Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ravintola Pieksämäellä määrätty suljettavaksi kahdeksi viikoksi – syynä rikkomukset anniskelu- ja aukioloaikarajoituksissa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt pieksämäkeläisen Kiilan Kuppilan suljettavaksi kahden viikon määräajaksi koronatilanteesta johtuvien anniskelu- ja aukioloaikarajoitusten rikkomusten vuoksi.

Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksestä Pieksämäellä sijaitsevan Kiilan Kuppilan tulee keskeyttää kaikki ravitsemisliiketoimintansa kahdeksi viikoksi 6.1.2022 klo 18 alkaen.

Ravintolassa oli käynyt 1.1.2022 kahteen otteeseen paikalla poliisipartio. Aluehallintovirasto sai poliisilta tiedoksi, että uudenvuodenaaton jälkeisenä yönä kello 1:15 ravintolan sisätiloissa oli vielä ollut asiakkaita. Tilanne toistui seuraavana iltana: vielä kello 22:49 ravintolassa oli asiakkaita. Poliisilta saamien tietojen mukaan asiakkailla oli ollut hallussa alkoholijuomia.

Voimassa olevien ravintoloita koskevien rajoitusten mukaisesti koronaviruksen leviämisalueilla anniskeluun keskittyvän ravintolan tulee lopettaa anniskelu kello 17 ja sulkea ravintola klo 18. Ruokaravintolan tulee olla suljettuna viimeistään kello 20. Pieksämäellä suljettavaksi määrätyn ravintolan yhteydessä on toisen ravintoloitsijan omistama pizzeria.

Rikkomuksen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan  Kiilan Kauppa Oy:n täytyy keskeyttää ravitsemistoiminta ja pitää liike suljettuna asiakkailta ajalla 6.1.2022 klo 18 - 20.1.2022 klo 18. Myös take away -myynti ja kotiinkuljetuspalvelu on kielletty. Vastaisuudessa ravintoloitsijan tulee huolehtia siitä, että se noudattaa toiminnassaan niitä anniskelu- ja aukiolorajoituksia ja muita velvoitteita, jotka tartuntatautilaissa ja valtioneuvoston asetuksissa on ravintoloille määrätty koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Aluehallintovirasto valvoo tartuntatautilain mukaisesti sitä, että ravintolat noudattavat voimassa olevia koronatilanteesta johtuvia velvoitteita ja rajoituksia. Valvonnan perusteella aluehallintovirasto voi määrätä ravintoloitsijan korjaamaan toimintaansa tietyn määräajan kuluessa ja vakavimmissa rikkomuksissa jopa määrätä ravintolan suljettavaksi enintään kuukauden ajaksi.

Lisätietoa:

Usein kysyttyä koronasta: Ravintolat, kahvilat, baarit ja muut ravitsemisliikkeet (avi.fi)

Pe 7.1.2022 medialle lisätietoa antavat:

YlitarkastajaUlla Kuosmanen, puh. 0295 016 915

Ylitarkastaja Riikka Hiltunen, puh. 0295 016 885

Itä-Suomen aluehallintovirasto, sähköposti: etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Koronarestriktionerna i Egentliga Finland och Satakunta förlängs med viss precisering - barns och ungas hobbyverksamhet kan fortsätta14.1.2022 16:15:00 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland förlänger och preciserar de beslut om restriktioner som redan gäller i Egentliga Finland och Satakunta. Det ena av de nya besluten gäller förbud att ordna offentliga tillställningar och allmänna sammankomster samt åtgärder som ska vidtas i olika slags utrymmen för att förebygga spridning av coronaviruset. Det andra beslutet innebär stängning av vissa sådana utrymmen för kunder och deltagare där smittrisken inte i tillräcklig utsträckning går att minska genom att arrangera utrymmena. Besluten är i kraft under tiden 16 - 28.1.2022.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan koronarajoitukset jatkuvat aiempaa kohdennetummin - lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua14.1.2022 16:15:00 EET | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa ja tarkentaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa jo voimassa olevia määräyksiä. Toinen uusista päätöksistä koskee yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä ja erilaisissa tiloissa tehtäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Toinen päätös määrää pidettäväksi suljettuna tiettyjä asiakas- ja osallistujatiloja, joissa tartunnan riskiä ei voida tilajärjestelyin riittävästi vähentää. Päätökset ovat voimassa 16.-28.1.2022.

Västra och Inre Finlands beredskapskommitté: Beredskapen handlar också centralt om förmågan att föreställa sig olika och okända hot14.1.2022 14:40:49 EET | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde den 13 januari 2022 till årets första möte för att uppdatera lägesbilden av covid-19 och andra aktuella säkerhetsobservationer. Forskaren Ossi Heino från Tammerfors universitet berättade för beredskapskommissionen om krisinlärning ur ett kritiskt och djupare perspektiv.

Kokoontumisrajoitus kiristyy ja tiloja määrätään suljettavaksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella 17.1. alkaen14.1.2022 14:22:30 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tänään tekemillä päätöksillä suljetaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla liikunta-, harrastus-, huvi- ja virkistystiloja. Samalla alueen kokoontumisrajoitus kiristyy siten, että sisätiloissa kielletään yli 10 henkilön ja ulkotiloissa yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Päätökset tulevat voimaan 17.1.2022.

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: Varautumisessa on keskeisesti kyse myös kyvystä kuvitella erilaisia ja tuntemattomia uhkia14.1.2022 12:24:39 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 13.1.2022 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa päivittämään tilannekuvaa koronan ja muiden ajankohtaisten turvallisuushavaintojen osalta. Tutkija Ossi Heino Tampereen yliopistosta kertoi valmiustoimikunnalle kriiseistä oppimisesta kriittisestä ja syvällisemmästä lähestymiskulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme