Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Ravintola-asiakkaat ovat palanneet – Mistä löydetään tekijät alalle

Jaa

Ravintola-alan patoutunut kysyntä purkautuu, ja asiakkaat palaavat ravintoloihin. Ala on nyt uuden haasteen edessä, kun työntekijöistä ainakin 10 000 on poistunut alalta (MaRa ry) ja vaihtanut mahdollisesti alaa. Poikkeusaika on vaikuttanut myös alan koulutuksiin hakeutumiseen.

Kuva: TAKK.
Kuva: TAKK.

Hakijamäärät ovat viimeisen vuoden aikana selvästi laskeneet.

- Koulutuksiin on nyt hyvät mahdollisuudet päästä ja työllistyminen on todennäköistä, kertoo tilanteesta Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) koulutussuunnittelija Tapio Määttänen.

Alalla on tarjolla monipuolisia tehtäviä kahviloista ruokaravintoloihin keittiöstä ravintolasaliin.

- Mara-alalla on myös hyvät etenemismahdollisuudet. Esihenkilötehtäviä on laajasti tarjolla omasta kiinnostuksesta ja motivaatiosta riippuen, Määttänen muistuttaa.

Jääkiekon MM-kisat ja uudet koulutusmallit kirittäjinä

Työntekijöiden löytämiseksi on TAKK:ssa kehitetty uudenlaisia koulutusmalleja yhteistyössä mara-alan työnantajien kanssa. Yritysten kanssa toteutettavissa rekrytoivissa koulutuksissa on tavoitteena työllistyä koulutuksen päätteeksi kouluttavaan yritykseen. Rekrytoivia koulutuksia on viime aikoina toteutettu mm. Pirkanmaan Voimian, Pikante-ravintoloiden ja Pancho Villan kanssa.

- Vetovoimaa kasvattavat varmasti myös jääkiekon MM-kisat, joiden kanssa TAKK tekee yhteistyötä, Määttänen toteaa.

- Keväällä aloittaville opiskelijoille on tarjolla ainutlaatuisia työssäoppimispaikkoja kisojen VIP-vieraiden ravintolapalveluissa.

TAKK:ssa koulutetaan kokkeja, tarjoilijoita ja baarimestareita. Koulutus on työssäoppimispainotteista, ja tutkintoon valmistutaan henkilökohtaistamisen mukaan vuodessa. Uutena koulutusmuotona alkoi tammikuussa verkkopainotteinen koulutus, jossa opiskellaan ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija tai baarimestari, verkossa.

- Opiskelu onnistuu mistä vain. Ensimmäisessä ryhmässä on opiskelijoita Helsingistä Rovaniemelle.

Teoriaopinnot opiskellaan Teams-yhteydellä etänä, ja siihen yhdistetään työssäoppiminen omalla kotipaikkakunnalla.

- Pelkästään verkko-opetukseen osallistumalla ei tutkintoa voi suorittaa vaan se vaatii rinnalleen työssäoppimisen alan töissä, Määttänen muistuttaa.

Alan koulutukset ja työmahdollisuudet esillä 10.3.2022

Alan koulutus- ja työmahdollisuudet Pirkanmaalla ovat esittelyssä ruokapalvelualan Toimialatorstaissa 10.3.2022. Tapahtumassa kuullaan alan koulutus-, työpaikka- ja työnhakutärpit.

Mukana ovat TAKK, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Cimson Oy sekä Saarioinen ja Pirkanmaan Voimia. Tapahtuma järjestetään Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=7JIPJDstDhU

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutussuunnittelija Tapio Määttänen, TAKK, puh. 044 7906 384, tapio.maattanen@takk.fi

Kuvat

Kuva: TAKK.
Kuva: TAKK.
Lataa
Kuva: TAKK.
Kuva: TAKK.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen valtatie 15
33100 TAMPERE

Vaihde 03 2361 111, info@takk.fihttp://www.takk.fi

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee noin 12 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 220. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Koulutuksia, toimintaa ja oppimisympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

OAJ valitsi TAKKin Vuoden oppilaitokseksi6.6.2022 12:13:22 EEST | Tiedote

Opetusalan ammattijärjestö OAJ palkitsi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin Vuoden oppilaitoksena 2022. TAKK sai tuomaristolta kiitosta laajasta ja saumattomasta yhteistyöstään työelämän edustajien, opiskelijoiden, kouluttajien ja hallinnon kesken. Onnistumisesta kertoo se, että TAKKista valmistunut suorittaa usein oppilaitoksessa myös muita koulutuksia ja työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä. Sekä opiskelijat että työntekijät suosittelevat oppilaitosta eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme