ELY-keskukset

Ravinteiden kierrätystä edistävien investointien vauhdittamiseen paneudutaan maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön seminaarissa

Jaa
Kierrätyslannoitteiden saatavuuden ja käytön lisääminen on tärkeä huoltovarmuus- ja ilmastokysymys. Saatavuuden lisäämiseksi tarvitaan ravinteiden kierrätykseen liittyvien investointien vauhdittamista, joilla kierrätysravinnetuotteiden määrää saataisiin nostettua teolliseen tuotantoon asti.

Vauhtia ja vaikuttavuutta ravinteiden kierrätyksen investointeihin -seminaarissa 23.5. pureudutaan investointien tarpeeseen, kiertoravinnemarkkinaan ja kysymyksiin teeman ympärillä. Mikä jarruttaa ja mikä edistää ravinteiden kierrätystä edistäviä investointeja?

"Ravinteiden kiertotalous on välttämätön osa siirtymää kestävään, ilmasto- ja luontopositiiviseen ruokajärjestelmään. Ravinteiden kiertotalouden skaalaaminen entistä merkittävämpään kokoluokkaan vaatii suuria investointeja", toteaa erityisasiantuntija Sanna Tikander maa- ja metsätalousministeriöstä.

Seminaari järjestetään Tampereella 23.5. klo 9–15.00, Solo Sokos Hotel Tornissa. Tilaisuuteen ilmoittautuminen on auki 8.5. asti. Seminaari striimataan, joten etäosallistuminen on myös mahdollista.

Ohjelmassa mukana puheenvuoroja ravinteiden kierrätystä edistävistä yrityksistä ja organisaatioista. Tilaisuuden järjestävät yhteistyönä ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen ohjelma (Raki) ja maa- ja metsätalousministeriön Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma (RKKO)

Tietoa ravinteiden kierrätyksen ohjelmista

Ympäristöministeriön RAKI-ohjelma myöntää tukea investoinneille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeille (TKI), jotka edistävät yhdyskuntajätevesien ja -lietteiden ravinteiden kierrätystä tai talteenottoa ja/tai jätevesien käsittelyn energiatehokkuutta tai jätevesien energiapotentiaalin hyödyntämistä.

Maa- ja metsätalousministeriön Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmasta tukea myönnetään investointi- sekä tutkimus- ja kehittämishankkeisiin, jotka edistävät biomassojen ravinteiden prosessointia, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotantoa ja tuotekehitystä, ravinteiden kierrätyksen logistiikka- ja palveluratkaisuja ja korkean jalostusasteen tuotteiden kehittämistä biomassoista. Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaa hallinnoi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityisasiantuntija Sanna Tikander, maa- ja metsätalousministeriö, sanna.tikander@gov.fi, p. 0295 162 178


Kehittämisasiantuntija Anja Norja, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, anja.norja@ely-keskus.fi, p. 0295 027 587


Projektipäällikkö Riikka Malila, ympäristöministeriö, riikka.malila@gov.fi, p. 0295 250 160


Erityisasiantuntija Petri Nissinen, ympäristöministeriö, petri.nissinen@gov.fi, p. 0295 250 419

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme