Finnjävel / Finnish Food Boys

Ravintola Finnjävel tekee comebackin kansainvälisesti palkitun kokin johdolla

Jaa

Ravintola Finnjävel avaa ovensa uusitulla konseptilla Taidehallin tiloissa lokakuussa. Ravintolan keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen, joka sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Or:ssa viime keväänä Lyonissa. Sijoitus on Suomen kaikkien aikojen paras. Sipeläinen on aiemmin työskennellyt keittiömestarina Finnjävelissä.

Riimihirvi. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Riimihirvi. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström

”Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä”, kertoo Sipeläinen.

”Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle”, kuvaa ravintolatoimen johtajana aloittava Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.

Uusi ravintolakokonaisuus rakentuu ravintola Farangin entisiin tiloihin. Pienemmässä tilassa toimii  fine dining -elämyksiä tarjoava Finnjävel Salonki. Isommassa tilassa toimii Finnjävel Sali, joka on konseptin rennompi ja konstailematon puoli. Ravintolat avaavat ovensa 11. lokakuuta, mutta pöytävarauksia otetaan jo nyt vastaan.

”Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruoassa”, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Design-elämystä vahvistaa ateljee Sotamaan suunnittelema ravintolasisustus.  

”Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Kulttuurielämysten kokemuksellisuus ulottuu myös ruokakulttuuriin ja odotamme mielenkiintoista synergiaa uuden ravintolan kanssa, kun ruoka ja nykytaide kohtaavat”, Helsingin Taidehallin johtaja Jan Förster sanoo.

KUTSU LEHDISTÖLOUNAALLE 25.9.2019 kello 11.30

Finnjävel avaa ovet ennakkoon lehdistölle pitopöytälounaan merkeissä 25.9. kello 11.30-13.00. Tilaisuudessa esitellään ravintolakokonaisuuden konsepti, menu, henkilökunta ja sisustus. Ilmoittautumiset tilaisuuteen pressi@framillafinland.fi, Saija Holm. Paikkoja on rajoitetusti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Ravintolatoimen johtaja Philipp Westerling,
philipp@finnjavel.fi, puh. 050 3452215

Keittiömestari Ismo Sipeläinen,
ismo@finnjavel.fi, puh. 040 5485239

Ravintoloitsija Tommi Tuominen, Finnish Food Boys,
tommi@restaurantdemo.fi, puh. 050 5753799

Haastattelupyynnöt ja kuvamateriaali:

Viestintätoimisto Framilla Finland
Saija Holm, pressi@framillafinland.fi
puh. 050 3558274 ja

Unna Lehtipuu, unna.lehtipuu@framillafinland.fi,
puh. 050 5710199

Kuvat

Riimihirvi. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Riimihirvi. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Lataa
Savukala. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Savukala. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Lataa
Ismo Sipeläinen. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Ismo Sipeläinen. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Lataa
FJ team Sipeläinen, Tuominen, Alén. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
FJ team Sipeläinen, Tuominen, Alén. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Lataa
FJ Sipeläinen, Tuominen, Alén. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
FJ Sipeläinen, Tuominen, Alén. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Lataa
Helsingin Taidehalli. Kuva: Jussi Tiainen
Helsingin Taidehalli. Kuva: Jussi Tiainen
Lataa
Finnjävel team Sommerschield, Angelov, Westerling.  Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Finnjävel team Sommerschield, Angelov, Westerling. Kuva: Finnjävel /Nico Bäckström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnjävel / Finnish Food Boys
Finnjävel / Finnish Food BoysRavintolaa pyörittää Finnish Devil Oy:n omistama Finnish Food Boys, joka solmi vuokrasopimuksen Taidehallin säätiön kanssa syyskuun alusta alkaen. Finnish Devil on myös ravintola Ultiman ja Sue Ellenin taustayritys. www.finnjavel.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnjävel / Finnish Food Boys

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme