaisille palveluille ja liiketiloille.

Rakentaminen on jo aloitettu maanrakentamisen esitöillä. Ensimmäisten korttelien rakentaminen aloitetaan vuonna 2021.

Lisätietoa: www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta-ja-seudusta/kehittyva-ja-kansainvalinen-vaasa/rakastu-ravilaaksoon

Yhteyshenkilöt

kaavoitusarkkitehti Oliver Schulte-Tigges, puh. 040 846 7792, oliver.schulte-tigges@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme